Kezdőlap » Oltásellenes német kolónia alakul Bulgáriában, a Fekete-tenger partján

Oltásellenes német kolónia alakul Bulgáriában, a Fekete-tenger partján

by ZöldHiradó

A kolónia több mint hatvan tagot számlát, oltástagadó és vírus-szkeptikus németekből és osztrákokból áll.

Számos vakcinaellenes német állampolgár keres menedéket Bulgáriában a Fekete-tenger partján a Der Spiegel nemzetközi kiadása szerint. A lap azt írja, a bulgáriai Aheloj üdülővárosban jelenleg hatvan oltásellenes – vagy ahogy magukat nevezik: másként gondolkodó – él, ám a nyugat-kelet irányú migrációt szervező Telegram csatornának mintegy 2500 tagja van. a Château Aheloy üdülőkomplexum előtt parkoló német kocsik a rendszámuk alapján legfőképp az Északi-tenger partvidékéről, Berlinből és Bajorországból érkezhettek.

A német lap megkereste az emigráns csoport vezetőjét Dirk Gelbrechtet, aki nem reagált barátságosan. Arra a kérdésre, igaz-e, hogy a német és az osztrák migránsok a szigorú járványellenes intézkedések miatt menekültek el hazájukból, a férfi csak annyit mondott:

Mi egy többgenerációs privát közösség vagyunk.

Németországban az állampolgároknak jelenleg számos szolgáltatás igénybevételéhez igazolniuk kell, hogy felvették a koronavírus elleni oltást vagy a közelmúltban felépültek a koronavírus okozta betegségből.

A koronavírus elleni intézkedések elől menekülők között a lap szerint sok a nő. Van, aki állítása szerint a gyermekeit akarta biztonságba helyezni Bulgáriában. A menekültek legtöbbje azonban inkább egzotikus szakmájával tűnik ki a sokadalomból. A lap azt írja, van közöttük „online szülésznő”, „a mély relaxáció szakértője”, de „szülési és terhességi társszakértő” is. A legfrissebb érkezőknek a december eleji húsz fok körüli hőmérséklet és a német pénztárcával mérve könnyedén megfizethető árak is vonzóak lehettek. Őket még a Bulgáriára jellemző riasztó koronavírus-statisztikák sem tántorították el – írták.

Az Európai Unió országai közül jelenleg itt a legmagasabb a koronavírus okozta halálozási ráta az egymillió lakosra eső több mint 4000 fővel. Bulgáriában a lakosság csaknem tizede esett át a fertőzésen, a védőoltások aránya pedig a kormány minden figyelmeztetése ellenére is csak harminc százalék körül jár.

A cikkből kiderül, hogy a migráció okai igen változatosak. Az egyik lakó, aki Berlin Lichtenberg negyedéből Varsón és Szófián keresztül jutott el Ahelojba, pédául azt mondta: egyszerűen nem bírta elviselni a szigorú németországi járványellenes intézkedéseket. Ugyanez a nő azt állította:

Németországban hamarosan lezárják az utakat és autópályákat, hogy senki ne utazhasson észrevétlenül egyik államból a másikba.

Egy másik német emigráns azt mondta, az alapján választotta ki a célországát, hogy szerinte hol a legkönnyebb a „radar alatt maradni.” Ő úgy látta, hogy az alacsony népsűrűségű és meglehetősen „lusta hivatalnokokkal” rendelkező országot ez a vonása teszi a leginkább vonzóvá.

Szvetoszlav Todorov, a burgaszi egyetemi kórház fiatal orvosa azt mondta, nehezen érti meg a Németországból érkező bevándorlók viselkedését, hiszen az oltástagadók nemcsak saját maguknak ártanak, de másokkal szemben is felelőlennek mutatkoznak. A korházban, ahol Todorov dolgozik, három emeleten összesen 108 ágyon látják el a koronavírusos betegeket, a súlyosabb esetetek pedig az épület másik szárnyában található intenzív osztályon kapnak ellátást.

A Bulgáriába emigrált németek eddig nagyrészt el tudták kerülni a hivatalos szervekkel való találkozást, ám ha az új szófiai kormány megszigorítja a koronavírus elleni intézkedéseket, gyorsan megváltozhat a hangulat a Fekete-tenger partján – írták.

Forrás: 24.hu, Kassai Zsigmond

You may also like