Kezdőlap » Irdatlan pénzből hirdethetik Gyagyásék, hogy a magyar reformok működnek

Irdatlan pénzből hirdethetik Gyagyásék, hogy a magyar reformok működnek

by admin

22 000 000 000 (huszonkét milliárd) Forintos lesz a Miniszterelnöki Kabinetiroda költségvetése jövőre a 2017-es költségvetési törvényjavaslat szerint, amelyet kedden késő este hoztak nyilvánosságra az Országgyűlés honlapján.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda költségvetésének háromnegyedét, 15,59 milliárdot a kormányzati kommunikációval és konzultációval kapcsolatos feladatokra szánnak.

A kabinetiroda működési – személyi és dologi – kiadásai több mint négymilliárd forintot tesznek ki, beruházási kiadásai pedig további negyedmilliárdot. Ezen kívül a Magyar Foundation of North America támogatása 612 milliós, a kormányfői protokoll félmilliárdos, a Nemzeti Kommunikációs Hivatal kiadásai mintegy 400 milliós, a “Tudatos nemzeti közjogi gondolkodás és a magyar kulturális értékek megőrzése és fejlesztése” pedig 300 milliós tétellel szerepel a Miniszterelnöki Kabinetiroda költségvetési fejezetében.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda 2015 októberében jött létre a Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter előterjesztésére benyújtott kormányzati törvénymódosítások megszavazásával, a harmadik Orbán-kormány tizedik, általános politikai koordinációért felelős tárcájaként. Élén miniszteri rangban, a kormányfő kabinetfőnökeként Rogán Antal áll. A Miniszterelnöki Kabinetiroda felel egyebek mellett a kormányzati kommunikációért.

Forrás: Propeller

Kép: Huszár Attila

You may also like