Újabb milliókkal emelik néhány állami seggfej vezető fizetését

Amíg a bejglit rágcsáltad, addig a tolvajkormány csendben újabb milliókkal emelte meg néhány seggfej állami vezető havi fizetését.

Korábban már írtunk arról, hogy szeptemberben hogyan emelték az állami cégek vezetőinek fizetését, a kormány döntése egyes vezérigazgatóknak éves szinten akár bruttó 30 millió forint pluszt is jelenthetett. A lépést azzal indokolták, hogy az állami szféra béreit közelíteni kell a piaci bérekhez.

Az, hogy melyik állami cégvezetőnek mennyivel nő a fizetése, több mindentől függ, egyebek mellett attól, hogy a cége milyen iparágban tevékenykedik, és így melyik kategóriába esik.

Az első kategória a pénzügyi szektor cégeit jelenti, ahol havi bruttó 5 millió forintban határozták meg az adható alapbért, a többi kategória bérei elmaradtak ettől. Az energia-szolgáltatóknál és a stratégiailag kiemelt cégeknél havi 4 millió forint a legmagasabb vezetőknek adható alapbér, a többi állami cégnél havi 3 millió forint lehet a havi bruttó.

Most viszont a kormány úgy döntött, hogy néhány állami cégnél nem lesz elég a megemelt bér:

a keddi közlönyben több nagy állami vállalatot átsoroltak az eddig csak a pénzügyi szektor cégeit tömörítő első kategóriába.

Így most már 5 milliós alapbért kaphatnak a Magyar Villamos Művek (MVM), a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV), a Szerencsejáték Zrt. és a MÁV vezetői is. Tavaly ezeknél a cégeknél még 2 millió forint körül volt a vezérek alapbére, igaz, valamivel nagyobb bónuszt kaptak mellé, mint ami majd ezután jár.

 

 

 

 

 
Medveczki Zoltán
medveczki@vnet.hu
Huszár Attila
attihusz@gmail.com
Fel
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

         
 
MALOMVÖLGYI TÁBOR
Táborozás
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hun TV
Hun TV