Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
Orbán népmesék - Orbán lánya férjhez megy
Orbán - Börtön dal
Dal a Felcsúti törpének

 

 

 

 
 
 

2016 Április 29

Tehenekkel tüntetnek a budaörsi Tescónál

Több száz gazda és 50 szarvasmarha – tehenek, borjak, hízómarhák vegyesen – foglalták el a budaörsi Tesco két bejáratát kora reggel.

Kép: Huszár Attila

A tehenek köré kötéllel kordont kerítettek a gazdák, a kordonon belülre pedig szalmát szórtak. Idővel a vásárlók számára szabaddá tették a két bejáratot, ám a szarvasmarhák továbbra is közvetlenül a bejárattal szemben vannak az elkerített területen. A vásárlók így a szarvasmarhák mögött kialakított folyosón tudnak bejutni az áruházba.

A demonstrációt szervező Hegedűs Imre elmondta: korán reggel több száz tejesgazdával, dolgozóval érkeztek. A demonstrációra nem kértek engedélyt, azonban ők maguk úgy döntöttek, hogy délután egy óráig lesznek a Tesco bejárata előtt. Jelenleg már fogyatkoznak a tehenek, folyamatosan jönnek a szállítóautók, zajlik a szarvasmarhák hazaszállítása. Hegedűs Imre szerint a gazdák, illetve a dolgozók hét hazai tejgazdaságból érkeztek. Hozzátette, azért a Tescóhoz jöttek, mivel az áruház adja el arányaiban a legtöbb UHT tejet Magyarországon.

– Ezer állatunkból lehet, hogy rövidesen 400 a vágóhídra kerül – mondta el László Kálmán tejesgazda, az Aranykocsi Zrt. dolgozója. Szerinte a jelenlegi helyzetük tarthatatlan az alacsony tejfelvásárlási árak miatt. – 105 forint a tej literének az önköltsége – mondta el László Kálmán, ám jelenleg 65 forintot kapnak a felvásárlóktól, sőt van olyan tejesgazda, akitől csak 50 forinttért vették meg a tej literjét.

   

– Valahányszor kigördül egy tejszállító kamion tőlünk, az nekünk egymillió forint tiszta veszteséget jelent – mondta László Kálmán. Szerinte a problémát az jelenti, hogy a Magyarországra tisztázatlan forrásból, 128 forint körüli nyomott áron érkező UHT (ultratartós) tejek lenyomják a belső piacon a felvásárlási árakat, amibe lassan tönkremennek a termelők.

Forrás: Nol

 

 

 

 

 
Medveczki Zoltán
medveczki@vnet.hu
Huszár Attila
attihusz@gmail.com
Fel
 

 

 
         
Táborozás
MALOMVÖLGYI TÁBOR

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hun TV
Hun TV
Facebook oldalaink
Orbán paródiák
A felcsúti tolvajbálon
Fideszes bûnözök továbbképzése
Orbán - A nép keze utolér