Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
Orbán népmesék - Orbán lánya férjhez megy
Orbán - Börtön dal
Dal a Felcsúti törpének

 

 

 

 
 
 

2016 Április 4

Megérkeztek a tüntető tehenek Budapestre

Elkezdtek gyülekezni a hétfői tehénmenetre a jószágok a Bécsi úton. A tejtermelők azért hajtják végig fél Budapesten az állatokat, mert a tejfelvásárlási árak még az uniós és magyar támogatásokkal együtt sem fedezik a költségeket, és az importdömping letöri az árakat.

Megérkeztek a hétfői tüntetésre az első tehenek a fővárosba. A gazdák platós kocsikkal érkeztek Budapestre, ezeken hozták a teheneket. Összesen 5 tehén gyűlt össze, őket letisztogatták a gyülekezőnél.

A demonstráció 9 óra 30-kor kezdődött a III. kerületi Bécsi úton, az Országos Kereskedelmi Szövetség székházánál, ahol a gazdák petíciót adtak át az OKSZ főtitkárának, majd a tehenekkel együtt megindultak a Bécsi úton. Tudósítónk szerint a teheneket ahol tudják, a járdán hajtják, a villamosok járnak a Bécsi úton, a demonstrálók igyekeznek nem megzavarni a közlekedést, de egy kis dugó azért kialakult.

A II. kerületi Keleti Károly utcába vonulnak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) épületéhez. Itt is átadnak majd egy petíciót a Nébih elnökének. Ezután az V. kerületbe hajtják majd a jószágokat a Széchenyi utcába, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) székházához, ahol szintén benyújtják a petíciójukat.

A tejtermelők azért tüntetnek, mert szerintük az unió és a magyar állam által nyújtott támogatások nem elegendőek, illetve nem fejtik ki a kívánt hatást – közölte korábban a demonstrációs bizottság, amely aTej Szakmaközi Szervezet és Terméktanácson belül alakult meg. A támogatások ellenére ugyanis a Magyarországon a nyerstej-árak tovább csökkentek, most kilogrammonként 55-72 forint között vannak; a tej önköltsége pedig 95-105 forint közötti, azaz a felvásárlási árak nem fedezik a költségeket.

A demonstráció közvetlenül nem a kormány ellen irányul, hanem az árletörő hatású importdömping és a tisztességtelen kereskedői magartás ellen. Az állattartók azt sürgetik, hogy a hatóságok lépjenek fel erélyesebben a tejpiaci áfacsalókkal és élelmiszerhamisítókkal szemben, a kereskedők pedig csak tisztességes gazdasági szereplőktől vásároljanak tejtermékeket – írta az agrarszektor.hu.

A agrártárca közleményében azt írta, haladéktalanul egyeztetéseket kezdeményez a Nemzetgazdasági Minisztériummal, a NAV-val és a Nébih-hel „az élelmiszerhamisítók és az áfacsalók kiszűrésére, valamint megtalálására” – idézte fel a portál.

Forrás: Hvg

 

 

 

 

 
Medveczki Zoltán
medveczki@vnet.hu
Huszár Attila
attihusz@gmail.com
Fel
 

 

 
         
Táborozás
MALOMVÖLGYI TÁBOR

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hun TV
Hun TV
Facebook oldalaink
Orbán paródiák
A felcsúti tolvajbálon
Fideszes bûnözök továbbképzése
Orbán - A nép keze utolér