Simicskáék egymillió euróért szerezhettek opciót a TV2-re

Jóval az Orbán–Simicska-háború ez év februári kirobbanása előtt, tavaly ősszel Simicska Lajosék letettek egymillió eurót, és ezzel elővásárlási opciót szereztek a TV2-re – értesült az Origo. Az információt nem cáfolta Fonyó Károly, aki állítása szerint így már két nappal Andy Vajna előtt megvette a TV2-t.

Fonyó Károly üzleti titokról beszél, de nem cáfol

Az Origo értesülései szerint ugyanis az egymillió eurót Simicskáék egy évvel ezelőtt, 2014 őszén tették le, hogy elővásárlási opciót szerezhessenek a TV2-re.  Vagyis még jóval Simicska Lajos idén februári emlékezetes Orbán elleni kirohanása előtt. 

Van már jelöltje a TV2 élére 

Fonyó az Origónak azt is elárulta, hogy van már jelöltje a TV2 vezérigazgatói posztjára, ám nem árulta el, hogy ki az.  Kérdésünkre annyit mondott, hogy a kiszemelt ember nem az RTL-től tavasszal távozott Dirk Gerkens. 

Andy Vajna Dirk Gerkenst mint a TV2 leendő vezérigazgatóját mutatta be

"Nem ő az adu ász erre a feladatra" – jegyezte meg Fonyó. Gerkens munkájára viszont a TV2 megvásárlását csütörtökön ugyancsak bejelentő Andy Vajna filmipari kormánybiztos számít, legalábbis úgy mutatta be a volt RTL-vezért, mint a TV2 leendő vezérigazgatóját.

Érvényt szerezne a jognak

Az igazságnak és a jognak érvényt kell szerezni – mondta Fonyó a kettős adásvétel körüli  jogi bizonytalanságról. Az üzletember kérdésünkre azt mondta, Simon Zsolt és Yvonne Dederick aláírása is rajta volt azon az adásvételi szerződésen, amely szerint  az ő cége, a Megapolis Media Zrt. vásárolta meg a TV2-t október 13-án, vagyis két nappal Andy Vajna előtt. 

Hozzátette: jogászaik most azt vizsgálják, hogy ennek a 13-i adásvételnek a tudtában miként írhattak alá a volt tulajdonos-ügyvezetők újabb adásvételi szerződést október 15-én Vajna cégével. Kérdésünkre Fonyó azt mondta, ugyan a TV2-s cég ügyvezetői posztjáról leváltotta Simon Zsoltot és Yvonne Dedericket, még ők a TV2 operatív vezetői, "várhatóan néhány napig".

Hosszú jogi csata kezdődik

Mint arról az Origo beszámolt, a TV2 megvétele az évtized médiavásárlásának tűnik, csak azt nem tudni biztosan, hogy kié most a kereskedelmi csatorna:  Simicska emberéé vagy a filmipari kormánybiztosé.

Nem világos, kinek az érdekeltsége most a TV2: Simicskáéké vagy Andy Vajnáé

Alig néhány órával az után, hogy a csütörtök reggel aláírt szerződést bejelentve Andy Vajna nagy terveket vázolt fel a frissen megszerzett tévécsatornájával összefüggésben, a Simicska Lajos bizalmasaként és üzlettársaként közismert Fonyó Károly cége bejelentette: megelőzték Vajnát.

 

 

 
 
Medveczki Zoltán
medveczki@vnet.hu
Huszár Attila
attihusz@gmail.com
Fel
 
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
MALOMVÖLGYI TÁBOR
Táborozás
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hun TV
Hun TV