A pimasz tolvajtempó lesz a vesztük

Tovább tollasodik a felcsúti polihisztor. Most épp 931 millió forintnyi földet szerezhet meg, amit eddig haszonbérbe kapott az államtól, vagyis tőlünk.

Mészáros Lőrinc élete egy szakadatlan sikertörténet, amióta a Fidesz van hatalmon. A felcsúti polgármester ásványvíz-biznisztől a földművelésig, sertéshizlalástól a vasútépítésig mindenhez ért. És amekkora közgazdasági zseni, nem bír veszteni egyetlen pályázaton és egyetlen üzleten sem.

Mészáros Lőrinc villámkarrierjét figyelve talán nem alaptalanok azok a pletykák, miszerint a felcsúti csodavállalkozó nem magának, hanem a saját lábán álló Orbán-famíliának gyűjti a zsetont.

Ha így van, különösen szép bizonyítékát láthatjuk a régi bölcsességnek, miszerint a hatalom torzítja a jellemet, az abszolút hatalom abszolút torzítja a jellemet. Emlékezhetünk, első kormányzása idején Orbán még arról beszélt a Tokaj-hegyaljai társaság nemtaggyűlésén: "ne mi nyerjük a legtöbbet".

Ez a fajta "gátlásosság" mára teljesen elpárolgott, és helyére a "csak mi nyerhetünk mindent" arcátlan tolvajtempója lépett. Miénk az ország, a hatalom és a dicsőség, na meg persze a kaszinó, a trafik és a termőföld.

Lehet, hogy az átlag járókelőnek "nem jön át", mit jelent az országnak a 3000 milliárdos Putyin-hitel vagy mekkora károkat okoz a CDS-felár. De azzal igenis torkig van, amikor azt látja a híradóban, hogy harmincéves zseléfejű fideszesek kacsalábon forgó giccspalotákat vásárolnak maguknak, miközben az ápolónők havi nettó 80 ezerért güriznek három műszakban.

Már a szerénység látszatára sem adnak. Minden kell nekik, mert minden jár nekik. Láthatóan fel sem fogják, hogy náluk okosabb emberek is belebuktak már a pimasz mohóságba. Az alázat hiányába.

Ami a korábbi sikereiket hozta: a mindenkin átgázoló buldózermentalitásba fognak belebukni is. Egyre többen ismerik fel, hogy hazafias érdekünk megszabadulni attól a gazdasági és szellemi kártételtől, amit a Fidesz nevű problémahalmaz jelent a nemzetnek.

Mert addig sem fejlődés, sem béke nem lesz ebben az országban.

Mandula Viktor

 

 

 
 
Medveczki Zoltán
medveczki@vnet.hu
Huszár Attila
attihusz@gmail.com
Fel
 
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
MALOMVÖLGYI TÁBOR
Táborozás
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hun TV
Hun TV