Az osztrák kancellár Magyarországon vezeti le dühét

Magyar Levente külügyi államtitkár szerint Werner Faymann osztrák kancellár újfent a magyar kormányon, illetve miniszterelnökön tölti ki azon dühét, amelyet a migrációs válságban mutatott saját cselekvésképtelensége váltott ki.

A gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár az osztrák kancellár az Österreich cím lapnak adott, az újság vasárnapi számában megjelenő interjújára reagált, amelyből az oe24.at portálon jelentek meg részletek szombaton.

Werner Faymann egyebek mellett arról beszélt: a döntő kérdés az volt, hogy Ausztria kinyitja a határait az üldözött emberek előtt, vagy zárva tartja. "Ausztria azonban nem hagyja az üldözötteket magára. És ugyanolyan fontos volt, hogy ezt közösen Németországgal tegyük" – mondta Faymann. (...) "Orbán nekem és Merkelnek azt mondta, hogy nem lehetnek többen négyezernél, azonban én ebben a kezdetektől fogva nem hittem. A képek többet mondanak nálam" – jelentette ki az osztrák kancellár a migránsok számára utalva. Kitért arra is: aki komolyan azt gondolja, hogy "a menekültkérdést drótkerítéssel megoldja", és ezzel káoszt okoz, az politikailag diszkvalifikálja magát.

Magyar Levente határozottan arra kérte Werner Faymannt, hogy a jövőben nélkülözze az ilyen kijelentéseket. Álláspontja szerint az osztrák kancellár a nyilvánosság előtt a bevándorlók védelmezőjeként tetszeleg, a színfalak mögött azonban nyomást helyez más államokra, hogy azok minden eszközzel tartsák vissza az Ausztria felé igyekvőket.

A külügyi államtitkár kiemelte, Werner Faymann önmagát és a magyar kormánynak szóló bírálatait is hiteltelenítette, amikor elismerte, hogy nem tud mit kezdeni az elmúlt évtizedek legnagyobb európai válságával.

Ez a sokadik olyan osztrák nyilatkozat, amely negatív színben tünteti fel Magyarországot, és nem tesz jót a két ország viszonyának – mondta a magyar kormány képviselője, majd cinikusnak nevezte, hogy az osztrák kancellár számon kérte Magyarországtól az onnan érkező migránsok nagy számát, azt megelőzően pedig megkérdőjelezte a magyar kabinet és kormányfő hitelességét a témában.

Emellett elfogadhatatlannak nevezte, hogy Ausztria Hegyeshalomnál fél napra lezárta Európa egyik legforgalmasabb autópályáját néhány ezer migráns miatt. Magyarország naponta kezel ilyen migránsáradatot a legkisebb közúti fennakadás nélkül – fogalmazott Magyar Levente, aki megjegyezte, a magyar kormány és a magyar emberek méltósággal néznek szembe a illegális bevándorlás problémájával.

 

 

 
 
Medveczki Zoltán
medveczki@vnet.hu
Huszár Attila
attihusz@gmail.com
Fel
 
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
MALOMVÖLGYI TÁBOR
Táborozás
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hun TV
Hun TV