Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
Orbán népmesék - Orbán lánya férjhez megy
Orbán - Börtön dal
Dal a Felcsúti törpének

 

 

 

 
 
 

2016 Május 6

Orbán szerint "mindenki léphet egyet előre" 2017-ben

A polgári berendezkedés irányába mutató költségvetésként jellemezte a jövő évi büdzsét Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban.

Kép: Huszár Attila

A költségvetéssel mindenki léphet egyet előre – hangoztatta a kormányfő.

Kitért a nyugdíjasokra, akikkel – fejtette ki – a kormány még 2010-ben kötött egy szerződést, vállalva a nyugdíjak értékének megőrzését, ami sikerült is.

Mint mondta, a rezsicsökkentéssel és a nyugdíjak emelésével lényegében sikerült ellensúlyozni a korábbi, 2010 előtti "veszteségeket", amikor elvették a 13. havi nyugdíjat, az ellátás pedig folyamatosan veszített az értékéből.

A 2017-re tervezett 2,4 százalékos költségvetési hiányról szólva jelezte, hogy ezzel "bőven az unióval kialakított egyetértés határán belül" maradnak.

Az állami alkalmazottak béréről is beszélt a miniszterelnök, aki felidézte, hogy bevezették az életpályarendszert, és jelentősen emelték a fizetéseket a rendőröknél és a katonáknál, "mert első a biztonság". Őket követték a pedagógusok – folytatta –, mert "második a jövő", majd a közigazgatásban dolgozók következnek, mert "a harmadik legfontosabb dolog a rendezettség". Most jönnek az egészségügyben dolgozók, és az idén is tesz lépéseket a kormány a szociális szférában és a kulturális területen dolgozók esetében is – közölte.

Az egészségüggyel kapcsolatban úgy fogalmazott: "az egészségügyi költségvetés valójában nem az egészségügy költségvetése", hanem a gyógyításé. Ugyanis "az egészségünkre többet költünk, mint az egészségügyi kiadásokban szereplő tételek", mivel például a sport, a mindennapos testnevelés és az "életformát elősegítő" beruházások az egészségmegőrzést is szolgálják. Vagyis egy átfogóbb szemlélet esetén ezeket "nyugodtan besorolhatjuk" az egészségügyi kiadások közé – mondta Orbán Viktor.

Forrás: Propeller

 

 

 

 

 
Medveczki Zoltán
medveczki@vnet.hu
Huszár Attila
attihusz@gmail.com
Fel
 

 

 
         
Táborozás
MALOMVÖLGYI TÁBOR

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hun TV
Hun TV
Facebook oldalaink
Orbán paródiák
A felcsúti tolvajbálon
Fideszes bûnözök továbbképzése
Orbán - A nép keze utolér