Minden második dolgozóját elküldi a Közgép

Csoportos létszámleépítést jelentett be a Közgép a munkaügyi központnál. A társaság kedden közölte, az építőipari beruházások drasztikus visszaesése miatt 350 dolgozójától kényszerül megválni. A csoportos létszámleépítés a Közgép minden második alkalmazottját, 283 szellemi foglalkozású és 67 fizikai dolgozót érint.

Szerintük a létszámcsökkentés azért elkerülhetetlen, mert "a hazai mélyépítő piac jelentősen csökkenő beruházás-állománya miatt lehetetlen a korábbi évekhez hasonló volumenű megrendelésekhez jutni."

A Közgép a dolgozók jogszabályi előírásoknak megfelelő járandóságát fizeti majd. A létszámcsökkentéstől függetlenül a cég a megbízásait szerződés szerint teljesíteni fogja, folyamatban lévő projektjein változatlanul dolgozik.

Mint ismert, Simicska Lajos korábban a közbeszerzéseken szárnyaló cégét kizárták a közbeszerzésekből. Úgy volt, hogy három évig egy közbeszerzésen sem indulhat, mert egy kikötőfelújításra kiírt pályázatra a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) szerint hamis adatokat adott be. A Közgép megtámadta az eltiltó határozatot a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon.

A bíróság kimondta, felfüggeszti a KDB eltiltó határozatának végrehajtását, de a lap szerint Simicska Lajos cége továbbra is a kitiltottak között szerepel. A Közbeszerzési Hivatal (KH) honlapján ugyanis továbbra is ott van a Közgép a hamis adatszolgáltatás miatt eltiltott ajánlattevőket felsoroló listán, csak egy Megjegyzések rovat került a neve mellé a kitiltás felfüggesztéséről, illetve a KH saját jogi ellenlépéseinek kilátásba helyezéséről.

Újra indulhat a Közgép a közbeszerzéseken

A munkaügyi bíróság szerint súlyos károkat okozna, ha nem pályázhatnának a per befejezéséig.Tovább

Simicska: Meglepett, de Magyarország még mindig jogállam

Ki az az Orbán Viktor? – kérdezte a Közgép tulajdonosa az Indextől.Tovább

A KH nemrég kiadott közleménye szerint a bíróság végzésével azért nem tudnak mit kezdeni, mert a bíróság által hivatkozott KH-határozat nem a felfüggesztésről szól, hanem arról, hogy a Közgép fellebbezését elutasítják. Nem tudják értelmezni, hogy egy elutasító határozat végrehajtását fel kell függeszteni. Simicska Lajos, a cég tulajdonosa a Munkaügyi Bíróság döntése után interjút adott az Indexnek, melyet itt olvashat.

Index - Gazdaság - A Közgépet minden közbeszerzésből kitiltják

A vád szerint adatot hamisított Simicska cége. Pereskedés és parkolópálya jön. Tovább

 

 

 

 

 

 
 
Medveczki Zoltán
medveczki@vnet.hu
Huszár Attila
attihusz@gmail.com
Fel
 
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
MALOMVÖLGYI TÁBOR
Táborozás
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hun TV
Hun TV