Csütörtökön is tömegesen érkeztek a menekültek

Csütörtökön is sok bevándorlót fogtak el Csongrád megyében, 1399 menekült lépte át a zöldhatárt Röszkénél. A rendőrök egy éjszaka alatt kilenc embercsempészt értek tetten.

Csütörtökön rendőrök és polgárőrök 36 csoportban összesen 1399 illegális bevándorlót kaptak el Röszke külterületén. A menekültek között 288 gyerek is volt – jelentette a Csongrád megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Egyre több a szír menekült

A menedékkérők többsége korábban afgán volt, de ma már szinte csak szírek érkeznek, sokan családjukkal együtt. Csütörtökön elfogott legnagyobb csoportban 173 szír, 6 afgán és 2 pakisztáni állampolgár lépte át a zöldhatárt.

Egy átlagos nap

Az utóbbi egy hónapban megszokottá vált, hogy egy nap alatt ennél több menekült is rendőrkézre kerül: naponta átlagosan 1600-1700 illegális bevándorlót regisztrálnak, de

augusztus 15-én már 2000-nél többen léptek be Magyarországra.

A kerítés nem elég?

Úgy tűnik, a menekülteket a szerb-magyar határon felhúzott ideiglenes határzár sem riasztja vissza, pedig a kormány összesen 22 milliárdot költene a NATO-drótos védvonalra és a mellé tervezett kerítésre.

A pengés drót sem riasztja vissza a háború elől menekülő szíreket

Nem véletlen, hogy Orbán Viktor már határvadászszázadokat küld a menekültáradatnak leginkább kitett déli megyékbe, és a kormány újabb menekülttáborokat nyitna meg.

Fuvaroztak, sétáltak

Csütörtökön éjjel több embercsempész is horogra akadt, ők

összesen 107 illegális bevándorlót fuvaroztak,

vagy "sétálóként" kísértek át a határon Röszkén, Mórahalmon át Szegedre. A rendőrség négy román és öt magyar állampolgárt vett őrizetbe, lefoglalták járműveiket is.

 

 

 

 
 
Medveczki Zoltán
medveczki@vnet.hu
Huszár Attila
attihusz@gmail.com
Fel
 
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
MALOMVÖLGYI TÁBOR
Táborozás
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hun TV
Hun TV