Magyarország új Vasfüggönye

Magyar lelkész: A tömeg ott fogja áttörni a határzárat, ahol az a leggyengébb

A Frankfurter Allgemeine Zeitung című konzervatív német újság honlapja átvette a Deutsche Welle helyszíni filmriportját, amely Magyarország új Vasfüggönyeként mutatja be a kerítést.

A beszámoló megjegyzi, hogy 25 éve a magyarok elsőként bontották le a műszaki zárat, most viszont a jobboldali-nacionalista Orbán-kormány szögesdróttal, röviddel a cél előtt igyekszik megálljt parancsolni a hónapok óta úton lévő menekülteknek. Utóbbiak közül az egyik úgy nyilatkozott, hogy ők emberek és nem állatok. Mindenesetre, akik most jönnek, azoknak már meg kell találniuk a lyukakat az akadályon. A bezárkózás mellesleg 21 millió eurójába kerül a magyar költségvetésnek.

A tudósításban megszólal a szegedi MigSzoltól Szalay Balázs, aki azt mondja, hogy a hatalom előzőleg idegenellenes propagandával próbálkozott, most pedig azok körében igyekszik voksokra vadászni, akik félnek a menekültektől. Hozzátette, hogy az áradat meghaladja a hatóságok erejét, és az ország nem tudja teljesíteni az EU-val szemben vállalt kötelezettségeit sem.

A határ túloldalán Varga Tibor lelkész igyekszik gondoskodni a rászorultakról. Ő úgy látja, hogy a határzár olyan, mint egy gát, amelyet a hatalmas víztömeg ott fog majd áttörni, ahol az a leggyengébb.

A jelentés azzal zárul, hogy a kerítés semmire nem megoldás, mert a migránsok várhatóan Románia felé kerülnek majd. És továbbra is mindent megkockáztatnak, hogy ne kelljen háborúban és a nyomorban élniük

 

 

 
 
Medveczki Zoltán
medveczki@vnet.hu
Huszár Attila
attihusz@gmail.com
Fel
 
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
MALOMVÖLGYI TÁBOR
Táborozás
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hun TV
Hun TV