Fizetett politikai hírdetés      

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Nem plágium, csak döbbenetes véletlen

A Pécsi Hírek címlapján Orbán Viktor miniszterelnök és Páva Zsolt pécsi polgármester szerepelnek a Vissza a jövőbe című film plakátjára montírozva. A kép egy öt évvel ezelőtti HVG címlap majdnem pontos mása. Mindez azonban a véletlen műve. Állítja a Pécsi hírek főszerkesztője.

A Hír24 vette észre a Pécsi Hírek figyelemreméltó címlapját: a Vissza a jövőbe című sci-fi film hőseinek, Marty McFlynak és Dokinak a helyébe Orbán Viktor, és a pécsi polgármester, Páva Zsolt került „a jövő elkezdődött” szöveggel.  

A címlapon búskomoran néző Orbán, és a jövőbe tátott szájjal bámuló Páva akár karikatúrának is elmenne, de nem az. Az önkormányzati kiadású Pécsi Hírek ugyanis propagandának szánta a képet. Ennél is érdekesebb azonban, hogy a kép döbbenetesen hasonlít a HVG egy 2010-es számának címlapjára, emlékeztetett a hvg.hu, amelyen Lázár János vitte maga mögött Orbán Viktort.

Az atv.hu megkeresésére a Pécsi Hírek főszerkesztője, Bóka Máté elmondta, hogy nem plágiumról van szó, a szerkesztőség grafikusának saját munkája a kép. „A téma adta a Vissza a jövőbe címlapot” – magyarázta Bóka. Hozzátette: nem ismerték a HVG hasonló címlapját, hiszen ha tudtak volna róla, akkor változtatnak a koncepción.

„A célunk az volt, hogy egy, Pécsnek fontos témára szokatlan képi eszközzel hívjuk fel a figyelmet” – mondta Bóka.

Vagyis abszolút véletlen, hogy a két címlapon kísértetiesen hasonlít, az egyik szereplő ugyanaz, emellett megegyezik a stílus, a grafika és az időutazás üzenete is.

Az eredeti kép egyébként a Vissza a jövőbe filmtrilógia második részének plakátja, melyben a hősök 2015-be utaznak.

 

 

A napirend másik végén

Mi a gond a vitanappal, cöfike? Hát nem az volt a cél, hogy beszéljük meg a halálbüntetést? Addig se veszik észre, hogy kilopjuk a szemüket. Se itt, se ott.

Magyarország egy komoly ország. Vannak komolytalan országok, ezeknek a böszmeségeiről nem tartanak vitanapot az Európai Parlamentben.

Komoly ország komolyan reagál egy efféle kihívásra is. Nemhogy nem ijed meg a vitától, hanem még előtte leoldja a láncról a törpebulldogját, és az jól megugatja az okvetetlenkedőket. Nyomást gyakorol, sőt kénytelen lesz nyomást gyakorolni! Tekintve, hogy a CÖF manapság még egy hazai békemenetbe sem mer belevágni, egész vicces elképzelni, ahogy ezek a figurák nyomkodják az uniót, annak meg még csak nem is viszket.

Az már nem vicces, amit ezért a bohóckodásért zsebre tesznek.

Az éles vakkantásokból az a gondolat hámozható ki, hogy Strasbourgban csak ne vitázzanak Magyarországról, vagy ha mégis, akkor tegyék hozzá az eredményeinket is. Meg esetleg a nehéz gyermekkorunkat.

A felháborodott cöfögés egyébként nehezen érthető. Az EP két ügyet kíván megvitatni: egyrészt a halálbüntetés felvetését, másrészt a menekültek elleni hecckampányt, beleértve a nemzeti konzultáció kérdéseit. Hol itt a gond?

A halálbüntiről maga Orbán Viktor mondta, hogy egyrészt nem kívánja bevezetni, másrészt viszont napirenden óhajtja tartani. Hát annál napirendebben tartás el se képzelhető, mint hogy megbeszéli az unió parlamentje. A legszebb álma teljesül kedden. Ebbe a műsorba önként jelentkezett. Esetleg visszafelé kanyarodhatna egyet a Vatikánba, és megmondhatná a napirendet a pápának is, aztán már csak meg kell ünnepelni a sikert.

És a nemzeti konzultáció megvitatásával mi a baj? Hát szégyellni kell azt? Nyilván nem: ha úgy gondolná a kormányunk, hogy nem tökéletes, ahogy van, akkor nem küldte volna el nyolcmillió magyarnak, hiszen előttük sem akar szégyenben maradni. Igenis fontos kérdések ezek, a módszertanuk meg unortodox, mert mi csavaros észjárású nemzet vagyunk.

Aki hazudik, az lop

Bájos, ahogy méltatlankodnak: nyilvánvalóan indiszkréciónak élik meg, hogy a belpiacos parasztvakítást kihallgatták a külföldi kémek, és most belekérdeznek. Biztos a civilek, azok súgták meg nekik, hogy mi van a kérdőíven. Vagy az Echelon-rendszerrel szimatolták ki!

Mellesleg fölösleges félteni Orbán Viktort egy ilyen vitától. Az Európai Unió éppen most főzte ki remek tervét a menekültprobléma kezelésére: kilőnék a hajókat a megélhetési bevándorlók alól. Persze precízen és vigyázva, nehogy ártatlanoknak essen bajuk, hanem az ártatlanok hajó híján várják csak be szépen az Iszlám Államot, addig meg foglalják el magukat. Ehhez képest a letartóztatás és a munkatábor nemcsak humánus, de távlatos stratégia is.

Mindezzel a kötekedéssel az EP csak eltereli a figyelmet a valódi problémákról – teszi hozzá a CÖF, és ebben, lássuk be, van igazságuk. Volna mit beszélni Magyarországról, de nagyon a felszínen korcsolyázik, aki pont ezen a két politikai terméken akad fenn.

Hiszen Orbán Viktor csak menekül, és ezeket a blöfföket dobálja maga mögé, hogy feltartsa az üldözőket. A lényeg számára nem ez, hanem a kisvasútja a kertjében, amit szeretne kifizettetni Európával. És a többi kincs, amibe szintén beleforgatta gond nélkül az unió pénzét, amíg azok ugyanígy a színpadi füsttel voltak elfoglalva.

Itthon már terjeng a lopás bűze. Odakint még mindig csak az látszik, amivel takargatni próbálja. Azt könnyebben fogja megvédeni, fel is vállalhatja büszkén, még talán barátokat is szerez vele. Aztán hazajön, dob pár milliárdot a kutyusnak, és leül a miniszterével szokás szerint, eldönteni, hogy melyik közbeszerzéseket nyerje a veje, és melyiket a többi családtag. Az unió meg fizet, mint egy hülye, részeg katonatiszt. Nagyokat röhögnek, kitalálnak valami újabb bunkóságot, hadd játsszon vele, aki akar, aztán együtt nézegetik a jachtkatalógust.

 

 

 

 

 

 

Orbán veje most több mint félmilliárdos pályázaton nyert

A hétfőn közzétett közbeszerzési értesítőből kiderül, hogy a Tiborcz István közvetett tulajdonában álló Elios nyerte el Cegléd közvilágításának az energiatakarékos átalakítására kiírt pályázatot. Orbán Viktor miniszterelnök veje tavaly januárig a cég egyik vezetője volt.

A mostani pályázat értéke több mint félmilliárd forint.

Az Elios sorra nyeri el az önkormányzati közbeszerzéseket. A cég idén már nyert a zalaegerszegi közvilágítás felújítására kiírt pályázaton is, nyert Mórahalmon, Pécsen és Vácon is.

 

 

 

 

 

 

Ózdon megpróbálják kiszorítani a szegényeket

A Párbeszéd Magyarországért szerint Ózdon "egy botrányos lakásrendelettel" kiszorítják a városból a szegényeket.

A PM szóvivője, Tordai Bence keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, Janiczák Dávidnak, a település jobbikos polgármesterének "feltett szándéka, hogy az Ózdon élő szegényeket és különösen a cigányokat megregulázza, akár rászolgáltak erre, akár nem".

Mint arról korábban beszámoltunk, Ózdon úgy változtatták meg a szociális bérlakásokra vonatkozó szabályokat, hogy aki büntetett előéletű, vagy ahol a minimálbérnél nagyobb az egy főre eső jövedelem, az nem kaphat szociális bérlakást.

A PM szóvivője közölte, a korábbi lakásrendelet megváltoztatása miatt most könnyebb kilakoltatni az önkormányzati lakások "kellemetlennek titulált" bérlőit, és változtak az új bérlők kiválasztásának szabályai is. Amíg korábban a polgármester évi öt bérlőt választhatott ki, ma korlátlan hatalma van ebben a kérdésben.

Ózdon körülbelül ezer önkormányzati bérlakás található, és a polgármester azt mondta Tordainak, hogy ezeknek a bérlőit fokozatosan le fogják lecserélni. Amíg ilyen "szegény- és romaellenesség tapasztalható a vidéki jobbikosok által vezetett városokban", addig a PM fel fog lépni ezekben az ügyekben – mondta Tordai Bence.

A szóvivő a parlamentben tartott sajtótájékoztató végén szóváltásba keveredett az általa elmondottakat végighallgató Apáti István jobbikos képviselővel, aki jogi lépéseket helyezett kilátásba, és azt mondta neki, hogy költözzenek Ózdra, "ne Pestről, meg ne Budáról okoskodjatok".

 

 

 

 

 

 

Szorul a hurok Lázár nyaka körül

A Fővárosi Törvényszék ítélete szerint a Miniszterelnökségnek közölnie kell a részleteket a hivatalt vezető Lázár János több olyan külföldi tárgyalásáról, amelyekről eddig csak nagyon kevés információt tettek közzé.

A pert a Direkt36 újságírója indította a Transparency International antikorrupciós szervezet jogi segítségével, miután a Miniszterelnökség nem válaszolt a tárgyalásokról feltett kérdésekre.

A per tárgya két 2013-as tárgyalás volt: az egyik Svájcban, a másik Olaszországban zajlott. A bíróság kimondta, hogy a Miniszterelnökségnek közölnie kell, hogy Lázár kivel folytatott tárgyalásokat az utazások során, hogy ki és miért kezdeményezte ezeket a megbeszéléseket, és hogy mi volt a témájuk.

Egy 2012. november végi háromnapos angliai utazáson 920 ezer forint volt a szállásköltség, egy 2013 márciusi kétnapos svájci úton 469 ezer forintba, egy 2013 júliusi, szintén kétnapos olaszországi úton pedig 582 ezer forintba került a szállás.

A Fővárosi Törvényszék tavaly május végén részítéletet hozott a svájci és az olaszországi utazásról. Ebben kimondta, hogy a Miniszterelnökségnek részletesebb tájékoztatást kell adnia arról, hogy Lázár János mit csinált a két kiküldetése során, és válaszolnia kell azokra a kérdésekre is, hogy mely szállodákban szállt meg, illetve hogyan alakult a szállásköltség a hotelek és az utazások bontásában. A Miniszterelnökség fellebbezett az ítélet ellen, ezért került sor a másodfokú eljárásra. A másodfokú ítélet nagyrészt helybenhagyta az elsőfokú döntést.

 

 

 

 

 

 

Németh Lászlóné tagadja, hogy a kivitelezőkről döntöttek

A kormány fejlesztési kabinetjében nem az uniós forrásból megvalósuló fejlesztések kivitelezőiről, hanem a különböző projektek prioritásáról döntöttek – jelentette ki Németh Lászlóné kedden a TV2 Mokka című reggeli műsorában.

Ezt követően a szokásos közbeszerzési eljárás során választódtak ki a kivitelezők, erre pedig a fejlesztési kabinetnek semmilyen befolyása nem lehetett – közölte a korábbi nemzeti fejlesztési miniszter, a Miniszterelnökség jelenlegi államtitkára.

A politikus Eleni Tsakopoulos Kounalakis volt budapesti amerikai nagykövet azon, a diplomata könyvében megjelent kijelentésre reagált, miszerint miniszterként Orbán Viktor miniszterelnökkel hetente átnézték a középítkezések listáját és eldöntötték, hogy mely pályázatok nyerjenek.

Emlékeztetett arra, hogy a fejlesztési kabinetet, amelynek a nemzeti fejlesztési, illetve a nemzetgazdasági miniszter mellett a kormányfő és Lázár János, akkori miniszterelnökséget vezető államtitkár voltak a tagjai, 2012 nyarán azért hozták létre, hogy felgyorsítsák az uniós források felhasználását.

Az üléseken négyen döntöttek arról, hogy mely projektek kapjanak prioritást nemzetgazdasági szempontból, illetve melyek alkalmasak a közbeszerzési eljárások kiírására – ismertette a rendszert a politikus.

Kérdésre válaszolva közölte: nem kíván jogi lépéseket tenni a volt nagykövet kijelentései miatt, mert az mosakodásnak tűnne a számára. Ugyanakkor amennyiben az ellenzéki pártok feljelentést tennének ellene az üggyel kapcsolatban, áll a vizsgálatok elébe – mondta Németh Lászlóné.

 

 

 

 

 

 

 

Május végére elviszik a legveszélyesebb hordókat az Illatos útról

991 hordó veszélyes anyagot szállítanak el május végéig az Illatos úti vegytelepről, ezeket Dorogon egy égetőben fogják megsemmisíteni.

Május 31-ig elszállítják a Budapesti Vegyiművek Zrt. Illatos úti telephelyéről a szakemberek szerint legveszélyesebbnek ítélt 991 hordót – közölte a Miniszterelnökség kedden, de hozzátették, az összes hulladék elszállítása előreláthatólag 6-9 hónapon belül fog csak befejeződni.

Mint közölték, a Pest Megyei Kormányhivatal a Saubermacher Magyarország Kft.-vel április 30-án kötött szerződést a Budapesti Vegyiművek Zrt. területén a környezetre közvetlen veszélyt jelentő veszélyes hulladékok elszállítására és ártalmatlanítására. A szakszerűtlen és jogszerűtlen tárolás következményeként a hordók egy részében lévő veszélyes hulladékok közvetlenül érintkezhetnek a talajjal vagy a levegővel, a szakszerűtlenül tárolt hulladékok így szennyező forrást jelentenek a felszín alatti közegekre, ezért volt szükség 991 hordó esetében az azonnali beavatkozásra.

Az állami forrás által megelőlegezett mentesítés keretében a Saubermacher Magyarország Kft. felkérésére a Sarpi Dorog Kft. alvállalkozó fogadja a veszélyes hulladékokat ártalmatlanításra. A dorogi égető rendelkezik a munkához szükséges engedélyekkel, a cég 1991 óta folytat ilyen tevékenységet a területen. A cég égetési kapacitása 35 000 tonna/év, az Illatos útról az azonnali elszállítást igénylő 991 hordó pedig mintegy 170 tonna mennyiségnek felel meg.

A szakemberek által legveszélyesebbnek ítélt 991 hordókban DNBS (dinitro-benzoesav) hulladékok, anyalúgok, savak (pl. kénsav) különböző szilárd és folyékony veszélyes hulladékok, a termelési folyamatból származó veszélyes hulladékok vannak.

Minden az Illatos útról elszállított veszélyes hulladékot (D10 kódon) a dorogi égetőben (Sarpi Dorog Kft.) ártalmatlanítanak. Az égetés során füstgáz keletkezik, a munka során a füstgáz tisztítása folyamatosan zajlik, és csak a megtisztított levegőáram hagyja el az égetőművet. A szakemberek véleménye szerint az Illatos úti ipari hulladék veszélyességét tekintve semmiben nem különbözik a dorogi égetőben folyamatosan ártalmatlanításra kerülő vegyületektől.

A további hulladék elszállítására és megsemmisítésére várhatóan közbeszerzési eljárást írnak ki, de az azonnali elszállítást nem igénylő hordókat addig is fóliával fedték le, így is megakadályozva az esetleges környezetkárosítást.

A Miniszterelnökség hozzáteszi, május 14-ig összesen 514 darab hordót szállítottak el a szakemberek a telepről, ez mintegy 80 tonnát jelent. Azóta is folyamatosan zajlik a hordók mintavételezése, átcsomagolása, szállításra való előkészítése. Ahol szükséges, ott a hordók átfejtésére is sor kerül.

 

 

 

 

 

 

A tévécsatornák sorrendjét is szabályozni fogják

Kötelező lesz a műsorterjesztőknek a közmédia csatornáit az első csatornahelyekre sorolni július elsejétől. A médiatörvény legújabb módosítása az MTVA csatornáin belül már nem határoz meg sorrendet, de ajánlást megfogalmaz – írta meg a sat-tv-radio.hu.

A szolgáltatóknak az alábbi sorrendet javasolja a Médiatanács:

1: M1
2: M2
3: Duna TV
4: M4 Sport
5: Duna World
6: M6
7: M3
8: M5

Az oldal arról is ír, az M3 és M5 csatornákat nem kötelező továbbítani, az csak a szerződött hálózatokon jelenhet meg. Az M5 és az M6 a jelenlegi tervek szerint jövőre indul csak. Az ajánlás szerint az SD és HD felbontású műsorokat is továbbító hálózatok esetén az SD és HD változatokat külön-külön blokkban javasolják elhelyezni – közölte az oldal.

Változás lesz az is, hogy az M4 Sport indulásával megváltozik a teletext feliratozás oldala a Duna World esetén. Ez az eddigi 444-es oldal helyett az 555-ösön lesz elérhető, mert a 444-es oldalt az M4 Sport fogja használni.

 

 

 

 

 

 

Varga Misike olyat még nem hallott, hogy nem jutott pénz krétára egy iskolában

Varga Mihály az RTL, közelebbről Baló György vendége volt hétfőn. A nemzetgazdasági miniszterrel a költségvetésről, valamint az oktatásról és egészségügyről is beszélgettek.

Például mondott olyat is az iskolákról, hogy a pedagógusok bérek általában nő, ő maga pedig még nem jutott olyan információ birtokába, hogy egy iskolában vagy papírra, vagy krétára ne lett volna pénz.

 

 

 

 

 

Feloszlatták az esztergomi Fideszt

A Fidesz feloszlatta közel 160 fős esztergomi alapszervezetét – tájékoztatta Völner Pál választókerületi elnök hétfőn az MTI-t. 

Elmondta, a feloszlatásra az ő kezdeményezésére került sor, mivel az alapszervezet nem működött harmonikusan, illetve sok feszültség volt a korábbi fideszes polgármester, Meggyes Tamás és a régi képviselő-testület tagjai, valamint a szervezet többi tagja között.

"Ezek a feszültségek is közrejátszottak, hogy Esztergomban azok az emberek is elfordultak a Fidesztől, akik korábban várták a helyi szervezet megújulását. Az új, egységesebb alapszervezet kialakítását egy hónapon belül megkezdjük" – mondta Völner Pál.

A választókerületi elnök szerint Esztergom esete nem kirívó, mert a Fidesz számos helyen oszlatta fel alapszervezeteit, és "a problémás helyeken időben hozzákezdett az építkezéshez" – fogalmazott a politikus.

 

 

 

 

 

Orbán bűncselekménnyel vádolta saját magát

Elkezdődött az országgyűlés keddi ülése és ahogy lenni szokott, már a napirend előtti felszólalások alatt megindult a pártok közti adok-kapok. A jobbikos Szilágyi György arról beszélt, a miniszterelnök elismerte: az állami megrendelések odaítélésénél, a közbeszerzéseknél az ő kénye-kedve, az urambátyám viszony szerint döntöttek, nem a jogszabályoknak megfelelően

Szerinte Orbán Viktor ezzel nemcsak bűncselekmény elkövetésével vádolta meg saját magát, hanem azt is beismerte: ő akarta az offshore-cégeket helyzetbe hozni – fogalmazta meg vádjait, utalva Eleni Tsakopoulos Kounalakis volt amerikai nagykövet napokban megjelent könyvére, amely szerint Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter minden héten leült a kormányfővel, átnézték a középítkezési projektek listáját és eldöntötték, melyik pályázatok nyerjenek.

Fónagy János, a fejlesztési tárca államtitkára cáfolta az állításokat, kifogásolva, hogy a Jobbik egy Magyarországról elég dicstelenül távozott amerikai nagykövet emlékiratait tekinti autentikus hírforrásnak.

A Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság 2012 közepén jött létre – ismertette –, az uniós források kifizetésének gyorsítására. A több miniszterből és a kormányfőből álló testület az uniónak benyújtandó operatív programokat, a fejlesztési akcióterveket tárgyalja – sorolta, hangsúlyozva: a bizottság sosem tárgyalt a kivitelezésről, ez nem a kompetenciája.

 

 

90 millióról 1,5 milliárdra nőtt az Orbán-barát cégének árbevétele

Alig hogy Garancsi István beszállt az online kasszákhoz SIM-kártyát szállító Mobil Adat Kft.-be, az üzlet felívelt. 2013-hoz képest a bevétel a tizenhatszorosára, a nyereség a százhetvennégyszeresére nőtt.

2013-ról 2014-re megtizenhatszorozódott Garancsi István cégének árbevétele – írta a Hír24. Orbán Viktor miniszterelnök bizalmasa tavaly augusztus végén vásárolta meg magát a Mobil Adat Kft.-be, amelyben egyből többségi tulajdonos lett.

A cég, amely NAV-os pénztárgépekhez szállít SIM-kártyát, 2013-ban még 89 millió forint bevételt termelt, 2014-ben azonban már 1,5 milliárd forintot.

A 2012-ben alapított cégnek hasonlóan alakultak az eredményei is: 2013-ban 1,3 millió forint nyereséget termelt, 2014-ben pedig már 226 milliót. A tulajdonosoknak 220 milliós osztalék jár, ebből 198 millió jutott Garancsi Istvánnak – írta a lap a cégbírósági adatlapra hivatkozva.

A pénztárgépek egyébként kivehetetlen SIM-kártyával működnek, tehát a kassza megvásárlásával a mobilnetet biztosító szolgáltató mellett is elkötelezi magát a kereskedő.

 

 

 

 

 

 

Nyílt levélke az elmebeteg Csizmadia Lacinak

A CÖF-CÖKA és a Szellemi Honvédők arra kérik az Európai Parlament Elnökét, hogy kuss legyen

Igen kérem, a magyarok tömegeit képviselő CÖF és a még nagyobb népszerűségnek örvendő Szellemi Honvédők (nem én mondom, hanem ők, önmagukról) belengették az öklüket. Csizmadia László, minden ősmagyarok szülőanyja, a Békemenet első sorában masírozó főcivil prototípusa, a mindenki helyett nyilatkozó, levelező, felszólító és rendre utasító önjelölt próféta már megint nem talált jobb elfoglaltságot magának, mint a zembereket képviselni. Kéretlenül, de állati nagy pofával, ahogy az neki szokása.

Újfent levél született, mélymagyarul, önérzetesen, a köz nevében. Az ok: az Európai Parlament napirendre merészelte tűzni a "magyar ügy"-et, amin minden cöfösök atyamestere berágott. Most Martin Shulczot, az Európai Parlament elnökét küldi a sarokba, utasítva a Parlamentet, hogy pattanjon le a magyarokról, de tüstént. Csizmadia verbálisan körbevizeli a határokat, nehogy az Úniónak eszébe jusson mással foglalkozni, mint amit a fő-békemenetes kijelöl számára. 

Van még egy kis libsizés és természetesen Gyurcsányozás is, mert ezek nélkül egy rendes szellemi - pláne, aki honvédő is - olyan, mint a teve napernyő nélkül. Végül felszólíttatik Martin Schulcz, hogy haladéktalanul olvassa fel a CÖF elnökének levelét a Parlamentben, abból legalább tanul valamit a sok büdös bunkó. 

"2010 után a magyarok visszafizették hiteleiket, kijöttek a csőd közeli helyzetből. Gazdaságunk az Unióban az egyik legmagasabb GDP növekedést könyvelheti el. Az ország adóssága csökken, a foglalkoztatottság folyamatosan nő.

Az egyéni és közösségi szabadság jogok érvényesülnek, a kormányzat és a választók viszonya kiegyensúlyozott, szemben a 2006 és 2010 közötti brutális hatalmi fellépésekkel"

Ezt kell felolvasnia Schulcznak, ha jót akar. Persze nem csak ezt, a többi hülyeséget is.

Én pedig Csizmadia Lászlónak írnék egy levélkét, ha már ő veszi a bátorságot és mindenki nevében szíveskedik kuruttyolni.

Tisztelt elnök úr! (a megszólítás csak formalitás, ne tessék komolyan venni)

Megkérném önmagam, a családom és futó közvélemény-kutatás után a szomszédaim nevében is, hogy helyettünk ne nyilatkozzon, ne levelezzen és ne alkosson véleményt! Ne járasson le minket sem az ország, sem az Unió előtt! Bármennyire hihetetlen egy önhöz hasonlóan felfuvalkodott, uborkafára csimpaszkodó főemlős számára, de baromi sokan gondoljuk azt, hogy Magyarországon rohadtul nagy baj van. Ennek a bajnak fő okozója az ön kebelbéli ülephordozója, főnöke és fétise, aki történetesen a miniszterelnöki titulust bitorolja. Tettestársak a bajok előidézésében: a politikusok minden oldalon, a nemtörődöm, önmagáért kiállni képtelen, gyáva, lusta és ostoba társadalom, valamint az önhöz hasonlóan szervilis, a hatalom hátsójából ki sem látszó kis senkik. 

Felszólítom a CÖF-öt, a Szellemi Honvédőket (uramatyám!) és Csizmadia Lászlót, hogy a továbbiakban a saját p...ükkel verjék a csalánt! Fejezzék be ezt a szánalmas, ellenben végtelenül röhejes levelezgetést egy ország nevében, és keressenek maguknak valami hasznos elfoglaltságot. Tudom ajánlani a szociális munkási pozíciót, hogy közvetlen közelről láthassák, mennyire nagyon jól teljesít az ország!

A Szellemi Honvédők szervezzenek tanfolyamot a híveiknek és legalább elemi szinten tanítsák meg őket a magyar nyelv helyes használatára, mielőtt ezek a hívek harcaba indulnak a szellem és a hon védelmében. Csizmadia úr pedig fogja a barátait és harcostársait, gyűjtsék össze a menetet és vonuljanak ki a települések szélére, ott masírozzanak fel-alá. Úgy legalább haszna is lesz a menetnek, mert letapossák a parlagfüvet, aminek a kiirtására összeadott közpénzt imádott kormányuk volt szíves elzabrálni.

Egyetlen egy mondat van a CÖF-CÖKA vezetősége által fémjelzett levélben, amivel teljesen egyet tudok érteni.

"Állj, és ne tovább!"

Tényleg állj, mert halálosan elegem van a bohóckodásukból.

A továbbiakban is maradok tiszteletlen. 

 

 

 

 

 

 

 

Eljött a számadás ideje: „vegyék el a földet attól, aki nem műveli!”

El kell venni az állami pályázaton elnyert földet azoktól a gazdáktól, akik immár két éve nem művelik, parlagon hagyják, csak a támogatást veszik föl – mondta hétfői bábonymegyeri sajtótájékoztatóján Sallai R. Benedek LMP-s parlamenti képviselő. A somogyi településen és környékén tízhektárszámra találni ilyen műveletlen földeket – állította.

– Több tíz hektár, és csak a gaz nő rajta – mutatott egy jókora területet Som és Bábonymegyer között Horváth János. Egyike azon bábonyi gazdáknak, akiknek egyetlen centi föld se jutott az állami földbérletpályázatok során.
– Vadrozs, árvakelés, pázsitfű – vette számba a „termést” arrébb Horváth gazda társa, Gál Ferenc.
– Eljött a számadás ideje – vett át a szót Sallai R. Benedek (LMP). – Május közepe táján már látszódnia kell, ki mihez akar kezdeni a földjével. Bábonymegyer a Földet a gazdáknak program „állatorvosi lova”. Állítólag azzal a céllal írták ki pályázatra az állami földeket, hogy olyan gazdákhoz jusson, akik értékteremtésre használják; termelésre, munkahelyteremtésre. Ezzel szemben a bábonymegyeri családi gazdálkodók, akik nyolc-tíz marhával és nyolc-tíz disznóval próbálnak boldogulni, vagyis tipikusan azok, akikre kitalálták a pályázatosdit, egyetlen centi földet se kaptak, sőt, pereskednek azért, hogy használhassák azt a kevés földet, amin húsz éve dolgoznak. Az a nyertes ellenben, aki családi érdekeltségei révén több száz hektárhoz jutott a környékén, se élelmiszert nem állít elő, se a foglalkoztatást nem bővíti.

Húsz-harminc hektárokon semmi sem terem – állították a helyi gazdák és az LMP-s honatya. Sallai R. Benedek szerint csak arra lehet következtetni ebből: a nyertesek minimális kockázattal maximális haszonra törnek, azaz csupán a bevétel, vagyis a területalapú támogatás érdekli őket. – A helyi gazdaságot Magyarországon a termőföldre kellene alapozni – tette hozzá. – A pártot nemcsak Somogyból, hanem például Fejérből, Hajdú-Biharból is sorra keresik meg azzal, hogy például ezer birkás gazdálkodók maradtak föld nélkül, de a nyertes azt mondta nekik, legeltessenek nyugodtan, nem akar ő termelni... Ezért mondjuk azt: eljött az idő, hogy a nemzeti földalapkezelő szervezet összevesse a pályázati nyertesek üzleti tervét a valósággal.

– Azt írták vajon a pályázataikba, azért kapták a pontokat, hogy üresen hagyják a földet, és fölveszik a támogatást? – kérdezte a képviselő. – Ha nem, hol a munkahelyteremtés, az élelmiszer-előállítás? Tessék rajtuk számon kérni és elvenni tőlük a földet, majd odaadni olyan gazdáknak, akiknek valóban létkérdés a termelés.
Ezer hektárnyi föld az évi hetvenmillió forint területalapú támogatás – összegeztek.

Sokan tisztességesen művelik a földet

Nem állítják, hogy mindenki oligarcha – hangsúlyozták a sajtótájékoztatót összehívók. Sokan vannak, akiket nem csupán a haszonszerzés hajt. Horváth János bábonymegyeri gazdálkodó is tud erre több példát is. – Akik a térségben a földbérlet-pályázat második körében nyertek, azok tisztességesen művelik a földjeiket, búzát, kukoricát, árpát termelnek. Mi is ezt szerettük volna, ha nyerünk, mi egy centit se hagytunk volna parlagon...


Kamerával járják az országot


Senki se számítson arra, hogy békén hagyják – tett ígéretet hétfőn Bábonymegyeren Sallai R. Benedek. Az LMP-s honatya arról beszélt: bár kevesen vannak, de kamerával felszerelkezve járják az országot és ahol a pályázati nyertesek nem művelik a földjeiket, azt bejelentik a nemzeti földalap kezelőnek, abban bízva, hogy az illetékesek határozott lépéseket tesznek...

 

 

 

 

 

 

 

Geci Orbán figyelmébe!

Hároméves, riadt és bevándorló

Nem igazán tudja az a hároméves kisfiú, hogy mi történik vele, aki Mianmarból érkezett egy indonéz kikötőbe, és mint bevándorlót azonnal a hatóságok vették kezelésbe.

Sok mindent elmond a bevándorlásról Romeo Gacad, az AFP fülöp-szigeteki fotósának képe, aki az Indonézia nyugati részén fekvő Langsa kikötőjében nézte végig azt, ahogy egy mindössze hároméves mianmari kisfiú is átesik a bevándorlóknak kijáró procedúrán.

Az esetről készült fotón a kisfiúról éppen rendőrségi felvételeket készítenek, de mivel ő maga tartani sem tudta volna az azonosító táblát, az ott dolgozók tartották elé.

A kikötőbe és környékére az elmúlt héten közel háromezer migráns érkezett Bangladesből és Mianmarból, köztük a hároméves kisfiú is, akit helyi halászok mentettek ki a tengerből másokkal együtt, miután a menekültek úszva próbáltak eljutni Indonéziáig.

 

 

 

 

 

 

Önkéntesen lesz választható a családi csődvédelem

A családi csődvédelem önkéntesen lesz választható, az eljárásra a hitelezők senkit nem kötelezhetnek majd – jelentette ki Rétvári Bence, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke kedden az M1 aktuális csatorna műsorában.

A KDNP törvényjavaslata alapján két lépcsőben kívánják bevezetni az intézkedést. Idén ősztől azok a családok választhatnák a csődvédelmet, amelyek kritikus helyzetben vannak, netán az ingatlanjukat már kijelölték végrehajtásra. Jövő ősztől pedig valamennyi adós – tette hozzá.

Hangsúlyozta: a leginkább azoknak jelent segítséget a rendszer, akik ugyan rendelkeznek valamekkora pénzügyi teljesítőképességgel, ám az adósság mértéke meghaladja azt.

Amennyiben az adós a csődvédelmet választja, akkor első körben önállóan tárgyalhat a hitelezőkkel egy egyezség érdekében. Ha viszont nem jön létre megállapodás, a bíróság határozhat meg az adós számára egy ötéves törlesztési tervet.

A folyamat eredményezheti az adósság egy részének elengedését is – fűzte hozzá a politikus.

Az intézkedés jó a hitelezőknek is, mert a törlesztés felügyelet mellett történik és nem kényszerülnek követelésük értékesítésére – mondta Rétvári Bence.

A KDNP a tervek szerint a hét közepén terjeszti az Országgyűlés elé a családi csődvédelemről szóló javaslatát és az előterjesztésről várhatóan még a tavaszi ülésszakban döntés születik.

 

 

 

 

 

 

 

Elárasztja Orbániát a csempészcigi

A cigarettacsempészeknek megéri kockáztatni, több millió forintot kereshetnek egy éjszaka alatt. Nem is csoda, hogy tavaly másfélszer annyi csempészcigarettát foglaltak le a hatóságok, mint 2013-ban, a tendencia pedig masszív növekedést mutat.

Csaknem másfélszer annyi csempészcigarettát foglaltak le tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adatai szerint, mint 2013-ban – írja a Magyar Nemzet.

A bűnözőknek megéri kockáztatni az újság szerint, hiszen akár 6-7 millió forintot is kereshetnek egy éjszaka alatt.

Mindezt tükrözte a hvg.hu tavaly nyári, a trafikosztás után egy évvel készült körképe is, amelynél vidéken és Budapesten is virult a csempészcigi-eladás, a könyvárus is ebben utazott.

A NAV jövedéki statisztikája szerint tavaly több mint 7,9 milliárd szál cigarettát, szivart és szivarkát értékesítettek Magyarországon, ami jócskán elmarad a korábbi évek átlagától.

A statisztikákból azonban az is kiderül, a cigarettaforgalomban tapasztalt visszaesés hátterében nem a tömeges leszokás, hanem inkább a fogyasztói magatartás változása áll: dobozos cigaretta helyett inkább dohányt vesznek az emberek. (A valószínűleg rekordmennyiségű, 5700 tonna fogyasztási dohányból 1 grammos, keményre tömött szálakkal számolva 5,7 milliárd szál cigarettát sodorhattak. Az ezzel együtt számolva összesen 13,6 milliárd szál cigaretta csak 1,4 milliárddal múlja alul a megelőző év fogyasztását.)

A lap a hatóságtól megtudta: 2011 és 2013 között évente 60-70 millió szál cigarettát foglaltak le a különböző eljárások során, tavaly pedig több mint 100 milliót, ezzel egy időben a feketepiacról kivont dohány tömege 4,5 tonnáról csaknem hatszorosára, 26 tonnára emelkedett.

 

 

 

 

 

 

Kövér rejtett összeesküvést sejt a bevándorlási kvóta mögött

A bevándorlási kvóta bevezetése Európa azon törekvését szolgálja, hogy a nemzetállamokat az Európai Unió bürokráciája alá, kvázi tartományi státusba rendeljék – jelentette ki a Napi Gazdaságnak Kövér László. Az Országgyűlés fideszes elnöke beszélt arról is, keresztényi alapon nem híve a halálbüntetésnek, de elfogadhatatlannak tartja, hogy bármi tabutéma legyen. 

Kövér László a lap keddi számában közölt interjúban kifejtette: a menekültstátusra jogosult létszámot nevetségesen alacsony, húszezres kvótában határoznák meg, amelyből Magyarországra mindössze 307 fő jutna, miközben az év első három hónapjában már 43 ezer menedékkérelem érkezett. "Ez a kvótarendszer csupán csali, amivel horogra akarják akasztani a tagállamokat, hogy az uniót a föderalizáció irányába tereljék" – jelentette ki.

A házelnök a halálbüntetésről úgy nyilatkozott, keresztényi alapon gondolkodik erről, véleménye szerint az élet szentsége nem engedi meg azt, hogy mások életét elvegyék. Hozzátette: azoktól, akik ma nem keresztény alapon támadják a kormányfő felvetését, várja, hogy legyenek következetesek, és az eutanázia valamint az abortusz kérdésében is hasonlóan karakteres és radikális álláspontot foglaljanak el. Szerinte nem fogadható el, hogy erről vitatkozni se lehessen, "hiszen ha elfogadjuk, hogy vannak tabu kérdések, akkor eljuthatunk odáig, hogy Európában lassan törvényi tilalma is lesz a vitának" – mondta.

A Fidesz népszerűségvesztésével kapcsolatban hangsúlyozta: nem szabad átgondolatlan intézkedésekkel, rossz ötletek bedobásával vagy szükséges és jó döntések rossz kommunikációjával növelni a politikában egyébként is meglévő feszültséget. Véleménye szerint át kell gondolni a párton belüli munkamegosztást is, mert a kormányzás túl sok erőt vesz el a Fidesztől.

Nem az a kérdés, ki a pártelnök, hanem az, hogyan sikerül megoldani a munkamegosztást. Mindkét esetben működhet jól és rosszul is a kormány mellett a párt irányítása – reagált arra a kérdésre, van-e szándék a miniszterelnöki és pártelnöki pozíció szétválasztására. Hozzátette, hogy az elnökségben felvetődött ez a kérdés, hiszen mindannyian látják, hogy a kormányzás az 1998-2002 közötti időszakhoz hasonlóan túlságosan igénybe vette a párt erejét. Úgy vélte, sok ember vállalt szerepet államtitkárként vagy más kormányzati pozícióban, akinek a szervezőkészsége, energiája hiányzik a párt működtetésében.

A Jobbikot Kövér László szerint "nyolc év nemzetietlen és szociálisan tökéletlen kormányzása emelte 2010-re komoly rendszertagadó erővé". A baloldal végzetesnek tűnő megroppanása összefüggésben van azzal, hogy szavazóik jelentős részét a Jobbik maga mellé tudta állítani – mondta a házelnök.

 

 

 

 

 

 

 

Kövér László Dél-Amerikába készül

Kövér László hétfőn kora este hivatalos látogatásra utazik Chilébe és Argentínába – tájékoztatta az MTI-t az Országgyűlés sajtóirodája. 

Az Országgyűlés elnöke Chilében megbeszélést folytat Marco Antonio Núnezzel, a Képviselőház és Patricio Walkerrel, a Szenátus elnökével valamint Edgardo Riveros Marín ügyvezető külügyminiszterrel. A tervek szerint találkozik Jorge Insunza, elnöki hivatalvezető miniszterrel és Jorge Burgos belügyminiszterrel, illetve a chilei parlamentben működő magyar baráti csoport tagjaival – közölték. Santiago de Chilében koszorút helyez el az 1956-os és a Mindszenty-emlékműnél.

Kövér Lászlót argentínai látogatása során fogadja Julián Domínguez, a Képviselőház elnöke és Amado Boudou, az Argentin Köztársaság alelnöke, a Szenátus elnöke, illetve találkozik a parlamenti képviselők argentin-magyar baráti csoportjával is. Buenos Airesben koszorúval tiszteleg az I. világháborúban elesett magyar katonáknak emléket állító Hősök Falánál – derül ki a közleményből.

A magyar Országgyűlés elnöke megbeszélést folytat a Chilei-Magyar Kereskedelmi Kamara tagjaival, az Argentínai Magyar Intézmények Szövetségének vezetőivel és a két latin-amerikai országban élő magyar közösségek, valamint az évtizedek óta ott működő magyar intézmények képviselőivel. Az elnöki delegáció tagjaként a házelnököt elkíséri Bartos Mónika képviselő, a magyar-latin-amerikai Interparlamentáris Unió (IPU) baráti tagozat elnöke.

 

 

 

 

 

 

 

Játssza az értetlent Balog Zoltán minisztériuma

Nagyon nem akar válaszolni az emberi erőforrások minisztere a megszűnésre ítélt pesti általános iskola, a Neptun ügyében, ennek érdekében Balog sajtóosztálya a szövegértelmezési problémák és a mellébeszélés kombóját villantotta. Nem véletlenül: nehéz megmagyarázni, mitől illetékesebb az iskola megszűnése ügyében az expolgármester-fideszes képviselő, mint az erre felkent szervezet, a Klik. Nézze meg, hogyan próbál kifarolni közérdekű kérdéseknél a minisztérium!

Kérdezzük inkább az önkormányzatot – ezt hajtogatta telefonon többször egymás után az Emberi Erőforrások Minisztérium sajtóosztályának munkatársa, miután részletes kérdéssort juttattunk el hozzájuk a bezárásra ítélt XV. kerületi iskola, a Neptun ügyében. Arra az ellenvetésre viszont már nem tudott mit mondani, hogy mégis honnan tudná az önkormányzat, mi Balog Zoltán miniszter álláspontja – mi ugyanis erre kérdeztünk rá.

Múlt héten számoltunk be a XV. kerületi Neptun bezárásáról, amelyben egymásra mutogatott a Klik és az önkormányzat. De a legfurcsább a kerület korábbi fideszes polgármesterének, a jelenleg országgyűlési képviselő László Tamásnak a szerepe volt ebben az alapvetően oktatási kérdésben. László Tamás maga sem tudta megmondani, mi teszi illetékessé, arra hivatkozott, hogy mint a kerület országgyűlési képviselőjének „közéleti-politikai felelőssége van”. Ami úgy tűnik, erős motiváció, mert ő ment tájékoztatni a szülői értekezletre, ahova meg sem hívták, és már a hivatalos döntés előtt – a tankerületi igazgató kifejezett kérése ellenére – ismeretlen „szakembereknek” mutogatta az iskolát, míg a gyerekek tavaszi szüneten voltak. Pedig iskola bezárásáról, összevonásáról a törvény értelmében a Klik hivatott dönteni, melyet az Emmi felügyel.

Ezekről kerestük meg Balog Zoltánt, miután az átszervezés elvileg még csak javaslat, miniszterként hamarosan ő hoz végső döntést. Miután nem értük be a telefonos „majd az önkormányzat megmondja”-lerázásba, írásban is válaszoltak, úgyhogy közzétesszük kérdéseinket és a rá (nem) érkezett választ. A hárommondatos tájékoztatást, sikertelenül próbáltuk a kérdésekhez párosítani, de legalább megpróbáltuk.

hvg.hu: Egyeztet-e a döntés előtt Balog Zoltán a szülőkkel, tantestülettel, ahogy azt nekik ígérték? Valóban meghozza a döntést a Neptunról május végén?

Emmi: „A Neptun Általános Iskolával kapcsolatban konkrét döntés még nem született”.

hvg.hu: A Klik szerint a Neptunra vonatkozó válaszok megadásában „László Tamás országgyűlési képviselő úr az illetékes”. Kérem, indokolják meg, az Önök alá tartozó szervezet szerint mégis milyen alapon illetékes egy képviselő? Kérem, adják meg azokat a jogszabályhelyeket is a vonatkozó a közoktatási jogszabályban, amely alapján az illetékessége fennáll!

Emmi: „Az egyeztetések tovább folynak annak érdekében, hogy kellően megalapozott, minden nézőpontból megvizsgált, a tanulók minőségi nevelését, oktatását szolgáló megoldás születhessen".

hvg.hu: Mi a minisztérium álláspontja arról, hogy a képviselő a tankerületi igazgató nemleges válasza ellenére bement az iskolába 3 ismeretlennel, akiknek azt mutogatta? (Ezt László Tamás is elismerte a hvg.hu-nak). Fenntartóként van-e tudomásuk arról, mégis milyen szakembereknek tartott tárlatvezetést? Mi a minisztérium álláspontja arról, hogy a képviselő meghívás nélkül odament egy szülői értekezletre, átvette a szót, és ő válaszolt a tankerületi igazgató helyett/mellett a felmerülő kérdésekre?

Emmi: „Cél az oktatás zavartalanságának biztosítása, diákok helyzetének rendezése.”

Mi megadtuk magunkat.

 

 

 

 

 

 

Törvénnyel tartana be a kormány a TV2-nek

Röghöz kötné a TV2-t a kormány, amely törvényjavaslattal akadályozná meg, hogy a tévétársaság kivonuljon Magyarországról és programdíjat szedjen – írja a hvg.hu.

A TV2 ugyanis a magyar médiaszabályozást megkerülve szedhetne programdíjat, így stabilizálva a helyzetét. A lap cikke szerint azonban kormányközeli üzletemberek egyelőre nem érdekeltek ebben, jutányos áron szeretnék megszerezni a tévétársaságot.

A Seszták Miklós jegyezte tervezet határozottan leszögezi, egyetlen olyan tévétársaság sem szedhet terjesztési díjat a kábelszolgáltatóktól, amelyiknek a nézettsége elér egy bizonyos szintet. A tiltást azokra a médiacégekre is kiterjesztik, melyeknek külföldön van a központjuk, nem sorolták be őket a magyar médiatörvény kategóriáiba, de Magyarországra sugároznak.

Mivel a társaság eladósorban van, a törvénymódosítás hosszú távon ronthatja a cég helyzetét, akár a vételárra is kihatással lehet. Mint arról a hvg.hu novemberben beszámolt, a miniszterelnökkel jó viszonyt ápoló filmproducer és kormánybiztos, Andy Vajna érdeklődik a TV2 iránt, ám a tárgyalások idén megakadtak.

 

 

 

 

 

 

 

Sose találod ki, mire költ többet a tolvajkormány a stadionoknál is

Négy vasútállomás átépítésére több pénzt költ a kormány, mint amennyit az új Puskás stadion megépítésére szánnak – írja a 444.hu.

A felcsúti kisvasút 600 milliós beruházása eltörpül négy már most is üzemelő állomás felújítása mellett. Nettó 116 milliárdot költ a kormány úgy, hogy közben a terveken nem úgy tűnik, hogy modern, a mai igényeknek megfelelő állomások születnének a mostaniak helyén.

A Békéscsabai állomásra 34,9 milliárd forint megy el, a székesfehérvárit 33,4 milliárdból újítják fel, a debreceni is kap 21 milliárdot és Vácon is megújul az állomás, potom 19,6 milliárd forintból.


 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Arhívum

Március
       
Április
         
Május
       

 

MALOMVÖLGYI TÁBOR
Táborozás
MAGYARÍTÁSOK
Magyaritások

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hun TV
Hun TV
 

 

Fel