Fizetett politikai hírdetés      

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hende: készen állunk az Iszlám Állam ellen!?

Befejeződött az ISIS elleni harcba induló 140 magyar katona kiképzése, jelentette be Hende Csaba a Ludovika Fesztiválon. Ezt az ünnepséget 1924-ben rendezték meg először. A mai parádén kapta meg a legjobban teljesítő honvédtiszt-jelölt a Szent László díjat, amelyet az egyetemi zászlóanya, Schmitt Pálné Makray Katalin alapított. A díjazott egy székesfehérvári laktanya fegyverjavító műhelyének parancsnoka lesz nagyjából 100 nap múlva.

 

 

 

Beperelik a Földművelésügyi Minisztériumot Kiss Szilárd miatt

Az LMP bírósághoz fordul, mert álláspontja szerint jogellenesen tart vissza alapvető információkat Kiss Szilárddal kapcsolatban a Földművelésügyi Minisztérium. Szerintük mára nyilvánvalóvá vált: Fazekas Sándor minisztériuma továbbra is menteni próbálja a vállalhatatlan, de minden bizonnyal sok terhelő információt ismerő üzletembert.

A párt közleményében felidézte: képviselőjük, Szél Bernadett kikérte Kiss Szilárd munkaszerződéseit, de a minisztérium által megküldött dokumentumban az ilyenkor szokásos személyes adatok mellett szinte minden lényeges információt kitakart a minisztérium.

Így hiába keresnénk a foglalkoztató főosztály nevét, a kifizetett megbízási díjat, a munkavégzés helyét, a szerződés időbeni hatályát és aláírásának dátumát

- írták.

Az ellenzéki párt úgy véli, az így megcsonkított dokumentum nem alkalmas a pontos felelősségi kör meghatározására, és alapvető adatokat tart vissza a nyilvánosság elől. Az LMP ezért bíróságon kéri ki a hiányzó információkat is tartalmazó szerződéseket.

A párt arra is emlékeztetett: közérdekű adatigénylés keretében kérték ki Kiss Szilárd foglalkoztatásának szerződéseit, hogy kiderüljön, mivel és mennyiért alkalmazta őt Fazekas Sándor minisztériuma, miután már kétszer is megbukott nemzetbiztonsági átvilágításon, és jogerős ítélet mondta ki: pénzért árult schengeni vízumokat oroszoknak.

 

 

 

 

 

Matolcsy: Magyarországtól tanulni kell

A szülőföldön való megmaradás és boldogulás, valamint a sikeres vállalkozások létrehozása a Vajdaságban is lehetséges, csak tanulni kell Magyarország tapasztalataiból – jelentette ki Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke szombaton Szabadkán a Pannon RTV beszámolója szerint. 

A jegybankelnök hozzátette: a siker érdekében fel kell ismerni a lehetőségeket és el kell kerülni a gazdasági csapdákat.

Matolcsy György szerint Szerbiának és Vajdaságnak jó esélyei vannak a felzárkózásra, hiszen közel van az egységes és fejlett európai piachoz, Belgrád egyre közelebb kerül az európai uniós tagsághoz, és az EU legdinamikusabban fejlődő régiója, Közép-Európa is az ország közvetlen szomszédságában van.

"A Vajdaságban is lehet sikeresnek lenni. Lehet, hogy el kell menni egy időre, akár Magyarországra, akár az Európai Unióba valahova, fel kell szívni a tudást, egy kis tőkét is érdemes felhalmozni, de haza kell jönni, mert itthon vannak a gyökerek, és az egész térség nagyon sikeres lesz a következő évtizedekben" – fogalmazott az MNB-elnök, aki a Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság konferenciáján vett részt a bácskai városban.

Kifejtette, hogy Magyarország biztos hátországot jelenthet a külhoni, így a vajdasági magyaroknak is.

A konferencián több tanulmányt is bemutattak, amely az elvándorlásról szólt – közölte a szabadkai Pannon RTV. Egy felmérés szerint a középiskolás diákok 56 és fél százaléka külföldön tanulna tovább, 33 és fél százalékuk pedig a jövőjét is külföldön tervezi.

A népszámlálási adatok szerint 2002 és 2012 között 40 ezerrel csökkent a magyarok száma Szerbiában, ennek okát a szakértők a születések számának csökkenésében, az asszimilációban és az elvándorlásban látják.

 

 

 

 

 

 

Kövér László megbeszélést folytatott a NATO parlamenti közgyűlésének elnökével

Kövér László, az Országgyűlés elnöke megbeszélést folytatott Michael Turnerrel, a NATO parlamenti közgyűlésének elnökével – közölte Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke vasárnap az MTI-vel. 

A közlemény szerint a házelnök a találkozón Magyarország és a magyar Országgyűlés számára nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy 1995 és 2000 után immár harmadik alkalommal rendezheti meg a közgyűlés tavaszi ülésszakát.

Magyarország kiegyensúlyozott szövetségesi politikát folytat, és fontosnak tartja a mostani tanácskozáson megvitatandó kérdéseket – olvasható a tájékoztatásban.

A NATO parlamenti közgyűlése szombaton kezdődött háromnapos tavaszi ülésszakának fő témája Oroszország, valamint a terrorizmus.

Kövér László a magyar külpolitika egyik prioritásának nevezte az euroatlanti integrációt – tájékoztatott a sajtófőnök.

Magyarország mind a négy, a NATO-tagságra jelenleg pályázó ország – Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Macedónia és Grúzia – csatlakozási törekvéseit támogatja, mivel az Európai Unió és a NATO bővítése az európai stabilitást szolgálja – mondta Kövér László.

Balla Mihály (Fidesz) a közgyűlés magyar delegációjának vezetője egyéni képviselői indítványt nyújtott be a testület elnökségének; az előterjesztés szorgalmazza a bővítési folyamat napirenden tartását, a tagjelöltek további ösztönzését, valamint Montenegró meghívását a csatlakozási tárgyalások megkezdésére.

Szilágyi Zoltán közlése szerint a nyitott kapuk politikájának jegyében Michael Turner üdvözölte a magyar indítványt és stratégiai jelentőségűnek nevezte Montenegró és a másik három ország csatlakozását.

A megbeszélésen Kövér László nagyon fontosnak nevezte a nemzetközi koalíció szerepvállalását a szélsőséges szunnita szervezet, az Iszlám Állam elleni küzdelemben és ezzel kapcsolatban kiemelte az Országgyűlés döntését, amelynek alapján a jövőben 110 magyar katona teljesít őrző-védő szolgálatot az iraki Erbílben.

Kövér László és Michael Turner találkozóján szóba kerültek a migrációs hullám okozta kihívások a mediterrán térségben és a Magyarország szárazföldi határainál, továbbá az Ukrajnában kialakult, a 200 ezres kárpátaljai magyarságot is súlyosan érintő helyzet – olvasható a közleményben.

 

 

 

 

 

 

Schmuck Andor nácivadász lett

Schmuck Andor szerint különböző pártok között bújnak meg a "fehérgalléros nácik". 

A Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának elnöke az M1 aktuális csatorna szombati műsorában erről annak kapcsán beszélt, hogy a pártja mozgalommá alakul, amelynek célja a hazai közéletben fellelhető náci eszméket vallók felkutatása és bemutatása.

"A szélsőségek már nemcsak az utcán randalíroznak, hanem közhatalmi ambíciókkal is rendelkeznek: önkormányzati képviselők, polgármesterek, országgyűlési képviselők" – fogalmazott Schmuck Andor.

Szavai szerint a "fehérgalléros nácik" megbújnak különböző pártok között. Ez nem egy pártra vonatkoztatható – mondta.

A mozgalommá alakulás lényegéről szólva Schmuck Andor hangsúlyozta: világossá kell tenni a hazai közéletben, hogy ki kicsoda, és ezt pártként nem lehet megtenni.

 

 

 

 

 

 

Akár negyven ügyet is lehet majd intézni az e-kártyával

Akár negyven ügyet is lehet majd intézni az e-kártyával – erről a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEK KH) elnöke beszélt az M1 aktuális csatorna szombati műsorában. 

Ignácz István elmondta, az e-kártyát 2016 január elsejével vezetik be felmenő rendszerben. Drágább lesz mint a ma gyártott személyi igazolvány, hiszen az új kártyában lesz egy úgynevezett tárolóelem, ami alkalmassá teszi adatok tárolására, így különböző közigazgatási eljárásokat tudnak majd intézni vele.

Az új okmány összevonja majd a személyi igazolványt, a lakcímkártyát, az adókártyát, a TB-kártyát, valamint kibővíthető lesz közlekedési kedvezmények igénybe vételére jogosító kártyákkal és akár diákigazolványként is funkcionálhat – közölte.

Hozzátette: az útlevelet nem fogja felváltani.

 

 

 

 

 

 

3 milliárdot kaszált 4 hónap alatt Orbán veje

Nem volt olyan hónap, hogy ne kötött volna szerződést valamilyen közpénzből működő intézménnyel az Elios. Naptáron mutatjuk az eredményt.

Tiborcz István révbe ért - ez derül ki a Közbeszerzési Értesítő 2015-ös adataiból, amelyek alapján Orbán Viktor miniszterelnök vejének cége kilőtt, és már-már közgépi magasságokba emelkedik.

Nem volt olyan hónap, hogy ne kötöttek volna szerződést, a legsűrűbb e tekintetben a február volt, amikor is 5 önkormányzathoz kellett ellátogatni és aláírni a megbízásról szóló dokumentumot. Az Elios Zrt. 13 millió forint híján 3 milliárd forintot nyert idén, ezzel már meg is haladja a tavalyi eredményét, 2014-ben ugyanis 12 hónap alatt összesen kaptak ennyi közpénzt.

Mutatjuk az idei eredményt naptáron is:

A megbízások sorban (a szerződés aláírásának időpontja szerint):

- Zalaegerszeg, nettó 850 millió forint, 2015. január 23., közvilágítás

- Mórahalom, nettó 64 millió forint, 2015. február 6., közvilágítás

- Alsópáhok, 37 millió forint, 2015. február 18., közvilágítás

- Szolnok, 877 millió forint, 2015. február 24., közvilágítás

- Dunaújváros, 24,9 millió forint, 2015. február 25., led fal

- Vác, 421 millió forint, 2015. február 25., közvilágítás

- Siklós, 181 millió forint, 2015. március 2., közvilágítás

- Gyál, 193 millió forint, 2015.  március 24., közvilágítás

- Nemzeti Sporközpontok, 109 millió forint, 2015. március 31., pályavilágítás

- Tatabánya, 230 millió forint, 2015. április 9., pályavilágítás

 

 

 

 

 

 

Orbán szerint foglalkozni kell az óriásmecset tervével

A kormány minden döntését transzparens módon hozza meg – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten újságíróknak, egy a volt amerikai nagykövet könyvét firtató kérdésre.

Eleni Tsakopoulos Kounalakis sajtóhírek szerint egyebek mellett arról írt, hogy Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter minden héten leült a kormányfővel, átnézték a középítkezési projektek listáját, és eldöntötték, melyikeknek legyen prioritása és melyik pályázatok nyerjenek.

Orbán Viktor – akit akkor kérdeztek újságírók, amikor leadta voksát a Normafa területének rendezéséről szóló helyi népszavazáson – erre úgy reagált: ez ma is így van, a folyamatnak ez a törvényes rendje, csak a miniszter személye változott. A különböző irányító hatóságok megteszik javaslataikat, és évek óta a kormány fejlesztési kabinetje hozza meg a döntéseket, amelyeket jóváhagyásért bevisznek a kormány elé – fejtette ki, hozzátéve: ennek van egy leírt rendje, transzparens módon történik minden döntés.

A miniszterelnököt kérdezték a Kőbányára tervezett mecsetről is. Azt mondta, Magyarországon sok fizetős, javarészt vallásos külföldi diák van, akik nem tudják hol gyakorolni vallásukat. Ők elég komoly összegeket fizetnek, van olyan vidéki egyetemi város, amelyet jószerivel az arab világból érkező diákok tartanak fönn – jegyezte meg Orbán Viktor, hozzátéve, hogy hivatalosan még nem tárgyaltak a mecsetről, de foglalkozni kell vele.

 

 

 

 

 

Gyorsítósáv a rákdiagnózisnak: látványelemek

Kötelező lesz 14 napon belül elvégezni a rákgyanúval beutalt betegek CT- vagy MRI-vizsgálatát, ám a diagnózis és a kezelés minden más elemére továbbra is hosszan várakozni kell.

Várólistára került a várólista rövidítése. Bár tervezte, a múlt héten napirendre sem tűzte a kormány annak a törvényjavaslatnak a megtárgyalását, amely lerövidítené az onkológiai diagnózisra várók hosszú sorát. Majd talán a jövő héten. Addig bőven van idő a találgatásra, miként lehet megoldani, hogy gyorsan átvilágítsák mindazokat, akiknek a beutalóján a rákgyanú szerepel.

Ellentétben az eddig lábra kapott hírekkel, amelyeket az egészségügyért felelős államtitkár különböző szakmai kongresszusokon elmondott információira alapozott a sajtó, a beutalási rend nem változik meg, vagyis a háziorvosok továbbra sem küldhetik a betegeiket CT- vagy MRI-vizsgálatra. Ilyen jogosítványuk csak a szakorvosoknak van, és eztán is csak nekik lesz.

Teljesen abszurd az a – szintén felröppent – feltételezés is, hogy ha a rák gyanúja a képalkotó vizsgálat során nem igazolódik, akkor a szolgáltató nem kap fizetséget a munkájáért az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól (OEP). Hiszen a radiológus csupán elvégzi a kért vizsgálatot, függetlenül attól, hogy egy mellkasi CT elrendelésekor a beküldő orvos mire gyanakszik, tbc-re vagy tüdődaganatra.

Ennek éppen az ellenkezőjét javasolta az OEP, ami a törvénytervezetben is így szerepel – tudta meg a HVG –, vagyis azt, hogy a jelenleg járó díjon felül kapjon 15 ezer forint pluszpénzt minden egyes beigazolódott klinikai gyanú esetén a kórház, illetve a diagnosztikai szolgáltató. A közfinanszírozott CT- és MRI-vizsgálatok egyötödét ugyanis magánszolgáltatók végzik. Erre az ösztönzésre jó közelítéssel elegendő is lehet az az évi egymilliárd forint, amit az államtitkárság megígért.

A daganatos betegek terápiájában kulcsfontosságú az idő, így nyilvánvalóan elfogadhatatlan a tízhetes előjegyzési sor a CT- és a több hónapos az MRI-vizsgálatra. Hasonló módon hosszúra nyúlhat a diagnózishoz vezető út többi etapja is: a laborvizsgálat, a szövetvételi beavatkozás, majd az ezt követő patológiai szakvélemény elkészítése. Fővárosi eset, hogy a rossz közérzetre panaszkodó beteget pajzsmirigyvizsgálatra küldte a háziorvosa, amire augusztusi terminust kapott. Mivel ezt nem volt türelme kivárni, és hajlandó volt kifizetni a szakorvosi vizit, az ultrahangos vizsgálat, valamint a citológiai mintavétel összesen 40 ezer forintos számláját, négy értékes hónappal korábban jutott a rosszindulatú daganat jelenlétét igazoló diagnózishoz. A CT ebben nem játszott szerepet.

Aligha kifogásolható törekvés, hogy ne kelljen két hétnél tovább várni a CT- vagy az MRI-vizsgálatra. A jogos elvárás megfogalmazásával – no meg az erre fordítható OEP-keret 5-6 százalékos megemelésével – azonban se több berendezés, se több szakember nem lesz. Továbbra is elsőséget kell kapniuk a sürgős, halaszthatatlan eseteknek – a baleseti sérülteknek, a stroke vagy tüdőembólia gyanújával kórházba került pácienseknek –, utánuk következnek a daganatgyanú-kivizsgálások.

Az azonnali és a két héten belüli kategória leköti a vizsgálatoknak legalább a felét, így azok értelemszerűen még hátrébb sorolódnak, akik bizonytalan eredetű vagy mozgásszervi fájdalomra panaszkodnak. Amúgy orvosszakmai szempontból nehezen értelmezhető, hogy bármilyen panasz okának kiderítésére több hónapig kell várni. Márpedig az egymillió főre jutó CT-készülékek száma Magyarországon az uniós átlag felét sem érte el tavaly, MRI-ből meg csupán harmadannyi volt.

Jellemző, hogy az onkológiai szakma csúcsintézményében, a Kékgolyó utcában, ahol a most lezáruló fejlesztési periódusban sikerült két méretes épületet is felhúzni műtőkkel, hotelszárnnyal, a képalkotó diagnosztika bővítése elmaradt. Csupán cserére futotta: továbbra is egyetlen CT és egy MRI szolgálja (szombat-vasárnap kivételével) a diagnózist és persze a kezelés alatt álló betegek rendszeres kontrollját.

A még tervezet formájában várakozó jogszabály szankcionálná azokat a szolgáltatókat, amelyek nem tesznek eleget a két héten belüli CT-vizsgálat kötelezettségének. Az OEP másik kórházba irányítaná a beteget, elvéve az engedetlenkedő szolgáltatótól a vizsgálat árát, amit átadna a készséges vállalkozónak.

Ez a szimplának és logikusnak tűnő megoldás nem kevés problémát is felvethet. Mi van akkor, ha a megyei kórház onkológiai centruma túlterhelt, s csak a szakmai progresszivitás alacsonyabb szintjén lévő városi kórház fogadóképes? Egyáltalán, hogyan jut el a beteg egy másik megye intézményébe, mondjuk Eger helyett Miskolcra vagy Gyöngyösre, netán a másik irányba, Kistarcsára vagy éppen Szolnokra?

Az is elég életszerűtlen felvetés, hogy a törvényesnél hosszabb ideig várakoztatott betegek egyenként az OEP-hez szaladhatnak, és a finanszírozó egyenként oldja meg képalkotó vizsgálatuk ügyét. Ismerve a hazai találékonyságot, az sem zárható ki, hogy hirtelen megszaporodnak majd a „carcinóma?” kérdéssel kiállított beutalók, kihasználva a gyorsítósáv adta lehetőséget, még akkor is, ha a tényleges gyanú például porckorongsérv, nem gerincdaganat. Könnyen lehet, hogy az elfogadható időn belül beszerezhető CT-lelet ígérete jelentős többletforgalmat is generál, hiszen az eddig kényszerűségből lespórolt vizsgálatok iránt megnő a kereslet – hívta fel a HVG figyelmét egy nőgyógyász. Eddig nem volt ésszerű egy CT-vizsgálat kedvéért több hétig halogatni azokat a nőgyógyászati onkológiai műtéteket, amelyeknél a kórkép szövettannal, manuális és ultrahangos vizsgálattal is igazolódott. Márpedig ha nem lesz jelentősen több képalkotó berendezés és az üzemeltetésükhöz kellő számú technikus és szakorvos, várható, hogy a betegek hátrébb szorítandó csoportja fog joggal fellázadni.

Pontos képalkotás

Közel 300 milliárd forintból újult meg a hazai kórházi és rendelőintézeti infrastruktúra a 2007–2014 közötti uniós fejlesztési periódusban. Vajon jutott-e ebből a betonon kívül korszerű orvosi technológiára is? – kérdeztük László Imrétől, a Siemens most önállósodó egészségügyi üzletágának igazgatójától.

– A vevők egymásnak adják a kilincset? Hogy bírják a megrendelők rohamát?

– Számottevően az elmúlt két évben pörögtek fel a beszerzések. Bár logikus lett volna, hogy a régóta forráshiányos egészségügy jelentős uniós beruházási lehetőséghez jutva a műszer- és a gépparkját is teljesen megújítja, nem pontosan ez történt. A fejlesztési periódus első három évében egyik kórház sem vásárolt – érthetően arra vártak, hogy az uniós források megnyíljanak. Abban is biztos vagyok, hogy a pályázatok lezárultával a következő három év újra a vásárlások minimalizálásáról szól majd.

– Ismét győzött a praktikus szemlélet: előbb a korszerű épület készüljön el, bármi áron, aztán a szükség úgy is kikényszeríti, hogy kerüljön bele berendezés?

– Az uniós pénzek elérhetővé válásával a tisztán hazai forrásból megvalósuló projektek száma érthető módon csökkent. Becslésem szerint az eladott technológiai eszközök 90 százalékának uniós forrás a fedezete. Az egyenként 15 milliárd forintos úgynevezett pólus-nagyberuházásokból 10-15 százalék jutott eszközvásárlásra. Vagyis 2 milliárd forint körüli összegből kellett megoldani, hogy mindenre jusson, nemcsak diagnosztikai berendezésekre – CT-re, MRI-re, röntgenre, ultrahangra –, hanem sok más mellett informatikára vagy ágytálmosóra is. A fejlett ipari országokban az aktív profilú kórházak építésénél ismereteim szerint a beton-műszer arány 75:25 százalék. Az is szűkítette a piacot, hogy a központi régióban, elsősorban a fővárosban nem volt uniós fejlesztési lehetőség.

– Ahol mégis futotta a keretből, milyen CT-t vagy MRI-t vásároltak?

– A tervezés időszakában, 2007–2009 között még úgy tűnt, hogy a kórházak a legnagyobb teljesítményű, legkorszerűbb berendezéseket szemelték ki. Akkor 254 forintos euróárfolyammal és 20 százalékos áfával számoltak. Mire 2014-ben a közbeszerzési pályázatokat kiírták, kiderült, hogy a rendelkezésre álló összeg a legtöbbször szűkös, ezért az igényeket a büdzséhez kellett szabni. Így ebben az időszakban az általunk eladott CT-k többsége a rutinfeladatok végrehajtását szolgáló kategóriába tartozik. Ez a városi kórházak számára optimális, felesleges is lett volna ennél nagyobb tudásúakat vásárolni. Most már vannak új gépek, a működtetésükhöz viszont nincs elegendő szakember.

– Összegezve, mit hozott a képalkotó diagnosztikában az uniós támogatás?

– A géppark vitathatatlanul megfiatalodott, csökkent a használatban lévő CT-k és MRI-k átlagéletkora. Ugyanakkor az egymillió lakosra jutó berendezések számában még mindig nagy az elmaradás az uniós átlagtól.

 

 

 

 

 

 

Varga Misi az elektromos autózást nyomatná

A következő egy évben 150 új elektromos autó töltőállomás jön létre Magyarországon - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szombaton Budapesten, a WestEnd City Center tetőteraszán rendezett Emobilitás kiállításon

A miniszter támogatja azt az elképzelést, hogy kötelezővé tegyék töltőállomások kialakítását bizonyos parkolószám fölött  a nagyobb bevásárlóközpontokban, amivel ez a mennyiség jelentősen növelhető lenne. Varga Mihály szerint az ösztönző szabályozó környezet mellett az is fontos, hogy az embereket érdekeltté tegyék az elektromos járművek használatában. A konkrétumok között említette a buszsáv használatát, a zöld rendszám bevezetését, valamint az ingyenes parkolóhely használatot lehetővé tevő intézkedések elindítását.

Kiemelte: az állam jelentős összegeket fordít a tömegközlekedésre az adófizetők pénzéből, ezért szeretnék előírni, hogy a Volánbusz vagy a BKV elektromos buszokat is beszerezzen az új járművek vásárlásakor, mivel van már erre kapacitás és lehetőség Magyarországon.

 

 

Magyarország szégyene adta át a Bajai hidat

Újabb propaganda-videó került fel Orbán Viktor Facebook-oldalára. Ezen a miniszterelnök éppen egy olyan híd avatásának az apropóján járt Baján, amit részben a Simicska Lajos által birtokolt Közgép építtetett.

Készítettem egy vicces diabemutatót Orbán gondolataival. Klikk a képre

 

 

 

 

 

 

Orbán Pokorni "angyali türelmét" méltatta

Az egységről fog szólni a miniszterelnök szerint a Normafa területének rendezéséről szóló helyi népszavazás sikere. Orbán Viktor – miután feleségével, Lévai Anikóval leadta szavazatát a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában – újságíróknak úgy nyilatkozott: igennel szavazott, mert családja álláspontja szerint a Normafa megvédése a feladat.

A kormányfő méltatta Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester munkáját, utalva arra, hogy egyetértés van a kerületben. "Nem könnyű ilyen hangulatot kialakítani, az, hogy ilyen angyali türelemmel, hónapokon keresztül egyeztetve végülis sikerült elérni, hogy nagy ellenzője a területrendezésnek nem maradt, ez egy első osztályú szakmai munka" – értékelt.

A miniszterelnök szerint a helyi népszavazás országos üzenete, hogy semmi sem reménytelen.

Itt látszólag összeegyeztethetetlennek tűnő szempontokat kellene összeegyeztetni, vagyis azt, hogy az emberek kényelmesen, jól akarják magukat érezni a Normafánál, szolgáltatásokat akarnak kapni, miközben meg kell őrizni a természetet, úgy, hogy az ingatlanspekulánsoknak se essen áldozatul – fejtette ki Orbán Viktor, aki nehéz feladatnak minősítette ezt, és jelezte: reményei szerint a népszavazás igazolja, hogy össze lehet egyeztetni a szempontokat úgy, hogy mindenki jól járjon.

Korábban ugyancsak a Zugligeti iskolában adta le szavazatát Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita.

 

 

 

 

 

 

 

Fidesz káderei a paralimpikonok pénzét sem szégyellték ellopni

Távozásra szólítja fel Gömöri Zsoltot, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökét a DK. Szerintük az elmúlt hetek botránysorozatából kiderült, hogy a "Fidesz káderei a paralimpikonok pénzét sem szégyellték ellopni".

A párt emlékeztetett: Gömöri havi másfél millió forintos fizetést vesz fel posztjáért, emellett a Bizottság fizette ki Gömöri 3 millió forintos végtörlesztését is. Az is kiderült, hogy a szervezet több millió forintos szerződésben állhat Gömöri cégével, az elnök ráadásul egy igen drága autót is kapott a Bizottságtól.

A DK közleményében azt is fejtegette:

A fideszes pártkatonák most azokat a hősöket találták meg, akik 14 érmet hoztak haza a londoni paralimpiáról. A paralimpikonok a magyar társadalom legnagyobb küzdőiként edzenek és versenyeznek munka mellett, miközben sokuk csak négy évente, a paralimpiai teljesítményéért kap támogatást a Bizottságtól. A Deutsch Tamás alelnöksége alatt működő szervezet ezeknek az embereknek a pénzéből végtörlesztett, vett autót és fizetett ki több tíz millió forintot Gömörinek.

Ezért a DK úgy véli, az a minimum, hogy Gömöri Zsolt elnök és a teljes elnökség – beleértve Deutschot – azonnali hatállyal lemond. A párt követeli, hogy ezt követően független szakértők vizsgálják ki a Bizottság pénzügyi tevékenységét.

 

 

 

 

 

 

100 ezer család lakását viheti a bank

Az eddigi mentőcsomagok adósok tömegein nem tudtak segíteni – írja a Blikk.

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint tavaly év végén 115 ezer olyan jelzáloghiteles volt, aki legalább 90 napja nem törlesztett, vagyis szerződésüket nagy valószínűséggel felmondták a hitelintézetek.

Velük kapcsolatban a jegybank alelnöke, Balog Ádám a múlt héten egy konferencián azt fejtegette: mintegy 100 ezer hitelesen a jelenlegi lehetőségek sem segíthetnek, tehát belátható időn belül ennyi ingatlan kényszerértékesítésére kerülhet sor.

A hitelesek helyzetét az is súlyosbítja, hogy év elején megszűnt a korábbi kényszerértékesítési kvóta, ami azt írta elő, hogy a bankok a bedőlt hitelesek laká­sainak csak 2-5 százalékát verhették dobra negyedévente.

A bankok elszámoltatásával Orbán Viktor miniszterelnök szerint a kormány „elment a falig", vagyis újabb jelentős segítség aligha várható.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a héten úgy nyilatkozott: a bedőlt adósok lakásait felvásárló állami Nemzeti Eszközkezelő forrásait kell bővíteni.

 

 

 

 

 

 

Kurvára odaállt a családok mellé a tolvajkormány!

A 2016-os költségvetési javaslatból is jól látszik, hogy a Fidesz továbbra is a családok mellett áll – hangsúlyozta Dunai Mónika, a Fidesz-frakció szóvivője szombati, budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen összefoglalta a jövő évi költségvetés családokat érintő tételeit. 

Az elmúlt években "az egykulcsos jövedelemadónak és a családi adókedvezményeknek köszönhetően, a jövő évi változásokkal együtt összesen 3600 milliárd forint" marad a családoknál – mondta Dunai Mónika.

Hozzátette: meg kell becsülni azokat az édesanyákat és édesapákat, akik munka mellett gyermeket nevelnek. Ezért vezették be a családi adórendszert, amely alacsony adókulcsot és családi adókedvezményt biztosít számukra.

A szóvivő kiemelte, hogy jövőre emelkedik a kétgyermekes családok családi adókedvezménye, így 350 ezer családnál marad több pénz. Mint mondta, 2016-tól négy év alatt a kétszeresére, 20 ezer forintra fog nőni a két gyermeket nevelő szülők adókedvezménye, jövőre 12 500 forint lesz havonta, gyermekenként.

Dunai Mónika azt is hangsúlyozta, hogy jövőre 16-ról 15 százalékra csökken a személyi jövedelemadó (SZJA) kulcsa, ez négymillió embernek jelent adócsökkentést, összesen 120 milliárd forint értékben. Példaként említette, hogy az SZJA csökkenésével és a családi adókedvezmény növekedésével egy olyan családnál, ahol két minimálbért kereső, két gyermeket nevelő szülő van, akár havi 7100, egy két átlagkeresős és szintén kétgyermekes családnál havi 9500 forinttal több marad jövőre.

Kitért arra is, hogy a kis keresetűek adócsökkentésével a legalacsonyabb jövedelmű körülbelül 110 ezer családnak garantált, hogy "gyakorlatilag a bruttó fizetésük marad a zsebükben". Elmondta, folytatódik a házasságkötési adókedvezmény, a GYED extra, júliustól elérhető a családi otthonteremtési kedvezmény, valamint 58-ról 70 milliárd forintra nő az ingyenes gyermekétkeztetésre fordított támogatás.

A családokat érintő, a jövő évi költségvetésben szereplő intézkedéseket és terveket összegezve azt mondta: azok "biztonságot, stabilitást és kiszámíthatóságot jelentenek minden magyar embernek, és kiemelten a családoknak".

 

 

 

 

 

 

Havasi: Orbán csak beszélget Finkelsteinnel

Nemcsak a miniszterelnök és a kormány, hanem a Fidesz sem fizet a nemzetközileg ismert amerikai kampányszakember, Arthur Finkelstein tanácsaiért – közölte az RTL Klub Híradójával Havasi Bertalan, aki szerint csak beszélgetni szoktak egymással.

 

 

 

 

 

 

Hende szerint jelentősen romlott Európa biztonsági helyzete

Tagadhatatlan, hogy az elmúlt évben jelentősen romlott Európa biztonsági környezete – emelte ki Hende Csaba honvédelmi miniszter szombaton Budapesten, a NATO Parlamenti Közgyűlés Védelmi és Biztonsági Bizottsága ülésén. 

Hende Csaba előadásában arról beszélt, hogy a második világháború vége óta 70 év telt el, így a társadalmak veszélyérzete csökkent. Mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy "a boldog békeidők XXI. századi eljövetele illúzió" – mondta.

Mint kifejtette: a Közel-Kelet és Észak-Afrika felől érkező menekültáradat miatt óriási migrációs nyomás nehezedik Európa keleti és déli országaira, s ez a nyugati országok számára is egyre nagyobb kihívást jelent. Felidézte, hogy Magyarország déli falvaiban idén januárban hirtelen ezrek lépték át illegálisan az országhatárt. A keleti határvidéken lakók pedig közvetlen közelről látják, hogy milyen nehézségekkel küzdenek a határ ukrán oldalán élők. Az utóbbiról úgy fogalmazott, hogy rendkívüli gyorsasággal előrejelezhetetlen fegyveres konfliktus alakult ki Magyarország közvetlen szomszédságában Ukrajnában.

A miniszter kitért arra is, hogy az Arab tavasz, a Jementől, Szírián keresztül bekövetkezett instabilitás kedvezett a szélsőségesek előretörésének, s az iszlám radikalizmus eszméit hirdető terroristák saját államot hoztak létre. Az Iszlám Állam Európát is fenyegeti – emelte ki Hende Csaba, megjegyezve: fel kell készülni arra, hogy a terroristák további merényletek akarnak végrehajtani Európában.

A honvédelmi miniszter kiemelte továbbá, hogy a klímaváltozás nyomán is újabb biztonsági kihívásokkal kell szembenézni. A jemeni, illetve a szíriai konfliktushoz is nagyban hozzájárult, hogy a szélsőséges időjárás nyomán nőtt az aszály, csökkentek a termőterületek, krónikussá vált a vízhiány, s a növekvő nyomor még inkább kiélezte a társadalmi feszültségeket. Hende Csaba szerint a jövőben akár államok közötti konfliktus is kialakulhat például olyan ügyekben, mint egy gát a Níluson. Emellett az északi sarkvidék olvadásával újabb hajózási útvonalak jöttek létre, s korábban kiaknázatlan kőolaj- és földgáz mezők válnak hozzáférhetővé. Mindezek miatt ezen térségek biztonságának romlására is fel kell készülni. Ennek elkerülése érdekében az érintett országok önmegtartóztatására és a nemzetközi jog betartására van szükség – mondta.

"A biztonsági környezetünkben bekövetkezett jelentős romlást komolyan kell venni" – fogalmazott a miniszter, kiemelve: a gazdasági válság nyomán alulfinanszírozottá vált védelmi szférát meg kell erősíteni. A miniszter szerint az új kihívásokra a NATO mostanáig jól reagált, a trasztatlanti szövetség erősebb lett. A tavalyi walesi NATO-csúcson olyan döntések születtek – mint például a tagállamok védelmi költségvetésének növelése – amelyekről korábban vitázni sem lehetett – tette hozzá Hende Csaba, leszögezve: Magyarország maradéktalanul végrehajtja a NATO-csúcson tett vállalásait. A miniszter példaként kiemelte, hogy a héten benyújtott költségvetési törvényjavaslat szerint jövőre mintegy 50 milliárd forinttal növekedhet a Honvédelmi Minisztérium költségvetése. Ez mintegy 20 százalékos költségvetési növekedést jelent – tette hozzá.

Kitért arra is, hogy Magyarország már korábban határozatban vállalta, hogy 2022-ig minden évben a GDP 0,1 százalékával növeli a honvédelmi költségvetést. Hende Csaba szerint a magyar gazdaság növekedését is figyelembe véve, Magyarország 7 év alatt minimum megduplázza a védelmi költségvetését.

Hende Csaba előadása után több tagállam képviselője üdvözölte a magyar védelmi kiadások növeléséről szóló híreket, valamint a Magyar Honvédség hozzájárulását a NATO gyakorlataihoz, misszióihoz.

Hollandia képviselője ugyanakkor aggodalmát fejezte ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök "orosz elnökkel való viszonya miatt". Mint megjegyezte: Vlagyimir Putyinról bebizonyosodott, hogy "csal, játszmázik", nem lehet rá NATO-barátként tekinteni. Emiatt a holland képviselő szerint kérdéses Magyarország hozzáállása az ukrán válsághoz.

Erre reagálva Hende Csaba leszögezte: a szolidaritást katonai erővel lehet demonstrálni. Ezt pedig Magyarország a közelmúltban tartott litván hadgyakorlaton is bizonyította, ahol azt gyakorolták, hogyan kell fellépni egy Litvániát kelet felől érő támadás esetén. Hende Csaba kitért arra is, hogy Magyarország és Litvánia épp a napokban újította meg védelmi együttműködését, amelynek része az is, hogy Magyarország szeptembertől négy hónapon át biztosítja a balti légtér védelmét.

A döntő kérdésekben nincs és nem is volt különbség Magyarország és a többi NATO tagállam álláspontja között – szögezte le a miniszter, hozzátéve: Magyarország teljesíti mindazt, amelyre a közös értékrendszer és a szövetség közösen meghozott döntései kötelezik. Hollandia képviselőjének Hende Csaba azt mondta: ha ettől eltérő momentumot fedezne fel a magyar kormány-, illetve a magyar védelmi politikában, jelezze és vitassák meg nyíltan.

A honvédelmi miniszter után Benkő Tibor, vezérkari főnök előadásában többek között ismertette a Magyar Honvédség eddigi és a jövőre tervezett NATO-gyakorlatokon, illetve missziókban való szerepvállalásait. A vezérezredes szerint az általa és Hende Csaba által bemutatott intézkedések és tervek igazolják, hogy Magyarország megbízható tagja a NATO-nak, képes végrehajtani a vállalt feladatokat, és hozzájárul ahhoz, hogy az új biztonsági kihívásokra hatékonyan reagáljon a szövetség.

A NATO parlamenti közgyűlésének tavaszi ülésszaka vasárnap a civil és biztonsági, továbbá a politikai bizottság tanácskozásával folytatódik, majd hétfőn plenáris üléssel zárul.

 

 

 

 

 

 

Orbán elismerte, hogy tönkre tette az oktatást

Az MSZP szerint a sportra és az oktatásra szánt pénzeket nem egymás rovására kellene elkölteni, és ha ezt okosan teszik, akkor csodákra lennének képesek.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke vasárnap az MTI-nek ezt azzal kapcsolatban nyilatkozta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a sportot az egyetlen biztos pontnak nevezte, amely segít a jövő generációinak, hogy helyt tudjanak állni a világban.
   
A szocialista politikus szerint ez rossz kijelentés, mert ezzel a miniszterelnök elismerte, hogy tönkre tette az elmúlt években az oktatást, pedig még 2008-ban ő mondta, hogy az ország jövője a fejekben lévő tudásban van.
   
Kunhalmi Ágnes kijelentette: nem szabad szembe állítani az oktatást és a sportot, hanem az ezekre fordított összegeket okosan kell elkölteni, de ma mindkét ágazatra rosszul költik el a forrásokat.
   
Hangsúlyozta, meggyőződése szerint meg kell változtatni az oktatási kultúrát, egy korszerű iskolai modellre és sikerélmény-orientált oktatási kultúrára van szükség, és minden másnál előrébb való az oktatás fejlesztése. Hozzáfűzte, hogy a pártoknak békét kell kötnie az oktatás ügyével kapcsolatban.

 

 

 

 

 

 

Külföldi sajtó: Orbán tagadja országa náci múltját

A La Stampa olasz napilap "Magyarország, Európa fekete szíve – Orbán meglovagolja a nacionalista tigrist" címmel közölt budapesti tudósítást vasárnap. A cikk alcíme úgy fogalmaz: A (magyar) miniszterelnök tagadja országa náci múltját és ösztönzi az idegengyűlölőket. Jobboldalról azonban veszély fenyegeti.

A Szabadság-téri megszállási emlékmű leírásával kezdődő tudósítás arra keres választ, hogy a Fidesz valóban Európa "fekete", vagyis szélsőjobboldali szívévé válhat-e. A szerző szerint egyes jelek erre mutatnak, de nem egységes véleményről van szó, mivel az Orbán Viktor vezette pártban továbbra is létezik egy mérsékelt szárny. Ez ellenáll a "legfélelmetesebb elképzelésnek, amelyről azonban sokan nyíltan vitáznak: a szélsőjobboldali Jobbikkal való koalíció lehetőségének 2018-ban".

A La Stampa cikke úgy véli, hogy a halálbüntetésről való kijelentés, a keményvonalas bevándorlási politika, az illiberális demokráciák feltételezett sikerének hirdetése, mindez "annak tünetei, hogy a Fidesz nehézségben van".

 

 

 

 

 

 

Ég a keszthelyi hulladéklerakó telep

Több körzetből is hívtak tűzoltó egységeket a nagyterületű helyszín miatt.

Mintegy ezer négyzetméteres területen ég a keszthelyi hulladéklerakó telep, amelyet négy város tűzoltói igyekeznek eloltani - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-t.

Cseresznyés Dániel elmondta: a fenékpusztai településrészen fekvő hulladéklerakó oltását a keszthelyi tűzoltók kezdték meg, de Marcaliból, Pacsáról és Zalaegerszegről is indultak egységek a helyszínre. Az oltást munkagépekkel is próbálják segíteni.

A szóvivő hozzátette: a kiterjedt területen lévő nagy mennyiségű hulladék miatt az oltás valószínűleg hosszabb időt vesz igénybe.

 

 

 

 

 

Még van idő az agrárpályázatokra

Jövő péntekig nyújthatják be a gazdálkodók az uniós támogatáshoz szükséges egységes kérelmeiket, ezek kitöltésében körülbelül 650-700 falugazdász segít - erről Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke beszélt az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

A határidő kitolását alapvetően az indokolta, hogy az európai uniós agrárpolitika az idei évben teljesen új struktúrában működik, és ez új kihívást jelentett a gazdálkodóknak, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztés Hivatalnak, valamint a falugazdászoknak - mondta Győrffy Balázs.

Szerinte sok új ellem érkezett a rendszerbe és uniós döntést hoztak arról, hogy az eredeti május 15-i határidőhöz  képest maximum egy hónappal - tagállami döntés szerint - meg lehet hosszabbítani az egységes kérelmek beadásának időpontját.

Magyarországon május 22-ig hosszabbították meg a szankciómentes benyújtás határidejét - mondta Győrffy Balázs.

 

 

 

 

 

 

Vona szövetségese: Mi majd le merünk lőni egy rohadt, tetves zsidót?

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által az idén 11. alkalommal megrendezett Magyar Sziget fesztiválon a gerilla hadviselésről tartott előadást Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője és Dér Zsolt, a Betyársereg tagja.

A Szent Korona Rádió sátrában csütörtökön megrendezett beszélgetést Tyirityán Dér Zsolt bemutatásával kezdte. Kiderült, hogy Dér délszláv háborús veterán, a kilencvenes években Szentlászlónál harcolt, majd miután „Boszniába terelődött a harc, ő akkor is visszament, de akkor már nem a magyarság védelmében, hanem gyilkolni akart, és ezért is megérdemel egy tapsot” – kezdte Tyirityán, és jelezte, az sem érdekli, mit szól mindehhez Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik parlamenti képviselője.  

A Betyársereg vezetője ezt követően arról beszélt, hogy a gerillaháború a világtörténelemben az egyetlen harcászati forma, amelyet „nem győztek le, nem semmisítettek meg, nem számoltak fel.” Tyirityán - aki elmondása szerint „viszonylag hosszú időt” töltött börtönben – úgy vélte, hogy az ember akkor tud hatékonyan harcolni, „ha életben és gondolkodásban egybe van rakva, tehát nincsenek benne kételyek: akkor tud valóban ölni”.

12 apostol 

A Betyársereg vezetője megállapította, hogy bár „a zsoldos tud brutális lenni, tud gyilkolni egy szinten, de valódi, végsőkig kitartó harcra képtelen”. Ez utóbbira csak az képes, aki meg van győződve a saját igazáról.

Tyirityán a gerilla harcosok taktikájával kapcsolatban azt mondta, annak „a leglényege, hogy ne a döntő csapást erőltessék, hanem folyamatosan, lassan őröljék fel az ellenséget”.

Saját mozgalmáról szólva kijelentette, „a Betyárseregen belül fegyelmezettek vagyunk és jól felkészültek egy szinten, de nekünk is nagyon komolyan meg kell szerveződnünk”. A szervezet irányítása kapcsán Michael Collinsra hivatkozott, aki a tizenkét apostol elmélet vallja: Eszerint tizenkét egyedülálló, fiatal, és rendkívül elszánt ember képes hatékonyan irányítani egy ilyen szervezetet. Éppen ezért Tyirityán családos embereknek nem is javasolja a Betyársereghez történő csatlakozást, mert oda „olyan emberek kellenek, akik valamilyen szinten az életükkel már leszámoltak. Mert vagy börtönbe fog kerülni rövid időn belül, vagy lelövik a TEK-esek (Terrorelhárítási Központ – a szerk.), vagy van egy harmadik lehetőség is, akkor mi győztünk”.

Tyirityán szerint a Betyárseregbe vágyó fiataloknak először is le kell számolniuk magukban a fogyasztói társadalom okozta lustasággal, hedonizmussal, fegyelmezetlenséggel és egoizmussal, majd ha ez sikerült, megnyílik az esélye, hogy „szabadságharcos vagy önfeláldozó mártír” váljon belőlük.

Három millió cigány vs. három millió nyugdíjas

A Betyársereg főbb céljairól Tyirityán nem akart nyíltan beszélni, azt azonban elmondta, hogy ez egy speciális csoport, ahová azért kerül be az ember, mert mentálisan vagy akár fizikálisan olyan dolgokra képes, ami elüt a nagy átlagtól. „Mert olyan dolgokra lesznek ezek a srácok alkalmazva egy idő után, amire egy átlagember nem képes” – tette hozzá.

Dér Zsolt ezután arról beszélt, hogy hamarosan előáll az a helyzet, melyet Vona Gábor Jobbik-elnök vázolt fel, miszerint Magyarországon hárommillió éhes nyugdíjas fog szembenézni hárommillió éhes cigánnyal. Dér szerint a fehér lakosságnak egy idő után elfogy a türelme, és különböző, faji alapon szerveződő önvédelmi csoportokat fognak létrehozni. „Senkinek ne legyenek illúziói azzal kapcsolatban, hogy a rendőrség és a hadsereg kivel szemben fog fellépni. Ha az emberek azt fogják látni, hogy nem működnek, akkor agyon fogják verni előbb-utóbb a kertjükbe bemászó cigányokat, helyi önvédelmi csoportokat alakítanak, és máris létrejött az, amit terrorizmusnak hívunk. És erre a pintéri rendőrség is készül. Hiszen létrehozták a TEK-et, ami nem más, mint Orbán Viktornak és Pintér Sándornak a magyar gárdája, csak kicsit jobban felszerelve és nyugati támogatással”.

Lőni, ha más bőrszínt lát

Tyirityán ezt követően azt mondta, hogy el kell jutni oda, hogy „egy gépkarabélynak az elsütő billentyűjét valaki meg tudja húzni, esetleg akkor, hogyha egy másabb bőrszint lát”. A Betyársereg vezetője szerint a fajok háborúja zajlik, ezért el kell jutniuk egy szintre: „arra, hogy újra agresszívvá, erőszakosakká, szikárakká, mohókká, szinte fenevadakká váljunk”.

Ugyanis, tette hozzá Tyirityán, saját értékeink megvédése másképp nem fog működni. „Mikor az izraeliek ide fognak jönni Merkava harckocsikkal vagy Lopakodó bombázókkal, bennük meglesz az a morális kérdés, hogy lakóházat szétlőjön?” – tette fel a kérdést a Betyársereg-vezető, majd a választ is megadta: „Biztos vagyok benne, hogy nem! És bennünk lesz-e annyi, hogy le merjünk lőni egy rohadt, tetves zsidót?” – tette fel az újabb kérdést, mire a közönség soraiból többen azt kiabálták, hogy „lesz”, majd kitört a taps.

Az előadás végén a jelenlévők kérdéseket tettek fel az előadóknak. Az egyik érdeklődő arra volt kíváncsi, „hogyan tudjuk kikapcsolni magunkban azt, hogy ne ölj?!”

Tyirityán egy kérdéssel válaszolt: „Ha esetleg, ott feküdne édesanyád vérbe fagyva, és egy mocskos cigány szurkálná belé a kést, szerinted te hallgatnál arra a parancsra, hogy ne ölj?”.

A Betyársreg a Jobbik stratégiai szövetségese. 2009 nyarán a Toroczkai László – jelenleg a Jobbik önkormányzati képviselője - által szervezett Nemzeti Garancia-találkozón a „nemzeti oldal” legfontosabb erői képviseltették magukat: Szegedre látogatott Vona Gábor, Jobbik-elnök, Budaházy György, Kiss Róbert, a Magyar Gárda akkori főkapitánya, Zagyva Gyula, a HVIM elnöke, jelenleg a Jobbik parlamenti képviselője és Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője. A tanácskozás utáni sajtótájékoztatón hangsúlyozták, hogy határozottan képesek együtt dolgozni a jövőben is, az együttműködés részleteit azonban stratégiai okokból nem hozták nyilvánosságra.

Toroczkai László az idei Magyar Szigeten azt mondta, hogy a Jobbik és szövetségesei között azóta is jó az együttműködés, hogy a párt bekerült a parlamentbe.


 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Arhívum

Március
       
Április
         
Május
       

 

MALOMVÖLGYI TÁBOR
Táborozás
MAGYARÍTÁSOK
Magyaritások

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hun TV
Hun TV
 

 

Fel