Fizetett politikai hírdetés      

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Elképesztő erődemonstrációt mutatott Putyin Moszkvában

A szovjet idő összes tradícióját, kellékét, szólamát felvonultatták szombat reggel Moszkvában a Vörös téren megtartott Győzelem napi díszszemlén.

A felvonulás nézői és résztvevői között külföldiek is voltak: a díszvendég a kínai pártvezető-államfő volt, de ott voltak az Oroszországhoz kötődő volt szovjet köztársaságok vezetői is – írja a nol.hu.

Castro kubai, Maduro venezuelai és Nikolics szerb elnök mellett el-Sziszi tábornok egyiptomi államfő és Mahmud Abbasz palesztin elnök volt ismertebb a vendégek között.

Egy pillanatra feltűnt a harmadik sorban Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter is. 

Putyin beszéde elsősorban a hetven évvel ezelőtti győzelem történelmi jelentőségét, a nácizmus leverésében játszott szovjet főszerepet és áldozatot hangsúlyozta.

A díszszemle több haditechnikai újdonságot vonultatott fel, hadászati rakétákat, légvédelmi rakétarendszereket is bemutattak.  Több utalás is történt Oroszország nukleáris erejére.

A légi bemutatón hadászati bombázók repültek Moszkva felé, s légi utántöltést imitálva demonstrálták: egészen távoli célokat is képesek elérni. 

Több új harckocsit, harcjárművet, önjáró löveget is bemutattak – így a jövő harckocsijának nevezett T-14 Armatát. 

 

 

 

 

 

RTL: Közmunkásokkal csináltathatja az albérletét Fodor Ibolya

Közmunkára ítéltekkel újíttatja fel albérletét a korábban sikkasztásért felfüggesztettet kapott, tüntetőket hazaárulózó fideszes Fodor Ibolya  – hangzott el az RTL Klub Híradójában.

A péntek esti Híradóban arról számoltak be, hogy a pécsi képviselő Fodor Ibolya új lakásában a munkások egyebek között festenek és kőműves munkákat végeznek.

Felhívták az asszonyt is, aki azt mondta, ez valamilyen fals információ lehet, természetesen nem dolgoznak ott olyanok, akik közmunkások.

A riporternek azonban sikerült beszélnie egyikükkel.

 

 

 

 

Erőpolitikáról beszélt Balog Zoltán és nyílászárót avatott

A tolvajkormány - a szó legjobb értelmében - az erő politikáját akarja folytatni, amikor a határon kívüli nemzetrészekre, az ott élő magyarokra gondol - jelentette ki Balog Zoltán Szatmárnémetiben, ahol ünnepélyesen átadták egy iskola nyílászáróit.

Az emberminiszter szerint Erdélyben és Magyarországon is az egyik legfontosabb kérdés az, hogy mindazokat az értékeket, amelyeket sikerült megőrizni a diktatúrákban, azt az "álszabadság világában" elveszítjük-e, vagy nem. A hamis vonzások sokszor veszélyesebbek, mint a diktatúra, mert míg a diktatúra összetart, addig az álszabadságban, vagy "a globalizáció szelében" elfelejtjük, ami a miénk.
Olyat is mondott továbbá, hogy "itt, ezen a táján a világunknak ingyen semmit nem adnak, még jó szándékból is nagyon keveset."

Balog Zoltán szerint ami például Szatmárban, Révkomáromban, Beregszászon vagy Újvidéken történik az oktatásban, azt egységesen a magyar felsőoktatás ügyének kell tekinteni. Ekkor fogjuk tudni a legjobbat adni fiataljainknak, és ez egyszerre jelenti a nemzetstratégiai céljainknak a megvalósítását és az ő személyes boldogulásukat.
Balog Zoltán beszédét követően ünnepélyesen átadták a Református Gimnázium kicserélt nyílászáróit, illetve felújított tetőszerkezetét.

 

 

 

 

 

Már Tőkés László sem érti Orbánt

Már én magam sem értem Orbán Viktor miniszterelnök nemzetpolitikáját – jelentette ki csütörtök este nagyszámú hallgatóság előtt Tőkés László, írja a Magyar Nemzet.

A Fidesz európai parlamenti képviselője Borbély Zsolt Attila Negyed évszázad erdélyi magyar politikatörténete: 1989–2014 című könyvének bemutatóján vett részt. A beszélgetésen hangsúlyt kapott a Kárpát-medencei nemzetpolitika helyzete, különös tekintettel a magyarországi intézkedésekre – írja a lap.

Tőkés László a rendezvényen kifejtette: A jelenlegi kormány nemzetpolitikai lépéseit követhetetlennek, átláthatatlannak tartja. A politikus szerint az egyéb teendők és küzdelmek miatt a miniszterelnöknek nincs kellő ideje arra, hogy a nemzetpolitikával foglalkozzon.

Tőkés bírálatot fogalmazott meg azzal kapcsolatban is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az RMDSZ jelöltjével, Kelemen Hunorral fotózkodott, és őt támogatta a múlt évi választási kampányban, szemben Szilágyi Zsolttal, a Magyar Polgári Párt jelöltjével. Szerinte az RMDSZ, az erdélyi MSZP.

 

 

 

 

 

Kovács Koko pálfordulása: "Én soha nem voltam fideszes..."

Kovács „Koko” Istvánról azt gondolta az egész ország, hogy virtigli fideszes – írja a fullank.com. Eddig.

Ugyanis a május 3-án levetített Civil kaszínó című műsorban erről elég meglepő módon így vélekedett:

-Lássuk be, hogy az elmúlt hat évben rengeteg ember csalódott a fidesz kommunikációjában, attitűdjében… az a sok-sok böszmeség, ami megtörtént itt az elmúlt hat év alatt…Annak idején én nem voltam fideszes. A balliberális média előszeretettel állított be engem Fidesz-közeli embernek a 2002-es színvallomásom után, miközben én soha nem voltam Fidesz-közeli ember. értékeket és elveket vallottam, ami nagyon sokszor egybeesett a Fidesz értékeivel és elveivel…”

 

 

 

 

A köcsög kormány trükközik a kórházi adósságokkal

Egészen lehetetlen helyzetről számoltak be forrásaink az állam és a beszállító cégek között a kórházi adósságokról szóló tárgyalásokról. 

Az állam, amely a legkisebb késésért is késedelmi kamatot fizettet a magánszemélyekkel és a vállalkozásokkal, most húzza az időt és alkudozni próbál, amikor neki kellene fizetnie.

Rohan az idő

Zombor Gábor egészségügyi államtitkár már február 23-án bejelentette, hogy az állam kifizeti a kórházak adósságait. A kormány eredetileg április elsejére ígérte a pénzügyek rendezését, amiből nem lett semmi. Az egyre türelmetlenebbé váló beszállítók sürgetésére csak két héttel ezelőtt született kormánydöntés az adósságkonszolidációról. A tárgyalások április végén indultak meg, Zombor Gábor pedig legutóbb a hét végére ígérte a 84 milliárdos kórházi adósság rendezéséről szóló tárgyalások végét. Az egyeztetések azonban még mindig nem zárultak le.

A kórházak egy része már az államtitkári bejelentés óta (azaz több mint két hónapja) semmit nem fizet a beszállítóknak. Csak az elmúlt két hétben több milliárd forinttal nőtt az adósságállomány, miután korábbi kimutatások szerint naponta 150 millióval emelkednek a tartozások. 

A kifizetések a tárgyalások közben is teljesen állnak,

így olyan pénzeket sem utalnak át, amelyeket egyes kisebb kintlévőséggel rendelkező cégek már hetekkel ezelőtt egyeztettek az adott kórházzal. Ezek a cégek semmilyen információval nem rendelkeznek a kifizetés várható időpontjáról.  

Jé, ki kell fizetni az adósságot!?

Egy forrásunk azt mondta: bár a konszolidáció lehetősége már több hónapja ismert volt, mintha a kórházakat átvevő Állami Egészségügyi Ellátó Központot (ÁEEK) váratlanul érte volna, hogy az adósságokat most ki kell fizetni. A központ az utolsó pillanatban kezdett el kapkodni, és a beszállítók szerint meglehetősen felkészületlen. Most próbálja egyáltalán tisztázni, mennyi is a tartozás. Előfordult, hogy lehetetlenül rövid idő alatt, akár egy nap alatt kérték be a beszállítóktól intézményi bontásban a követelésadatokat, mivel több kórház hibás adatokat adott meg.

Forrásaink úgy látják: az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) a legkevésbé sem átlátható módon egyeztet a legnagyobb beszállítókkal. Az intézményenkénti és egyenkénti adategyeztetést ráadásul a cégekre bízta az ÁEEK, mert állításuk szerint nekik erre nincs kapacitásuk.

Az állam nem fizet késedelmi kamatot?

Az állam, amely minden esetben érvényesíti a késedelmi kamatot akkor, amikor neki tartoznak, most kamatok nélkül akarja kifizetni a tartozásokat. Ezzel a beszállítók többsége nem ért egyet,  mivel szerintük a jelenlegi helyzet az állami intézkedések elmaradásából és a költségvetési szervek nemfizetéséből adódott.  Vannak azonban olyan beszállítók, akik a gyors kifizetésben bízva kénytelenek lemondani a kamatokról: annyi kintlévőségük van már, hogy fontosabb számukra a gyors pénzhez jutás. Az állam tehát addig húzta-halogatta a fizetést, amikor már könnyebben próbálkozhat a kamatok elengedésével.

Az adósság már teljesített szolgáltatásokra és felhasznált eszközökre vonatkozik, amiért így az államnak kell teljes mértékben helyt állnia. Az államnak ki kell fizetnie azokat a károkat, amelyeket a számlák késedelmes kifizetése okozott, és teljesítenie kell szerződéses kötelezettségeit.

Mint korábban megírtuk, a lejárt tartozások csaknem fele 60 napon túli, a pénz 5 százalékára pedig már több mint egy éve várnak a vállalkozások. Az átlagos fizetési késedelem 8 hónap. Egyes tagvállalatok éves árbevételének ma már több mint a fele kórházak felé fennálló kintlévőség, így sokszor adó- és járulékbefizetéseiket is hitelekből kénytelenek finanszírozni.

Korábban írtunk arról is, hogy a tetemes adósságok miatt az egyik kórházi beszállító cég a nem életfontosságú kórházi laborszolgáltatások leállításán gondolkozott, a helyzet pedig sajátos barkácsmódszerekre kényszeríti a kórházakat, ami súlyosan veszélyeztetheti a betegellátást. 

60 milliárd elég lesz? Igen! Nem!

A Magyar Államkincstár március végi adatai szerint az egészségügyi intézmények összes tartozása kamatok nélkül 84,6 milliárd forint. A legutóbbi kormánydöntéssel 60 milliárd forintot utaltak át az Emberi Erőforrások Minisztériuma számlájára. Ez csak a 30 napon túl lejárt tartozásokra nyújt fedezetet. Ez az összeg nem tartalmazza a kamatokat és egyéb költségeket, tehát az ÁEEK eleve úgy indult neki a tárgyalásoknak, hogy tudta, biztosan nem képes késedelmi kamatot fizetni.

A számok ismeretében meglepő, hogy Zombor Gábor mégis arról tájékoztatta a kormányt, hogy a 60 milliárdos keret elég lehet konszolidációhoz. Lázár János miniszter a heti kormányülés után tartott sajtótájékoztatóján az Index kérdésére legalábbis azt mondta, hogy az államtitkár erről tájékoztatta a kabinetet, amely közben épp az adósságcsapdában vergődő beszállítók végleges száműzését tervezi. Lázár határidőket nem mondott, de szerinte megnyugtató a helyzet, a költségvetésben van pénz a tartozások kifizetésére, és uniós forrásokból további 100-150 milliárd forintot is előteremtenek majd arra, hogy az állami kórházak állami eszközparkot vásárolhassanak a privát szolgáltatások kiváltására.

Megkerestük a kórházi beszállítókat képviselő érdekvédelmi szervezeteket, az Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesületét (ETOSZ) és az Orvostechnikai Szövetséget (OSZ). A tárgyalások tényét mindkét szervezet megerősítette, de azok részleteiről, illetve eddigi eredményeiről egyelőre nem kívántak nyilatkozni. Megkerestük az államtitkárságot is, ahol azt ígérték, hamarosan válaszolnak kérdéseinkre.

 

 

 

 

 

Szemetet sodor a szél

Egy maffiaállam szempontjából rendkívül előnytelen üzlet a megújuló energia termelése.

Látszólag érthetetlen, miért megy szembe Orbán Viktor a megújuló energiát egyre jobban hasznosító világméretű tendenciával, és miért ragaszkodik az atomerőmű-bővítéshez vagy a gázvezeték-építéshez.

 A szakértők számolatlanul sorolják a paksi bővítés hátrányait. A legfontosabbak:

  • már most sincs szükség annyi áramra, amennyit Paks 2 termelni fog;
  • nem lehet majd eladni a fölösleget;
  • drágábban állítja elő az áramot, mint amennyiért most is meg lehet venni a piacon;
  • a technológiai fejlődés trendjeiből látható, hogy a szél- és napenergia hasznosítása éveken belül még olcsóbb lesz, ez pedig még drágábbá és még eladhatatlanabbá teszi az atomerőművel előállította áramot;
  • növeli az oroszoknak való energiakiszolgáltatottágunkat, és ezzel közvetve politikai kiszolgáltatottságunkat is;
  • évtizedekre eladósítja az országot;
  • meg nem szűnő gondot okoz a kiégett fűtőelemek elhelyezése;
  • veszélyes üzem.

 Ezzel szemben az energiatermelésben tanúi vagyunk egy új kor hajnalának, amely a megújuló energiaforrások hasznosítására épít: a napenergiára, a szélenergiára és a geotermikus energiára – ráadásul úgy, hogy nem kell durván beavatkozni a természetbe, mint például a vízierőművek építése esetén.

 Egy évtizeddel ezelőtt még lehetett azzal érvelni, hogy a szélkerekek vagy a napelemek telepítése drága. Mára azonban – éppen rohamos terjedésüknek köszönhetően – a termelés felfutása egyre olcsóbbá teszi őket, és ez a trend csak folytatódni fog. Egy évtizeddel ezelőtt még lehetett azzal is érvelni, hogy a szél és a nap egyenetlenül termeli az áramot, és az áram tartalékolása nem megoldott. Aztán a kereslet hatására egyre-másra születtek a tudományos felfedezések, és most éppen a Tesla készül olyan akkumulátort piacra dobni, amely forradalmasíthatja az energiaellátást.

 Miközben hosszan sorolhatók az atomerőművek elleni érvek, ugyanolyan hosszan sorolhatók a megújuló energia melletti érvek. Németországban, az USA-ban és Nagy-Britanniában az utóbbi öt évben átlagosan 80 százalékkal csökkentek a lakossági napelemes rendszerek árai, Japánban pedig 50 százalékkal. Ennek három fő oka van: az egyik, hogy a technológiai fejlődés révén egyre jobb hatásfokkal működnek a napelemek, a másik, hogy az áramtárolás új módjaival nő a használhatóságuk, a harmadik, hogy a tömegtermelés egyre olcsóbbá teszi őket. Na és persze a termelők versenye! Németországban már most húsz paksi atomerőmű energiáját adják a háztetőkre helyezett napelemek – tudhatjuk meg Felsmann Balázs energetikai szakértőtől. (HVG 2015. április 25.)

 Ezzel szemben mit látunk Orbanisztánban? Ne hasonlítsuk a fejlett nyugati országokhoz, vegyük csak hasonló sorsú szomszédainkat! A kétmilliós Szlovéniában közel háromszor akkora a napelem-kapacitás, mint nálunk. Szlovákiában a magyar kapacitás hétszerese, Romániában huszonháromszorosa, Csehországban pedig huszonnyolcszorosa.

 Hasonló a helyzet a szélenergia hasznosításával is. Dánia tavaly világrekordot állított fel azzal, hogy energiatermelésének 39 százalékát szélenergiából fedezte. A tervek szerint 2020-ra energiaszükségletének felét megújuló forrásokból fogja előállítani. A már idézett szakértő szerint a szélerőművekkel hosszabb távon a magyar villamosenergia-igény húsz százalékát is meg lehetne termelni. Ezzel szemben 2010 óta Magyarországon egyetlen új szélerőművet sem adtak át, és nem is engedélyeztek, így évek óta mindössze 176 szélerőmű működik . Mindezen közben például Romániában az elmúlt öt év alatt hatszorosára nőtt a számuk, már ezernél is több van, Lengyelországban pedig  70 százalékkal nőtt, és nemsokára eléri a kétezret. Még Bulgáriában is kétszer annyi szélerőművet telepítettek, mint nálunk

 Orbanisztánban azonban nem a jóra való restség miatt nem nő a nap- és a szélenergia hasznosítása, hanem tudatos kormánypolitika alakítja így. Nálunk – ahelyett, hogy támogatnák a napenergia hasznosítását – a világ legmagasabb adójával sújtják a napelemeket, és külön adót vetnek ki a szélerőművek generátorára és vezérlőegységére.

 De ha ennyi a hátrány az egyik oldalon, és annyi az előny a másikon, akkor miért nem szereti Orbán Viktor a megújuló energiát? A válasz egyszerű: a saját zsebbe tömhető pénz. És nem is kevés, Paks esetében legalább 500 milliárd forint. Tóth István János korrupciókutatótól tudjuk, hogy a korrupció szempontjából a termék jellege is fontos: nem mindegy, hogy heterogén vagy homogén termékről van-e szó. Egy pohár például homogén termék, kevés fontos jellemzővel bír: legyen átlátszó, ne folyjon ki belőle a víz. Az ilyen termék mellett nehezebb korrupt tranzakciót véghezvinni úgy, hogy az ne derüljön ki. Egy közbe­szerzés során nem vehetek egy szimpla poharat négyezer forintért, amikor a boltban ötszáz forint, azzal egyből lebukom. A heterogén termékeknél ez azonban könnyebben megy, és az atomerőmű ilyen.”

A napelem és a szélerőmű ugyan nem olyan homogén termék, mint a példában szereplő pohár, de nem is annyira heterogén, mint egy atomerőmű. Ráadásul napelemet jellemző módon inkább magánszemélyek és vállalkozások telepítenek, tehát ebből eleve esélytelen leakasztani korrupciós milliárdokat. Szélerőmű-parkok építésére sem kellene állami pénzt költeni, szívesen építenek-építenének magánvállalkozások is. De ha nincs a bizniszben állami pénz, akkor nincs mit ellopni. Maximum az engedélyezésért lehet kizsarolni pár milliót, de hol van ez egy gázvezeték- vagy egy atomerőmű-építés milliárdjaitól.

Látható hát, hogy egy maffiaállam szempontjából rendkívül előnytelen üzlet a megújuló energia termelése. Ráadásul most meg kell fogni minden fillért, mert épp a közelmúltban esett ki a gázvezeték-építés, és vesztett ezzel a maffia sok-sok korrupciós milliárdot. Ezért aztán foggal körömmel ragaszkodik az egyetlen megmaradt nagy lehetőséghez, az atomerőmű-bővítéshez, és igyekszik kiiktatni minden zavaró tényezőt, köztük a megújuló energiát is.

 Jó, ha tudjuk: az országot markában tartó maffia gyors megazdagodása érdekében épp most áldozza föl egy egész ország jövőjét. Elhúznak mellettünk a szlovákok, a románok, a szlovének, a csehek, a lengyelek, a bolgárok – mindenki. Mi leszünk Európa hátsó udvara, ahol a szél nem áramot fog termelni, hanem csak az eldobott szemetet fogja kergetni. De hol lesznek már akkor a lopott pénzzel? Mi viszont itt maradunk.

 

 

 

 

Börtönnel lettem megfenyegetve...

Van új a nap alatt.
Kezdem megszokni, hogy időnként kapok egy-egy távolról sem bátorító szót, ugyanakkor – bármilyen meglepő – eddig csak és kizárólag ellenzékinek nevezett, vagy legalább is, a jelenlegi hatalommal szembenállónak tekinthető alakok, vagy csoportok fenyegettek meg, például Jobbikosok...

Ma új fejezethez értünk.

Van egy kis csoport.
Alkotmányos ellenállás a nevük.

Hogy tisztán lássuk a dolgot, azzal házalnak mindenfelé, hogy az alkotmány illegitim. (Jelzem, teljesen igazuk van)

Máté Tamás, Geri Tibor, Barocsi Tibor Endre, stb…

Nincs baj a fétisükkel.
Azzal van baj, ahogy a fétisüket el akarják adni.
Tudod, mint amikor a Jehovák rád rúgják az ajtót a hitükkel, vagy amikor zoknit akarnak rád tukmálni az aluljáróban…

Egyszerűen nem értik, hogy más a világ, amiben hiszek. Ha a Jehovák mutatják, milyen Isten, nem akarok hinni… És zoknit sem feltétlen akarok venni!

Na pont ugyan ilyenek az alkotmányos ellenállás tagjai.

Erőszakos térítők, akiknek, ha nemet mondasz, rád másznak, zsarolgatnak, fenyegetnek… Barócsi Tibor Endre, például minden megosztott posztom nyomába ered, és aki azt tovább osztja, azt levélben tájékoztatja, hogy Shepherd voltképp egy retkes alak, aki nem érti, hogy az alkotmány, és egyebek miatt nem lehet itt élni, és kerüljenek engem a népek, mint a leprást.

Máté Tamás havonta egyszer nekiáll ekézni a dolgaim, és mell döngetve hirdeti, hogy mennyi hihetetlen és fantasztikus eredményt értek el, holott a magamfajta mocskos alakok mindent elkövetnek, hogy megakadályozzák ebben.

Geri Tibor dolgozataira nem térek ki, tele velük a Facebook. Az orosz klasszikusokat megszégyenítő termékenységgel ír mindig ugyan arról mindig más megvilágításban, dörgedelmes és lássuk be erősen dorgálóan, mert senki sem érti sem őt, sem azokat, akik mégis értik.

 Én értem, amit mondanak.

CSAK NEM ÉRTEK HOZZÁ! Nem az én területem az Alkotmány és a jog.

Én azt képzelem, hogy az építőiparral az foglalkozzon, aki építész, kőműves, szakmabeli. Az egészségüggyel az orvosok, képezett ápolók, stb… Oktatással, pedagógusok, nevelők, stb. Aki a jelzett témában tanult, képzett, sokat tapasztalt.

Nos a fenn jelzett három ember alapvetően képzetlen ebben a történetben.

Természetesen ettől még érthetik, hogy az alkotmány rossz, logikailag következetlen, összességében nincs semmilyen alapja, és úgy szar, ahogy van…

De azt tökéletesen látom, hogy ŐK sem értenek hozzá. Így jó szívvel nem tudom senkinek azt mondani, hogy kövesse az urakat, mert bár az alapelv, amit felemlegetnek (rossz az alkotmány, illegitim, stb) teljesen igaz, az a módszer, eljárás, technika, és azok a személyek, akik ebben részt vesznek, számomra hiteltelenek, és az én szememben megengedhetetlenül dilettánsok.

És én nem fogok olyasmit hirdetni, ami számomra konkrétan viszolyogtató!

 Ráadást: - Újabban már engem okolnak.

Máté Tamás legutóbb odáig merészkedett, hogy Fidesz kollaboránsnak nevezett, mert nem állok ki mellettük, az eszméik mellett, és amikor majd ŐK hatalomra jutnak (az sem lesz semmi pillanat), majd el is leszek ítélve, és majd a börtönben mélázhatok, mint mocskos kollaboráns. Az ítéletben pedig majd maximum: enyhítő körülmény lesz számomra, hogy adományt gyűjtöttem a társaimmal az éhezőknek.

ÉS EGY ILYEN ALAK BESZÉL AZ ALKOTMÁNYOSSÁGRÓL???

Ezek is csak hatalommán alakok, akiknek semmi sem elég drága, hogy vélt, vagy valós igazukat bárkire ráerőszakolják. 

Ps: Máté Tamást ma elküldtem a retekbe. (Finoman fogalmazok. Durván elküldtem a bús picsába) Itt a beszélgetés mentve: Katt!

 

 

 

 

Új címkéket ragasztana több hazai élelmiszerre a kormány

Az Európai Unióban Magyarország vezetheti be elsőként a genetikailag módosított szervezetek (GMO) köztermesztésének tagállami tiltását lehetővé tévő új szabályokat - mondta Berlinben Rácz András, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért felelős helyettes államtitkára.

A kormány az új uniós irányelv nemzeti jogba ültetése mellett arra is törekszik, hogy még az idén elkészüljön egy új címkézési rendszer, amelynek révén GMO-mentes jelöléssel lehet ellátni a szabályozásnak megfelelő húst, halat, tojást, tejet és mézet - közölte Rácz András államtitkár.

Egyebek között ilyen címkézési rendszerek kialakítását, majd ezek uniós egységbe szervezését sürgeti a pénteken véget ért konferencián elfogadott Berlini Nyilatkozat - tette hozzá. A dokumentum szerinte harmóniában van a magyar kormány határozottan GMO-mentesség párti politikájával.

 

 

Mama kedvence Moszkvában

A díszszemlén nem volt ott, de a koszorúzáson már igen, majd a Kremlben ebédelt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vett a Vörös tér közelében lévő ismeretlen katona sírjának koszorúzásán más külföldi állam-, és kormányfők, külügyminiszterek és természetesen Vlagyimir Putyin orosz elnök kíséretében.

Az ott készült közös "családi fotón" Vlagyimir Putyin jobbján Hszi Csin-ping kínai elnök-pártfőtitkár és felesége állt, Szijjártó Péter Nurszultan Nazarbajev kazah államfő mögött foglalt helyet.

A vendégek a koszorúzás után a Kremlbe vonultak az orosz elnök nevében rendezett győzelem napi ünnepi fogadásra.

A nagyszabású, nyugati elemzők szerint erődemonstrációnak szánt díszszemlére 68 ország és a nagy nemzetközi szervezetek első számú vezetőit hívták meg. Harmincan erősítették meg részvételüket. Közülük 27 állam- és kormányfő fogadta el a Kreml meghívását.

A jubileumi rendezvényről az ukrán válság következtében megromlott kapcsolatok miatt távol marad Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke, és több nyugati, illetve európai uniós állam vezetője, valamint az EU vezetése. Kivétel Angela Merkel német kancellár, aki egy nappal később is, vasárnap látogat el Moszkvába, és Vlagyimir Putyinnal együtt megkoszorúzza a második világháborús áldozatok emlékhelyét.

Putyinnak az örmények tömeges legyilkolását népirtásként minősítő beszéde és jereváni látogatása miatt mondta le a moszkvai ünnepségeken való részvételt Recep Tayyip Erdogan török elnök. Elfoglaltságára hivatkozva nem jött el Moszkvába Kim Dzsong Un észak-koreai vezető. Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök az utolsó pillanatban mondta le részvételét.

Az Európai Uniós tagállamok vezetői közül Milos Zeman cseh államfő és Robert Fico szlovák miniszterelnök ugyan megérkezett Moszkvába, de nem voltak jelen a díszszemlén. A koszorúzáson már részt vettek. Franciaországból és Olaszországból a külügyminiszterek érkeztek Moszkvába, ahogy Magyarországot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter képviseli. Ők sem vettek részt a díszszemlén.

A volt Szovjetunió széthullását követően létrejött független államok vezetői közül hiányzott a moszkvai ünnepi rendezvényekről Petro Porosenko ukrán államfő, akit a Kreml szóvivőjének közlése szerint meg sem hívtak. A balti államok vezetői, valamint Grúzia, és a Moldovai Köztársaság államfői is távol maradtak.

 

 

 

 

 

Köztatarozás pécsi közrabszolgákkal

A pécsi Fidesz-szervezet igazán nem mondhatja, hogy nem szerepelnek a médiában. Igaz, nem a sikertörténetek közt, de beszélnek róluk. Úgyhogy hálásak lehetnek Fodor Ibolyának. Alighanem ezért nem is penderítik ki, mondatják le. Ne is tegyék. Kell egy ilyen emblematikus figura, mint egy falat penészes kenyér.

Különben tényleg kell. Mert az ő esetei azok a cseppek, amelyekben a tenger képviselve van. Ahogy a Horthy-fétist avató lelkész egyház-társa, az Emmi vezetőjeként szorgalmazza a szegregációt, úgy látható a pécsi eseményekben tükröződni a törzsökös Fidesz-szemléletet. Ami nagyjából a „nekem mindent, nektek coki” jelmondattá is sűríthető. A legutóbbi hír kapcsán is olvashatjuk, hogy Fodor Ibolyát lelkiismeretét eddig mindössze hazaárulózás, sikkasztás, adóvégrehajtás, fenyegetés érinthette volna meg, amennyiben az RTL-nek hitelt adunk. Azonban azt látva, hogy a pártja végső soron csak a frakcióból tette ki, vagy az RTL forrásai tévesek, vagy a lelkiismeret hiányzik. Miközben a frakció-elhagyás kapcsán emlékezhetünk egy másik közbotrány-gyanús esetre. Annak idején a vak komondorok védnökét is csak a frakcióból utálták ki. Alkalmasint Balogh Józsefet újraválasztották, tehát minden nagyon szép, az asszony verve még szebb, a Fidesz moralitása meg olyan, amilyen. Ilyen.

A pécsi ügyekhez visszatérve, a legfrissebb ügy a sokat emlegetett közrabszolgasággal kapcsolatos. A közmunkás ugyebár az, aki kénytelen elfogadni a minimálbér alatti munkabért is. Ráadásul elvárják, hogy ezért, időben különben csak az éve egy részére limitált alamizsnáért is legyen hálás. Pontosabban azért, hogy ez idő alatt legalább dolgozhat. Mert különben elmehet legelni. Már akkor, ha nem akar éhen dögleni. Amely perspektíva különben közmunkásként is benne van az előtte álló életpályamodell redőiben. A közmunkát a helyi vezetés teszi lehetővé, és így a helyiérdekű Döbrögik kegyelméből telik olykor zsírra a száraz kenyér mellé. Talán ezért is gondolhatja bármelyik helyi bársonyszék-foglaló, hogy a közmunkás az ő személyi szolgálatára rendeltetett szolga, akinek kutya kötelessége bármit, bárhol megcsinálni.

Az aktuális hírek szerint Fodor Ibolya albérletében is közmunkások serénykednek. Annak érdekében, hogy frissen ki legyen tatarozva, és a naccságos asszony jól érezze magát. Formálisan a KÉK Közhasznú Egyesületnél kellene alkalmazni a közmunkásokat, de hol van az előírva, hogy az említett politikus által vezetett egylet ne delegálhatná, csodák csodájára, abba a lakásba dolgozni, amit majdan, puszta véletlenségből, Fodor Ibolya foglal majd el. Állítólag albérletként. Ami azért felvet egy további kérdést is. Nevezetesen, azt, hogy az albérletet általában a tulajdonos dolga tatarozni. Így az RTL valószínűleg hibát követett el azzal, hogy Fodor Ibolyától kért választ arra nézve, hogy kik dolgoznak a lakásban.

Neki ugyanis ehhez semmi köze. A tulajdonosnak azonban igen. Így a fideszes Döbröginé nyugodtan kimászhat pár átlátszó lózunggal a helyzetből. Mindaddig, amíg esetleg ki nem derül valami egyéb turpiság. Mert nyilván egészen más lenne a kartársnő fekvése, ha kiderülne például, hogy a tulajdonos esetleg az önkormányzat, vagy valamely, az önkormányzat holdudvarába tartozó természetes-, vagy jogi személy. Ahogy az is komoly módosító tényező lehet, ha a tulaj esetleg némi nyomás hatására, az említett egyesülettel kellett, hogy szerződjön. Netán Fodor Ibolya átvállalta, némi lakbérengedményt kiharcolva a tatarozás költségeit? S ebben az esetben az általa vezetett egyesület vele kötött szerződést az általa majd lakni kívánt albérlet tatarozására? Ez furcsa lenne. Nem azért mert a morál szökőkútjának hirtelen feltörésére várok. Azonban annyira ostoba nem lehet, hogy az ellenzéknek ilyen magas labdát dobjon fel.

Habár a jelen magyar ellenzéknek... Úgyhogy bármi elképzelhető. Az azonban nyilvánvaló, hogy a közmunkasorba taszítottakat valóban rabszolgaként hajlamosak kezelni a nép nagy barátai.

 

 

 

 

 

Újabb fideszes kacsa!

A gyed extra is jelentősen hozzájárult a gyermekvállalási kedv növekedéséhez az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára szerint.

Fűrész Tünde az M1-en ezt azzal indokolta, hogy tavaly minden ötödik gyermek olyan családba született, amelyben a nagyobb testvér három év alatti volt. A tavaly január 1-jén bevezetett gyed extra egyik része az úgynevezett testvérgyed, ami azt jelenti, hogy az édesanyák a nagyobb gyermekük után nem veszítik el az ellátást. Ezek a családok duplán kapják a támogatást, sőt több példa is van, amikor három gyermek után kap egyszerre gyedet a család – ismertette a helyettes államtitkár.

Beszámolt arról is, hogy eddig 135 ezer nő élt a negyven év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulás lehetőségével, amiből leginkább a gyermekes családok profitálnak. Ugyancsak a családbarát intézkedések között említette, hogy 2010-hez képest másfélszeresére nőtt a bölcsődei férőhelyek száma, s 2014 és 2020 között tovább folytatják a bölcsődék és óvodák bővítését. Emellett állami támogatásban részesülnek a magánszervezetek által fenntartott családi napközik is – jegyezte meg.

 

 

 

 

 

Zongoraverseny, előadja Magyarország szégyene!

Tudtam, hogy előbb-utóbb Orbánnak is kevés lesz a magyar foci. Változott az ízlése is. Zongoraversenyre adta a fejét, azaz inkább a pénzünket. Az nem lehet, hogy a Peugeot-Pleyel vagy az Audi-Bösendorfer lehagyjon bennünket. Magyarország zongorában is jobban teljesít. Könyvekben, szobrokban, versekben is Orbán ízlését viseljük.

Az őrségi nagyon kedves, dolgos Margit néni a maga egyszerűségével azt mondta, amikor az első unokája másfél éves volt: tipikus intelligencs gyerek, olyan művelt típusú, látom én rajta. 
 
Én is látom a haza intelligencs, művelt kultúrnyikovjait. Orbán Viktor miniszterelnökkel az élen. Margit néni unokája a saját pénzükből lett diplomás, művelt ember, a Vezér a miénket költi előszeretettel. Sietve, gondolkodás nélkül, ha lehet magán dicsőségére. 
 
Valahogy így álltak, ültek raporton a kedves, drága, hű kollégái.  
 
Uraim, szóljanak a Varga Imre művész úrnak, csináljon egy szobrot a Nemzeti Színház kertjébe. A Schwajdáról. Ne piszmogjon, gyorsan-gyorsan. Én akarom felavatni Schwajda halálának ötödik évfordulóján. Nem találkozott soha a mester a színház óriási mesterével? Nem baj, rutinból megoldja a művész úr. Siessen: vázlat – műterem – formázás – kész – avatás – én. Mennyit adok? A minisztérium 15-öt, a színház 10-et. Millióban persze.
 
* * *
 
Tudják, hogy mi a jó büdös pöcegödröt csinált a Kerényi a Nemzetközi Könyvfesztiválon? Miért volt üres a Magyar (Pitypang) Krónika terem? Az az agyoniskolázott művészféle Mekk Mester bezárta belülről az ajtót? Mittöketlenkedett? Vihetett volna egy demizson pálinkát, szagra bementek volna a magyar kultúrlények. Ezt is én mondjam meg? Hol voltak az iskolások, miért nem ott tartottak irodalom vagy mindegy milyen órát? 
 
Égtünk, pedig a Kerényi most kapott megint 300 milliót a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás és a magyar kulturális értékek megőrzésére és fejlesztésére. Értve vagyok? Már annyi pénzt megzabált a magasságos kultúra, hogy helyette Árki-pusztán felhúzhattunk volna egy stadiont. Ha tizenöten lakják, akkor tizenöten lakják, majd csináltatunk arra egygyorsvasútat, aztán rendezünk Te vagy a legnagyobb és mindenem címmel egy hatalmas koncertet. Az Omegának, a Balázs Fecónak, az Ildikének feltétlenül szóljanak. A Kokónak is, biztosan énekelni is tud.
 
Másfél milliárdot cseszett el a Nemzeti Könyvtárra, a repiajándéknak szánt alaptörvény-kiadásokra, szobrokra, a Magyar Krónika lapra. Még mindig csak az ötvenedik kötetnél tart, én akarom megünnepelni a századikat. Ez a Kerényi az Alaptörvény Asztala óta nem találja fel magát. AsztalFőnek kiváló volt és csak nettó 50 millió forintot költött el. A nép nevében, a népünkért.
 
Mit mondanak? A Nemzeti Könyvtár lehetne sokkal változatosabb, más, jobb, mint a magánkiadók könyvei? Nem bánom, a velünk egyet nem értő értelmiségiektől is kérjenek ajánlatot: komcsiktól, libsiktől, mindegy, egykutya. Nem, a Gyurcsánytól nem, a Gyurcsány könyvet se ajánlgasson ebben a kurta országban. 
 
Hajrá, nyomjuk meg, osszuk szét a zembereknek az ingyen könyveket, mert én a keményen dolgozó és művelődő embereket szeretem, így virágzik fel szép hazám!
Na, drága kollégák, stadionokban jók vagyunk, nekem, Orbán Viktor magyar kultúrnyiknak, kedvem szottyant a zongorára. Zongoraversenyre. Amikor meglestem a zeneakadémián az elkészült Bogányi-zongorát, a homlokomra csaptam – kár, hogy nem látták a magyar polgárok a magyar állami tévében -, gyerekek, ez k…va szépen szól, igaz, hogy lábatlan, de ebből üzletet csinálunk.
 
Bogányi Gergely zongoraművész álmát szépen megvalósítottuk. Került, amibe került. Naggyá tettük a kis Nógrád megyei Szendehely falut, az sem baj, ha ez a Zengafons azt sem tudta, hogy álljon neki. Aztán meglökte őket a 277 millió forintos állami támogatás. Szerencsénkre a volt NGM államtitkár, a Komoróczki István és a Járai felesége, a Kiss Marianna cégen belül észnél voltak.
 
Látják, ezért kellenek a jó barátok!
 
Figyelem! Tíz Bogányi-zongorát akarok. Hallja Balog-Emmi Zoltán miniszter úr? Július 15-ig kerítsenek elő 764 millió 54 ezer forintot. Miből, miből, ne kérdezzen ostobaságokat, a költségvetésből. A nép is szórakozhat egy-egy hangversenyen.
 
Felcsútra Bogányi-zongorát? Nem rossz ötlet, de előbb felépítünk egy operaházat. A Mészáros barátom egy istennek sem akarja, megakadt a disznóknál, a marháknál, ahogy hallom, most szotyiföld kéne neki. Meglesz az is. Köpködni és olajnak.
 
A Sydney Operaház nagyon tetszik, nem tökölünk, ahhoz hasonlót akarok, de sokkal nagyobbat, egy plusz ívet még hozzá kell építeni. Na, oda jó lesz a zongora. A sejkeknek is kínáljuk, feltétlenül figyeljünk keletre és délre, például az azerieknek, az etiópoknak sózzunk el a világhíres zongoránkból.
 
Zongoraverseny van, drága kollégák. Elmehet tavat kotorni a Peugeot-Pleyel az Audi-Bösendorferrel együtt. A legjobbak leszünk ebben is, mert mi meghallgathatjuk a belső hangot.
 
* * *
 
Mára befejezésül: ki tudja, van ihlete mostanában L. Simon Lászlónak? Mint kiváló költőnek, dehogy pénzköltő; vers, uraim, hölgyeim, vers! Akarok a rólam festett képekből és L. Simon versekből egy gyönyörű állami irodalmi estet. A feladat megszervezése Hendééké. El kell feledtetni a Szentmihályi Szabó Péter verses kötet kiadását, bemutatóját, ne nyivákoljon a kommunista-bal-libsi értelmiség. L. Simon írjon rímet rólam is néhány sorban, de zsidózásról, cigányozásról, magyargárdázásról nem akarok hallani.
 
A honvédelmi miniszter beszéljen L. Simonnal, azért ne csak rólam szóljanak a versei, lehet egy kicsit bevándorlózni, vasárnapi üzletezni, halálbüntetésezni, de leginkább édes hazámról, boldog népemről szép sorokat költeni. Simicskáról egy szót sem!
  
Kérem, külön meghívót küldjenek a díszbemutatóra a Hoffmann Rózsának, a lányomnak, a vejemnek, a Hoppálnak és azoknak a drága híveimnek, akik agyon ajnároznak, csókolgatnak.
 
Viszontlátásra uraim, hölgyeim, drága kollégák! Dologra fel a művelt Magyarországért! 
 
Mai szólómat hallották.

 

 

 

 

 

Barroso: Aki bevezeti a halálbüntetést, távozzon az EU-ból

Exkluzív interjút adott az ATV-nek José Manuel Barroso, az Európai Bizottság előző elnöke. Azt mondta: az Európai Unióban nem lehetséges a halálbüntetés visszaállítása, aki pedig ilyet akar, az távozzon az EU-ból.

Az Egyesült Államokban készített interjút José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság volt elnökével az ATV. A teljes beszélgetést vasárnap este sugározzák, de annyit elárultak, hogy a halálbüntetésről is beszélt az interjúban.

Azt mondta: uniós tagállamban nem lehetséges a halálbüntetés, ez alapfeltétel, az alapvető jogok része. Ugyan Orbán Viktor azt mondta, napirenden kell tartani a témáról való vitát, Barosso szerint a vita már rég lezárult és ezzel minden tagállam tisztában van.

Az Európai Uniónak nem lehet tagja olyan ország, ahol a halálbüntetést bevezetik – fogalmazott. Hozzátette: egyértelmű mind a jogi, mind a politikai konszenzus arról, hogy az unióban ez tilos, hogy a visszaállítása egész egyszerűen nem lehetséges. „Persze ha egy tagállam mégis be akarja vezetni, megteheti. De ebben az esetben távozzon az unióból” – mondta az ATV-nek.

Azzal kapcsolatban, hogy Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter nyíltan kimondta: ő maga a halálbüntetés híve, Barroso azt mondta: hiba ilyet mondani.

A magyar kormányfő egyébként legutoljára épp péntek reggel mondott valamit a témával kapcsolatban. A Kossuth Rádiónak adott szokásos interjújában úgy fogalmazott: vita van arról, hogy van-e visszatartó ereje a halálbüntetésnek, mert fontos, hogy mit gondolnak erről az emberek. Szerinte az erről vitázóknak bele kell gondolniuk, hogy mi van, ha az ő családtagjukat ölik meg.

Politikai értelemben az a kormány terve, hogy olyan európai közvéleményt szeretnének kialakítani, amely eléri, hogy a halálbüntetésről minden nemzetállam önmaga dönthessen. Én az élet pártján vagyok – mondta a műsorvezető azon kérdésére, hogy halálbüntetés párti-e. Azt mondja, ha halálbüntetés nélkül meg tudják védeni a magukat megvédeni nem képes embereket, akkor nem lesz halálbüntetés, ha nem tudják megvédeni, akkor kell halálbüntetés.

 

 

 

 

 

A Fidesz őszintén beszélne a problémákról

A Fidesz szerint Magyarország és Európa is akkor tud erősödni, ha a problémákról őszintén beszél, szembenéz azokkal és cselekszik.

Ezt a nagyobbik kormánypárt arra reagálva közölte szombaton az MTI-vel, hogy Botka László, az MSZP választmányi elnöke azt mondta: "a Fidesz-rezsim lebont és megtagad" minden európai értéket, és a nagyobbik kormánypárt politikájának a többi között egy olyan munkaalapú társadalom a célja, amelyben lassan csak a lapáttal vagy gereblyével végzett közmunka a valódi munka. Szeged szocialista polgármestere sajtótájékoztatón bírálta a szociális ellátórendszer átalakítását is.

A Fidesz közleményében úgy értékelt: a szocialisták választmányi ülésüket követően sem mulasztották el leszólni és megsérteni mindazokat a nehéz helyzetben lévő embereket, akik olyan kistelepülésen élnek, ahol a közfoglalkoztatás az egyetlen esély a munkavállalásra, a fizetésre.

Ez a cinikus politika vezetett oda, hogy kormányzásuk alatt megduplázták a munkanélküliséget - hangoztatták. Hozzátették: ma a válságokkal küzdő unióban Magyarországon csökken legjobban a munkanélküliség.

Mint írták, a nemzeti és az európai politika és a politikusok feladata az, hogy az olyan problémákat, mint a tömeges bevándorlás, ne söpörjék a szőnyeg alá, hanem szembenézzenek azzal, és ne saját hazájukat járjanak feljelentgetni és másfél milliárdos megbízást kilobbizni menjenek Brüsszelbe, ahogy azt a baloldali politikusok teszik.

 

 

 

 

 

A TEK nem Orbán védelméről szól, hanem a spórolásról

Évi egymilliárd forintos megtakarítást jelent az, hogy a korábbi, széttagolt szervezet helyébe lépett a Terrorelhárítási Központ (TEK) – mondta a Magyar Hírlapban szombaton megjelent interjúban a szervezet főigazgatója.

Hajdu János vezérőrnagy elmondta: 2010-ben 24 egység működött, mindegyik saját költségvetéssel, a többiekétől eltérő felszereltséggel és kiképzéssel.

Ezt a "szerteágazó, szétcsúszott, tagolt rendszert" átszervezve és központosítva jött létre a TEK.

"Ha bárhol a világban egy magyar állampolgár bajba kerül, kell lennie egy olyan szervezetnek, amelynek tagjai elmennek és segítenek neki. Ezt várják tőlünk az emberek" – mondta.

 

 

 

 

 

"Otthon soha nem tudtunk volna törleszteni, Angliában mindent kifizettünk"

Hat éve él Angliában Brigitta és párja. Takarítóként kezdte kinti életét és azért hagyták el az országot, mert a párja sokáig nem talált munkát.

A Hír24 riportjól kiderül, hogy mostanra mindketten a szakmájukban dolgoznak Londonban, és pár év alatt minden adósságukat törlesztették, sőt, saját kétszobás lakást tudnak bérelni a világ legdrágább fővárosában.

Elmondják, hogy szeretnének Magyarországon élni, de erre az anyagiak miatt nincs lehetőségük.

A kormány által indított, fiatalokat hazacsábító programot pedig képmutatásnak tartják.

Ha Önnek vagy ismerősének van hasonló története és szívesen megosztaná másokkal, írja meg nekünk. Levelét várjuk az attihusz@gmail.com címre.

 

 

 

 

 

Bús Balázs szerint nincs szükség új kórházra

Nem feltétlenül egy új kórház megépítése lenne a megoldás Buda és az agglomeráció egészségügyi ellátására, hanem a meglévő intézmények fejlesztése - közölte Bús Balázs (Fidesz-KDNP), a III. kerület polgármestere szombaton az MTI-vel.

A kerület vezetője szerint a két súlyponti kórházat, vagyis Észak-Budán a Szent Margit Kórházat, Dél-Budán pedig a Szent Imre Kórházat kellene a jelenlegihez képest nagyságrendekkel jobban fejleszteni. Bús Balázs a két intézményre Buda és az agglomeráció egészségügyi ellátásának kulcsaként hivatkozott és úgy értékelt: bár ismert az az állami szándék, hogy a budai oldalon egy új kórházat kell létrehozni, szerinte nem feltétlenül ez lenne a megoldás.

Korábban Tarlós István főpolgármester és Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) II. kerületi polgármester az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) területét tartotta a legalkalmasabbnak egy új kórház létrejöttére, Wintermantel Zsolt (Fidesz-KDNP), Újpest polgármestere viszont egy IV. kerületi kórház mellett foglalt állást. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter álláspontja szerint konzultációt kell indítani a kérdésről, meg kell kérdezni a budapestieket, mit gondolnak a mai fővárosi egészségügyi ellátásról, és mi az elképzelésük, hol kellene fejleszteni az ellátást.

 

 

 

 

 

 

Orbánnak engedelmes alattvalókat nevelnek

Az MSZP választmányának elnöke szerint "a Fidesz-rezsim lebont és megtagad" minden európai értéket, míg pártjának az EU nemcsak érdek-, hanem valódi értékközösséget is jelent.

Botka László napirend előtt beszélt arról, hogy május 9. kettős ünnep, a második világháború végének évfordulója, illetve 1950-ben e napon javasolta Robert Schuman francia külügyminiszter az európai országok szorosabb együttműködését.  Az ellenzéki politikus szerint öt év fideszes kormányzás után nem véletlen, hogy Magyarországon meglehetősen kevés szó esik ez utóbbi évfordulóról, a kormányzat "kerüli" a megemlékezést erről. A választmányi elnök a főbb európai és egyben az MSZP által vallott értékek közé sorolta a sokszínűséget, a történelmi tudatosságot, a társadalmi, vallási, egyéni szabadságot, a szolidaritást, a szellem elsődlegességét, a valódi demokratikus polgári erényeket, amelyeket a büszkeséggel, az önállósággal, az előrelátással jellemzett.

Botka László a Fidesz-politikát ezzel szemben úgy írta le: sokszínűség és tolerancia helyett intolerancia; társadalmi, vallási és egyéni szabadság helyett az önkormányzatiság kivéreztetése; nullára fékezett társadalmi mobilitás; megnyirbált gyülekezési és lábbal tiport sajtószabadság; előírt, kívánatos családnagyság, előírt szabadidős foglalatosság. Úgy folytatta: "módszeres beavatkozás a magánéletbe és nemzetközi botrányt okozó vallási törvény", jogok helyett részrehajlással osztogatott kegyek, a leszakadók semmibevétele. Hozzátette: a nagyobbik kormánypárt politikájának célja egy olyan munkaalapú társadalom, amelyben lassan csak a lapáttal vagy gereblyével végzett közmunka a valódi munka.

Botka László közölte, a Fidesz célja polgári erényeket valló emberek helyett engedelmes alattvalók nevelése. A Nyugat helyett a Kelet a példa. Mint mondta: az MSZP megalakulása óta következetesen képviseli az európai értékeket Magyarországon, és a szocialisták tettek a legtöbbet azért, hogy az ország több mint tíz évvel ezelőtt az EU tagjává vált. Értékeinket, politikánkat, amit a Fidesz-rezsim bukása után a választópolgároknak kínálunk erre az alapra építjük - fogalmazott az MSZP Jókai utcai székházában. A választmányi ülés kezdetén egy uniós imagefilmet néztek meg a résztvevők, míg Botka László beszédének végén meghallgatták az EU himnuszát, Beethoven Örömódáját, majd zárt ülésen folytatták a tanácskozást

 

 

 

 

 

 

Orbán: Magyarország abban a helyzetben van ma, amit 25 éve kívánt

Ahhoz, hogy sikeresek legyünk, biztos és kiszámítható pont maradjunk ebben a kiszámíthatatlan világban, egyetlen kérdést sem szabad tabuként kezelnünk – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a Magyarország Barátai Alapítvány második világtalálkozóján szombaton Budapesten. 

A kormányfő szavai szerint az "ideológiai rögeszmék" helyett a valóság problémáival kell foglalkozni és "saját válaszokat kell adnunk a bennünket foglalkoztató problémákra".

Értékelése szerint Magyarország abban a helyzetben van ma, amit 25 éve kívánt, s a választásig hátralévő három évben elsöprő parlamenti többség, nagy támogatottság és akcióképes kormányzat áll rendelkezésre.

Orbán Viktor megköszönte a résztvevőknek, hogy pártfogói Magyarországnak a világban és azt kérte tőlük, hogy mondják el mindenhol: a kormány sikerre viszi a polgári berendezkedés programját.


 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Arhívum

Március
       
Április
         
Május
       

 

MALOMVÖLGYI TÁBOR
Táborozás
MAGYARÍTÁSOK
Magyaritások

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hun TV
Hun TV
 

 

Fel