Fizetett politikai hírdetés      

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

70 millióval bukott le az állami földmaffia vezére

Még a nyomozók is meglepődtek, hogy mennyi ékszert és karórát találtak D. Miklós, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal volt elnökhelyettesének lakásán, aki most lett vádlott a földmaffiaügyben.

A házkutatás során egyebek mellett több mint 70 millió forintnyi készpénzt foglaltak le – tudta meg a Blikk.  

A hivatalvezetőt már egy jó ideje figyelték a szolgálatok, s krimibe illő körülmények között vették őrizetbe másfél évvel ezelőtt. Nyomozók figyelték, hogy mikor hagyja el a hivatalát, majd követték az autóját, egészen egy bevásárlóközpontig, ahol titokban találkozott egyik bűntársával. Ekkor csípték nyakon a nyomozók.

Pedig nem sokkal korábban még államtitkárságról álmodott a földmaffia vezetője, de azóta nagyot fordult a világ. D.-t költségvetési csalással és hivatali visszaéléssel vádolja az ügyészség, összesen 83 vádlott-társa van. D.-ék 2012-ben 117,2 millió forint támogatást vettek fel öt cég révén jogosulatlanul. Ez valószínűleg csak a próba volt, mivel a következő évben még több cég behálózásával már 1 milliárd forintot céloztak meg, de a kifizetés előtt pár nappal lebuktak, így a nagy kaszálás elmaradt. Az elnyert támogatás fele maradt volna a cégeknél, a másik felét pedig D.-éknek kellett volna visszafizetni.

Az elnökhelyettes összesen 30 százalékos jutalékra tartott igényt, arra hivatkozva, hogy ebből még az elnököt is ki kell fizetnie, bár az utóbbi állítást a kihallgatása során tagadta – tájékoztatták bennfentesek a Blikket.

D. több tételben, készpénzben kapta meg a részesedését az embereitől a nyomozók szerint. Ő ezt tagadta, azt állította, hogy kölcsönadott még korábban baromfitartó barátainak, és ezt adták meg. Amikor szóvá tették, hogy például hol vannak a papírok a 20 milliós kölcsönről, D. azt állította: „A baromfiüzletben ez nem szokás”.
Az elnökhelyettes azzal védekezett, csak tesztelni akarta a támogatási rendszert, és arra kérte néhány ismerősét, hogy egyébként semmilyen agrártevékenységgel nem foglalkozó cégeken keresztül igényeljenek területalapú támogatásokat. Azt állította, hogy éppen nyilvánosság elé akart állni egy hétfői napon, de az előző pénteki őrizetbevétele ebben megakadályozta.

A földmaffiás ügyet Gőgös Zoltán szocialista agrárpolitikus robbantotta ki. Ennek a lényege, hogy pontos belsős hivatali és informatikai információk birtokában olyan területek után nyújtottak be területalapú támogatásokat, amelyekre valamely ok miatt senki sem igényelt támogatást. Eredetileg 14,5 ezer hektár után nyújtottak be támogatást, de amint az utolsó pillanatban a jogos igénylő is beadta az igényét, akkor a belsős informá­ciók ismeretében rugalmasan változtattak. Így végül 485 milliót kaszálhattak volna, ha néhány nappal később nem buktak volna le.

 

 

Chartergépekkel küldik vissza nyáron a menekülteket Magyarországra

Tucatnyi charterjárattal küldik vissza nyáron Magyarországra a német, svájci és francia hatóságok azokat a menekülteket, akiket illegális határátlépés után először nálunk vettek nyilvántartásba – erről Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke beszélt a TV2 Mokka című csütörtöki műsorában.

A kormánypárti politikus azt közölte, a járatok érkezését már bejelentették az érintett uniós országok hatóságai.

A Fidesz alelnöke szerint elképesztő nyomás nehezedik Magyarországra a menekültügyi helyzettel, annak kezelésével kapcsolatban.

Emlékeztetett arra, hogy 2012-ben 2500, 2013-ban 18 ezer, 2014-ben 42 ezer, az idén májusig több mint 50 ezer menekült érkezett Magyarországra; utóbbiak közül szerinte 800-nél kevesebben lehetnek azok, akiknek jogos lehet a menedékkérelmük, a többiek gazdasági menekültek.

Elmondta, a Magyarországra érkező menekültek átlagos tartózkodási ideje három nap, de az uniós szabályok szerint a többi európai országból bármikor vissza lehet őket küldeni hozzánk, ha először itt vették őket uniós nyilvántartásba.

Arra hívta fel a figyelmet, már 160-200 ezren lehetnek olyanok, akiket Magyarországnak vissza kellene fogadnia az uniós szabály értelmében; ez közlése szerint egy valós probléma, mert több országból már vissza is küldik a menekülteket.

Kósa Lajos közölte, idén 14 ezer ilyen határozatot hoztak a német hatóságok a menekültek Magyarországra küldéséről, míg tavaly még csak 800 embert küldtek vissza.

A menekültügyi kérdés súlyának érzékeltetésére arra hívta fel a figyelmet, tudomásuk szerint jelenleg is mintegy 5 millióan vannak úton Európába. Szerinte erre nem lehet azt mondani, hogy minden rendben van, mindenkit engedjünk be és legyünk humánusak.

Arról beszélt, Magyarország addig tudta kézben tartani a folyamatokat, amíg létezett a menekültügyi őrizetbe vétel intézménye, de azt az unió eltöröltette.

Emlékeztetett, korábban az illegális határátlépőket csak az után engedték el, miután elbírálták a menedékkérelmüket, és ha az nem volt jogos, visszaküldték abba az országba, ahonnan érkeztek.

Kósa Lajos szerint a menekültügyi őrizetbe vétel intézményét Magyarországon vissza kellene állítani, és az unió többi országában is be kellene vezetni.

A Fidesz alelnöke arról is beszélt, hogy Magyarország az uniótól lényegében – néhány eszközt leszámítva – nem kap támogatást a menekültek ellátásához

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bevándorlás gazdasági hatásai

Ha már tegnap Rózamami posztja kapcsán jórészt a (bedőlt) devizahitelekről zajlott a beszélgetés, arra gondoltam, ma maradjunk egy kicsit gazdasági területen. Iván küldött egy posztot a migráció gazdasági hatásairól. A magam részéről nem vagyok gazdasági szakember, úgyhogy vitaindítónak szánom, aztán majd meglátjuk, hova jutunk.

„Már régóta szerettem volna írni egy posztot a migráció GAZDASÁGI hatásairól, mert ezen a területen meglehetősen nagy káosz uralkodik az emberek fejében, egy csomó fals információ kering. Magyarországon pedig különösen szeretik elferdíteni a tényeket és az épp aktuális érdekeknek megfelelően manipulálni emberek tömegeit. Persze nyugaton se sokkal jobb a helyzet, az átlagember ott sincs tisztában az alapvető gazdasági összefüggésekkel. (Ha túl szakmai lesz hát előre is elnézést.)

Ma már természetes, hogy ha az élet bármely területét vesszük, mindenhol erős versenyt látunk. Versenyeznek az államok egymással (mostanában jellemzően pénznyomtatással, azaz a saját devizájuk gyengítésével), a jól képzett munkaerő megszerzésével, illetve minden lehetséges úton-módon.

Persze létezik olyan is, ország is, meg embertípus is, aki még mindig azt hiszi, hogy a versenyre az agresszió a leghatékonyabb módszer. Ezeket az embereket és országokat ki kell ábrándítsam: az utóbbi évtizedek tapasztalatai azt mutatják, hogy a kooperáló országok a legversenyképesebbek, a legsikeresebbek, a bezárkózók, agresszívek, korruptak pedig nagyon hamar a szemétdombra kerülnek – a globalizációnak köszönhetően sokkal gyorsabban, mint korábban.

Mit jelent egy ország számára a bevándorlás anyagi szempontból?

Svájc például évi 8 milliárd frankot spórol meg azzal, hogy évente kb. 20 000 diplomás bevándorló érkezik az országba, akiket már nem kell kiképezni. Ez az oktatásra költött összes pénz 30%-a!

Ráadásul a progresszív adórendszeren keresztül azonnal elkezdik önteni a lóvét az államkasszába, és persze nem nagyon igényelnek szociális juttatásokat. Ennyit számít egy országnak a képzett emberek bevándorlása.

Hogyha ehhez még azt is hozzávennénk, hogy mennyit ér ezeknek a bevándorlóknak a JÖVŐBELI adófizetése és hozzájárulása a szociális- és nyugdíjrendszer fenntartásához, elképesztően nagy összeget kapnánk.

Vagyis a bevándorlás, még egyszer hangsúlyozom, a KÉPZETT (ami nem csak diplomást jelent) munkaerő bejövetele a befogadó ország számára hihetetlen nyereség, gyakorlatilag ingyen tőke. Ahova bevándorolnak és több kultúra is megfér egymás mellett, azok lesznek a virágzó agglomerációs központok az Unióban.

Ahonnan meg elmennek, annak az országnak K.O. Kevesebb adófizető, kevesebb fogyasztó, ennél fogva növekvő eltartott hányad, boruló szociális rendszerek, lassú lecsúszás. Ez tényleg végtelenül egyszerű: a bevándorlás gyakorlatilag GDP import, a kivándorlás GDP export.

Úgy tűnik, mintha 2015 tavaszára végre a magyar kormánynak is sikerült volna megértenie ezt a meglehetősen egyszerű összefüggést. Külföldről nézve inkább szánalmasnak tűnik az erőlködésük, mert láthatóan fogalmuk sincs, merre tart a világ, mik a trendek, a legtöbb területen pont az ellenkező irányba viszik az országot.

Papíron ugyan nagyon szépen mutat a 2-3 %-os magyar növekedés, csak ugye a saját teljesítmény az, ami hiányzik belőle, ugyanis a jó része EU-alamizsna, égből hullt manna, a nyugati barátaink ajándéka.

Hogyan hat a bevándorlás a fontosabb országokra?

Ez egy jó kis táblázat arról, hogy hogyan fog alakulni a jövőben a munkaerő létszáma a nagy gazdaságokban. Itt megint csak egyszerű a képlet. Elsősorban ezért lesz és marad az USA a világ vezető gazdasága a következő évtizedekben is, pontosan az erős szellemi tőkevonzó képessége miatt.

Amerika annyival a világ előtt jár gazdaságilag, akkora a különbség közte és a világ többi része között, amit már modellezni sem igazán lehet. 2017-re az USA teljesen önellátó lesz, semmilyen fosszilis energiahordozó behozatalára nem lesz többé szüksége, miközben tovább nő az energiahatékonysága.

Aki esetleg nem követné a dolgokat napi szinten, annak csak annyit, hogy a közvélekedéssel (meg az okos magyar tankönyvek megállapításaival) ellentétben a világ ma úszik az olajban. Egyszerűen túl sok van belőle, amit nem vagyunk képesek felhasználni.

Ez mondjuk meglehetősen sötét jövőt vetít a korrupt olajdiktatúrák elé (Venezuela, Oroszo. etc.), de nem hinném, hogy olyan sokan sajnálják majd őket. (Itt egy jó összefoglaló az olajról.)

Azért azt szerintem mindenki érzékeli, hogy a nagy, innovatív, a teljes gondolkodásmódot, rendszereket (na jó, az egész világot :)) átformáló tech cégek egytől egyig Amerikából jönnek (Facebook, Google, Apple, Tesla etc. etc.) és ezek alapvetően a szellemi tőkén alapulnak.

A németek

Európából jelen pillanatban egyedül Németország képes lépést tartani az USA-val. Németország nagy pechje, hogy az Unió tele van gazdaságilag problémásnál problémásabb országgal. Dél-Európát el kell tartani (néha a csődtől megmenteni), Kelet-Európát gigantikus összegekkel fejleszteni, mert iszonyú mélyen van.

A németek óriási munkaerő-importra szorulnak a következő évtizedekben, valószínűleg ki fogják szívni az összes ÉRTELMES munkaerőt Kelet-Európából. Igazából már jó ideje ezt teszik különböző programokkal, de a felsőoktatás is ingyenes náluk bárki számára.

Ezt is jól csinálják: aki ott szocializálódik, nyilván sokkal könnyebben fog integrálódni is. (Ha most lennék 18, biztos, hogy Németország felé venném az irányt, mert gazdaságilag egyedül ők tűnnek életképesnek hosszabb távon is Európában.)

A britek

A németektől jócskán lemaradva következik a bevándorlás által felfújt Anglia. Érdekes dolog ez: a növekedésnek örülnek, csak azokat nem látják szívesen, akiknek ezt köszönhetik. (Ausztria ugyanez.) Ez azért meglehetősen gyerekes gondolkodás, de akár magyarosnak is mondhatnánk.

Én személy szerint azt gondolom, hogy a gazdasági érdekek győzni fognak a demagógia és a butaság felett, bár a politikusoktól minden kitelik, képesek a legkisebb növekedést is pillanatok alatt lerombolni.

Egy biztos, ha szigorú korlátozás lesz a bevándorlásban, akkor Anglia igen hamar lejtőre kerül, és tuti, hogy nem sokáig marad az EU-ban. Van még pár viszonylag normálisan működő európai ország (Svájc, meg az északiak) de ők sem gazdaságilag, sem politikailag nem játszanak különösebb szerepet, legalábbis globálisan nem tényezők.

A román példa

„Úgy vélem, minden európai ország megengedheti magának, hogy bevándorlókat fogadjon be, mert ők dolgozni akarnak, gyorsan beilleszkednek a társadalomba, és értéket teremtenek. Persze vannak populista és szélsőséges politikusok, akik hasznot akarnak húzni a migráció témájából, de szerintem ez ellentmond az európai értékeknek. Mindenki, aki Európába jön és tiszteletben tartja értékeinket, az jó európai polgár” – Victor Ponta, román miniszterelnök.

Hoppá, egy politikus is képes értelmes dolgot mondani! Ezek után van bárkinek kétsége afelől, hogy Románia messze előttünk jár? Mentálisan már régóta, de nemsokára gazdaságilag is előttünk lesz. Amit a korrupció felszámolásáért tettek mostanában azt nem nagyon kell magyarázni, önmagáért beszél.

Pontosan ugyanerre lenne szükség nálunk is, a korrupció megszüntetése, az állam leépítése, minél kevesebb állami és több magántulajdon, tiszta viszonyok, jogbiztonság, mert ez vonzza a tőkét, amiből aztán lehet növekedni. Ha ezen az úton marad, Románia sikerre van ítélve, a gazdaságuk ki fog lőni, ez a napnál világosabb. Lehetnek akár az új Észtország is.

Hatékonyság

Egyébként ez az egész dolog semmi másról nem szól, mint a hatékonyságról. Miért csináljunk valamit rosszul, időt / energiát / tőkét / munkaerőt pazarolva, ha lehetne jól, racionálisan is?

Magyarországon nagyon sokan még mindig azt gondolják, hogy a gonosz nyugat gonosz vezetői kizsákmányolják az ártatlan, szegény kelet-európai országokat és annak lakóit, legfőképpen természetesen a magyarokat. (Sajnos nem múlt el nyomtalanul az elmúlt 40 + az utóbbi pár év agymosása.)

Nem, szó sincs ilyesmiről. A piac csak működik, illetve működni szeretne, azaz a hatékonyság felé törekszik. Mindenféle érzelmek, ideológiák és összeesküvések nélkül. Kár ellenséget keresni, mert a piac egy teljesen semleges rendszer, nem jó vagy rossz.

Ha az állam a piac működésébe mesterségesen beavatkozik, azzal csakis önmagának és a lakóinak árt, mert a saját hatékonyságát rombolja le, ezáltal a növekedését, a jövőjét teszi tönkre. (pl. Magyarország, Oroszország, stb.) Ha pedig feloldja a korlátozásokat, azzal a növekedését segíti elő, bevonzva a tőkét. (ld. Észtország, Románia stb.)

Magyarországot senki sem bántja a világból, csupán önmaga választ nem működő struktúrákat, saját akaratából úszik az árral szemben. A hiba a saját készülékben van, nem külső tényezőkben.

Végezetül egy nagyon éleslátó elemzés a Dallas Fed-től, mindenkinek ajánlom elolvasásra. A fő megállapítása, hogy ha az egyes államok feloldanák a migráció előtti korlátokat, akkor csupán ettől az egyetlen tényezőtől duplázódhatna a globális GDP, annyival hatékonyabb lenne a világgazdaság működése.

Minél könnyebben jut ugyanis a tőke, a munkaerő, az áru, a pénz oda, ahol a legnagyobb a megtérülése, annál hatékonyabb a rendszer és annál nagyobb a növekedési potenciál. Erre épül az USA, és errefelé tart az Unió is.

A lényeg: „Likewise, the global trading system is so integrated that the elimination of the remaining barriers to international trade in goods would only add 0.3 to 4.1 percent to global GDP. However, if all remaining barriers to international migration were eliminated, global GDP would be 67 to 147.3 percent bigger.” (Kb: „A globális kereskedelmi rendszer olyannyira integrálódott, hogy a nemzetközi árukereskedelem megmaradt korlátainak ledöntése 0,3 – 4,1 százalékkal növelné a globális GDP-t. Ugyanakkor ha a nemzetközi migráció megmaradt korlátait döntenénk le, a világ GDP-je 67 – 147,3 százalékkal lenne magasabb.” – Határátkelő)

Nos, ENNYIRE pozitív a migráció hatása, a korlátozások feloldása gazdasági értelemben. Több szabadság = nagyobb jólét, nem egy bonyolult dolog.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Orbán hatalmi érdekből hergeli az embereket

Folytatná az M4-es építését az Együtt – a párt szerint a beruházás leállítása a Fideszen belüli oligarchaháborúval lehet összefüggésben.

Szigetvári Viktor az ATV Startban úgy fogalmazott, nem csak a kormány, hanem az elmúlt két és fél évtized egyik komoly adóssága Szolnok megye felé, hogy egy Budapesthez ennyire közel lévő, ipari, polgári hagyományokkal rendelkező megyei jogú város ma gyakorlatilag elérhetetlen. Szigetvári szerint a beruházásra egy tisztességes, európai sztenderdeken alapuló új pályázatot kellene kiírni.

A pártelnök kitért a bevándorlás kérdésére is, szerinte Orbán Viktor valójában nem akarja megoldani a menekültproblémát, csupán saját hatalmi érdekeitől vezérelve hergeli az embereket, és próbálja visszatartani a Jobbik felé áramló szavazókat. Szigetvári szerint ha a kormány valóban tenni akarna valamit ebben az ügyben, akkor több forrást biztosítana például a határőrizet megerősítésére, vagy az embercsempészek elleni küzdelemre, akik az emberi méltóságot sértő, megalázó körülmények között próbálnak becsempészni rettenetes helyzetben lévő embereket a schengeni határon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van gyanúsítottja az Illatos úti szennyezésnek

Gyanúsítottként hallgatott ki egy embert a rendőrség a Budapesti Vegyiművek Illatos úti gyártelepén tárolt veszélyes hulladék miatt indult eljárásban – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata az MTI érdeklődésére szerdán.

A Magyar Nemzet írt arról, hogy a Baranyi Krisztina (Együtt) kerületi önkormányzati képviselő feljelentése alapján indult eljárásban valakit gyanúsítottként hallgattak ki. Felidézték: az Együtt ferencvárosi képviselője azért fordult a hatóságokhoz, mert kiderült: annak ellenére szivárog a veszélyes hulladék a talajba és a levegőbe, hogy a budapesti üzem működése hét éve leállt.

A Magyar Nemzetnek a rendőrség nem árulta el, kit gyanúsítanak. Azt írták: keresték az ügyben Varjú Attilát, a felszámolót, de ő tagadta, hogy őt hallgatták volna ki.

Az MTI megkeresésére a rendőrség közölte: a Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi kapitányságán hulladékgazdálkodás rendje megsértésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárásban mostanáig egy embert hallgattak ki gyanúsítottként. Ugyanakkor hozzátették, hogy idén április 21-én a BRFK Különleges Ügyek Főosztálya környezetkárosítás és hulladékgazdálkodás rendjének megsértésének gyanúja miatt is nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

Április 28-án előzetes laboreredmények mutatták ki, hogy a Budapesti Vegyiművek Zrt. Illatos úti telephelyén a különböző veszélyes anyagok jelenléte a talajban megközelíti az egészségügyi határértéket. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter ezután azonnali helyszíni vizsgálatot rendelt el a telephelyen, ahol mintegy 2800 tonna hulladékot helyeztek el illegálisan.

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott hétfőn a helyszínen tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a közvetlen környezeti veszélyt jelentő több mint ezer hordót elszállították.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deutsch Tamás elárulta, mi a paralimpiai botrány tisztességes megoldása

Deutsch Tamás, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) alelnöke szerint az a tisztességes, ha a június 19-i rendkívüli közgyűlésen bizalmi szavazás dönt a szervezet elnökségének, így a pénzügyi visszaélésekkel megvádolt Gömöri Zsolt elnöknek a jövőjéről.

A sportvezető az MPB csütörtöki elnökségi ülése előtt azt mondta, többen kérték, hogy legyen rendkívüli közgyűlés, s ezt a javaslatot a vezető testület megfogadta.

"Az MPB elnökének a döntése, amely szerint bizalmi szavazást kér, maradéktalanul eleget tesz minden demokratikusan és tisztességesen működő, az önkormányzatiság elvére épülő szervezet belső működési szabályainak" – mondta Deutsch, aki jelezte, hogy a mostani elnökségi ülésen, amelyen több parasportoló is megjelent, az üggyel kapcsolatos felügyelő bizottsági jelentést tárgyalják majd.

Az MTK elnökeként is dolgozó Deutsch hozzátette, mindenkit arra bíztat, hogy bátran menjen el a rendkívüli közgyűlésre, nyugodtan, higgadtan érveljen, mert az a korrekt és az alapszabálynak megfelelő, ha a tagok döntenek, mivel ők az erre hivatottak és tőlük származik a bizalom.

Az MPB alelnöke hangsúlyozta, minden kérdésről lehet beszélni, ha a résztvevőket nem a gyűlölet, nem az előítélet és nem a másikkal kapcsolatos rágalmazási vágy vezeti.

"Ha van olyan vita, vagy véleménykülönbség, amely megterhelheti a szervezet további működését, akkor inkább le kell ülni és beszélni kell róla. Ezt nevezik közgyűlésnek" – mondta Deutsch Tamás, majd hozzáfűzte, híve a tárgyszerű eszmecserének és nem feltételezi, hogy a gyűlölet vezetné az embereket, ugyanis szerinte a gyűlölet hangján nem lehet beszélni.

Arra a kérdésre, hogy Gömöri Zsolt MPB-elnök miért nem fogadta meg Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatát, mely szerint távozzon posztjáról, Deutsch a következőt felelte:

"Nagy tisztelője vagyok Lázár Jánosnak és Borkai Zsolt MOB-elnöknek is, de egy ilyen döntés annak rendje és módja szerint az érintetté".

Az MPB alelnöke kiemelte, hogy a közgyűlés küldöttei eldöntik majd, hogy szabályos, vagy szabálytalan volt-e az MPB működése és ha szabályosnak találják, akkor arról is határoznak, hogy megvan-e még az elnökség felé a bizalom, amely nélkül nem lehet dolgozni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Önök az adófizetők pénzén végzik a munkájukat. Minden adófizető pénzén."

Bella Levente, a Hír TV munkatársa interjút akart készíteni Kovács Zoltán kormányszóvivővel, ám a Simicska-bojkott jegyében beintettek neki. Ő nem hagyta annyiban, válaszolt. Íme a levelezés!

Ezt írta a kormányszóvivő hivatala Bellának:

 Tisztelt Bella Levente!

Köszönjük megkeresését, egyúttal tájékoztatjuk, hogy Kovács Zoltán kormányszóvivő úr nem kíván élni az interjú lehetőségével, mert a rádió tulajdonosa kijelentésével semmibe vette a mindenkori etikai normákat és megsértette Orbán Viktor miniszterelnököt.

Bella pedig ezt válaszolta vissza:

Tisztelt Kormányszóvivői Hivatal és Kormányszóvivő Úr,

Válaszukat megkaptuk és tisztelettel köszönjük, ám ugyanakkor felhívnám a figyelmüket arra, hogy arra való hivatkozással nem ellátni tájékoztatási kötelezettségüket, mert két magyar állampolgár (Simicska Lajos és Orbán Viktor) között megromlott a viszony, enyhén szólva is visszás.

Önök nem Orbán Viktor. Mi pedig nem vagyunk Simicska Lajos. A magyar miniszterelnök Orbán Viktor, aki személyes konfliktusban van Simicska Lajossal, amennyiben erre a láthatóan kétségbevonható indokra való hivatkozással nem adnak nekünk interjút, úgy rengetegen azt érzékelik, hogy ez nem egy advekát válasz, nem érintett emberektől végképp nem érintett honfitársaik felé.

Amikor nem adnak nekünk interjút, akkor nem nekünk nem adnak interjút, hanem a tisztelt választóik azon rétegét nem tisztelik, akik dacolva minden támadással maguk mögött álltak az utóbbi 5-10 évben. Olyan emberek ők, akik elmentek az összes békemenetre, még akkor is, amikor szembe kellett nézniük minden atrocitással, amit ott kaphattak. Olyan emberek ők, akik megköszönték a rezsicsökkentést, holott már látszik a rendszer fenntarthatatlansága, amely újabb kihívás elé állítja a magyar kormányt. Olyan emberek ők, akik érzik a családtámogatási rendszer pozitívumait. Olyan emberek ők, akik korszakos politikusnak tartják Orbán Viktort. És olyan emberek ők, akik szavaztak Önökre.

Ezeknél az embereknél minden egyes visszautasítás egy elszakadt cérna, egy jókora repedés a hídpillérben, ami egyszer végleg leromolhat és ebben viszont semmilyen közösségi érdek nincs. Polgári értékrend pedig végképp nincs. Politikai és önös érdek viszont annál több. Jelentős támogatottság olvasói, hallgatói és nézői bázis tájékozottságával játszanak, amit egyrészt politikai erőként nem engedhetnek meg maguknak, másrészt egy személyes ügyet politikaivá tesznek, ami már nyilatkozatbojkott tekintetében több száz embert érint. A teljesen nyilvánvaló ellehetetlenítési kísérlet mellett érdemes esetleg azt átgondolni, hogy mindez megéri-e. Megéri ellökni emberek százezreit maguktól egy félresiklott ügy miatt? Megéri magukra haragítani azokat az embereket, akik hisznek vagy esetleg hittek Önökben?

Csak azért ellenzékinek titulálni polgári médiumokat, mert újat építenek az adófizetők pénzén és oda szeretnék átterelni a tisztelt szavazó közönséget, jelentős semmibe vevése azoknak az embereknek, akik jogosan kérték ki maguknak, hogy nem birkák. Akkor most se nézzék annak őket, hogy egyik akolból át lehet őket terelni csak úgy egy másikba. Ez nem egy akol, hanem a Hazánk. Ők itt itthon vannak, és szeretnek itt lenni. Várják a változást és várják azt, hogy beszéljenek hozzájuk.

Önök az adófizetők pénzén végzik a munkájukat. Minden adófizető pénzén.

A figyelem politikáját hirdette meg a Orbán Viktor Úr, magyar miniszterelnök pár nappal ezelőtt. Reméljük, hogy ez az üzenet nem ragad meg a retorika szintjén és valóban figyelnek majd. Mindenkire, de figyeljenek legfőképp azokra, akik fontosak Önöknek, ne csak a bevándorlókra, ne csak a halálbüntetésre, ne csak jövőbeli ígéretekre, hanem ránk... magyarokra . Azt mondták folytatják. Folytassák... úgy, ahogy elkezdték.

 

 

 

 

 

 

 

 

Áder: Ez a hősi halottak előtti tiszteletadás napja

A nemzeti összetartozás napja azt is jelenti, hogy a történelmi hagyományainkat is ápoljuk és megadjuk a tiszteletet a hősi halottainknak – mondta Áder János köztársasági elnök, amikor olaszországi és szlovéniai első világháborús emlékhelyeket keresett fel a nemzeti összetartozás napja alkalmából.

Az államfő kiemelte: a nemzeti összetartozás napja nemcsak a közös haza szeretetét jelenti, nemcsak azt, hogy ápoljuk a kulturális hagyományainkat, közös a nyelvünk, hanem azt is jelenti, hogy a történelmi hagyományainkat is ápoljuk, és „megadjuk a tiszteletet mi, kései utódok a hősi halottainknak”.

A doberdói fennsíkon százezer magyar esett el, embertelen körülmények között kellett itt helytállniuk a magyaroknak – emlékeztetett. Felidézte: 11-12 csata kellett ahhoz, hogy ezt a magaslatot az olaszok elfoglalják.

Áder János hangsúlyozta: az első világháborúnak több százezer halottja volt, több százezer fiút, családapát, szerető férjet hiába várt vissza a családja. Érdemes azokra is gondolni, akik ugyan visszatértek a családjukhoz, de valamilyen harci sebesülés miatt rokkantan, megnyomorítva, „élő roncsként kellett folytatniuk az életüket, amelyet egy értelmetlen háború derékba tört” – magyarázta.

Áder a bevándorlásról

Az államfő a megemlékezésen egy újságírói kérdésre elmondta: Magyarország - Olaszország mellett – az illegális bevándorlás által az egyik legsúlyosabban érintett ország. Tavaly év végén még kétezren kértek menedékjogot Magyarországon, ez a szám az idén már meghaladta az 50 ezret – közölte. Hozzátette: ha ez így folytatódik, ez az adat az év végére akár 100 ezer is lehet.

Áder János hangsúlyozta, hogy Magyarország álláspontja e kérdésben világos: a politikai menekülteket, a politikai okokból menedékjogot kérőket be kell fogadni, „azokat azonban, akik csak gazdasági okokból, csak a jobb megélhetés reményében szeretnének Európába jönni, azokat inkább Európán kívül, a szülőföldjükön kell tartani".

Köszönet az olaszoknak

A köztársasági elnök szerint a megemlékezés mellett meg kell köszönni az olaszoknak, hogy méltó módon megadják a tiszteletet a magyar hősöknek, évről évre megemlékeznek a magyar katonák hősiességéről is. Az itt 1916-ban elhelyezett emlékmű olasz felirata egyszerre állít emléket „az egymás elleni harcban elesett és a halálban testvérekké vált olasz és magyar katonáknak” – mondta. Hozzátette: ez sokat elárul az e korra jellemző hősiességről, bajtársiasságról, bátorságról és az ellenfél tiszteletéről.

Áder János arról is beszélt: nagy szerencse, hogy ma már a magyarok és az olaszok arról elmélkednek, hogy a közös Európában, az Európai Unió keretein belül milyen jövőt képzelnek el. Ilyen értelemben „mi egy szerencsés nemzedék tagjai vagyunk” – fűzte hozzá.

Szembesíteni kell a gyermekeket is

Úgy vélte, az első világháborús emlékhelyre el kell hozni a gyermekeket, hogy figyelmeztessék őket arra, hogy a békéért a következő generációknak is meg kell küzdeniük. Ha szembesülnek a veszteség mértékével akár olasz, akár magyar oldalon, akkor minden hétköznapi nehézség ellenére jobban megbecsülik azt az életet, „amelyet a Jóistentől kaptak” a 21. század elején – mondta.

Áder János közölte: látogatásának kettős célja van, részben megemlékezés a nemzeti összetartozás napján egy külső, nem magyarországi helyszínen, részben pedig a méltó tiszteletadás az első világháborús áldozatoknak.

Szlovéniában Áder Jánoshoz csatlakozott kollégája, Borut Pahor is, és együtt látogatták meg a kilátótornyot Cerjében. A két államfő ezt követően koszorút helyezett el a solkani katonai temetőben.
A későbbiekben a két elnök a Sabotin hegyre indul, ahol az erődítménymúzeumot tekintik meg.
Áder János útja folytatásaként pénteken Velencében a Mose-zsiliprendszert keresi fel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem maradhatnak Magyarországon a máshonnan visszaküldött menekültek

Nem maradhatnak Magyarországon a más uniós országokból visszaküldött menekültek – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

"Azon dolgozunk, hogy kitegyük őket" – fogalmazott Lázár János arra a kérdésre válaszolva, hogy mi lesz azokkal a menekültekkel, akiket más uniós országok visszaküldenek Magyarországra. Az osztrák kitoloncolási tervekkel összefüggésben azt mondta, hogy akár tízezres nagyságrenddel is számolnia kell a kormánynak.

Beszámolt arról is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök zártkörű tanácskozást hívott össze szakdiplomaták, a külügyi tárca és a Miniszterelnökség tanácsadói részvételével, hogy meghatározzák, a június végi európai tanácsi ülésen milyen pozíciót kell felvenni. Az Európai Néppárt frakcióvezetőjével folytatott tanácskozásnak is ez volt az egyik legfontosabb témaköre – tette hozzá. Fontosnak nevezte az emberek véleményének kikérését is, utalva arra, hogy ez a téma az elmúlt huszonöt évben nem volt közbeszéd tárgya. Komoly mintának nevezte, hogy néhány hét alatt háromszázezren küldték vissza a nemzeti konzultáció kérdőíveit.

A miniszter jelezte, hogy minden uniós jogszabályt be akarnak tartani, de szükségesnek tartja a megváltoztatásukat, mert jelenleg nincsenek meg a kitoloncolás jogi feltételei. Felhívta a figyelmet arra, hogy az a szabály, amely majd Brüsszelben születik, kötelező lesz Magyarországra nézve, ezért nagy kérdés, "mit fogunk tudni elérni".

Kiemelte, hogy a kormány osztja a belügyminiszterek tanácsában megfogalmazott álláspontot, amely arról szól, hogy jó néhány tagország szerint az volna a leghelyesebb megoldás, ha az érkező bevándorlók még a belépés előtt olyan gyűjtőpontra kerülnének, ahol az unió meghatározza a sorsukat.

Lázár János a legtöbb terhet viselő országok közé sorolta Magyarországot, és kifejtette, hogy a politikai menekülteket meg kell védeni, az illegális bevándorlók azonban fokozott kockázatot jelentenek rendészeti és egészségügyi szempontból, valamint a kincstár számára is.

Kérdezték a bevándorlásra vonatkozó tájékoztató kampány plakátjairól is. Azt felelte: a szöveg egyszerűsége egyszerre a hátránya és az előnye, aki egyszer elolvassa, annak valami eszébe fog jutni bevándorlás és munkavállalók viszonyrendszerében, és a kormány szempontjából ez a fontos.

 

 

 

45 éve Magyarországon élő szudáni főorvos sokallt be a plakátpropagandától

Orvostanhallgatóként érkezett Magyarországra Szudánból még 45 évvel ezelőtt egy ma már köztiszteletben álló budaörsi sebész-főorvos. A férfi elmondta, csalódott a kormány készülő óriásplakátjai miatt, melyen az fog szerepelni: "ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját".

Az orvos az RTL Klub híradójának azt is elmesélte: őt és családját a 90-es években több – még fizikai – atrocitás is érte, de úgy érezte, azért azóta elismerte őt a társadalom. Most viszont, ha kimegy az utcára, az emberek akár menekültnek is nézhetik. Ezért a doktor úgy érzi: ha így mennek tovább a dolgok, el kell hagynia az országot.

A riport itt nézhető meg 29 perc 51 másodperctől.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Fidesz és a pártfinanszírozás

Csak néhány tény, a rend kedvéért:

- A Gyurcsány-kormány nyújtott be pártfinanszírozási törvényt, a Fidesz leszavazta

- A Gyurcsány-kormány idején elfogadott összeférhetetlenségi törvényt az Orbán-kormány felpuhította, hogy rokonok és haverok is nyerhessenek

- A Fidesz már 1992-ben elkövette az alapbűnt, amikor az MDF-fel levajazta a székházeladást, amiből Orbán papának bányája lett

- Simicska Lajos a Fidesz pénzügyeit intézte, majd APEH-elnök lett, majd az uniós pénzekből kaszált milliárdokat

- Uniós pénzeken gazdagodott meg Mészáros Lőrinc, a legendás polihisztor gázszerelő, Tiborcz István, Orbán Viktor veje

- Az is pártfinanszírozás, amikor az MTV, évi nyolcvan milliárdból az ellenzéket üti-veri, a kormányt ajnározza

És végül egy jelzés a hatalomnak: Az Altus még egyetlen forintot sem kapott az uniós megbízásból végzett elemzésekért. Tehát abból a DK sem kaphatott. Amúgy pedig adózott jövedelméből mindenki azt támogat, akit akar. Amikor egy fideszes képviselő az uniós fizetéséből hazautal a Fidesznek, az is összeférhetetlen, hiszen uniós pénz került a párthoz?

Orbán retteg Gyurcsánytól. Ez az igazság. Már 1989-ben elmondta a Fekete Doboznak, hogy a másik oldalról csak a Gyurcsány nevű..."

Akik pedig azt gondolják, hogy Orbán csak az övéit akarja összerántani ezzel a támadással és jól elvannak ezek ketten, azoknak fogalmuk sincs sem a politikáról, sem az emberi lélekről.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Fidesz szuperleleplező bizonyítékokat küldött az Altusról Brüsszelnek

Már elküldték a bizonyítékokat az Európai Bizottságnak a Demokratikus Koalíció (DK) rejtett pártfinanszírozásáról – írta a Napi Gazdaság.

A lap csütörtöki számában Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára úgy fogalmazott: "a tervezettnél hamarabb, már kedd este elküldte" a Miniszterelnökség az Európai Bizottság (EB) regionális főigazgatójának a bizonyítékokat.

A lap emlékeztetett arra, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden tárgyalt ez ügyben a főigazgatóval, ahol közölte: a kormány szerint nem volt elég körültekintő a bizottság, amikor a Gyurcsány Ferenc tulajdonában lévő Altus Zrt.-vel másfél milliárd forint értékű szerződést kötött. A magyar kormány álláspontja szerint ez tiltott pártfinanszírozásnak minősül.

Csepreghy Nándor elmondta, hogy a továbbított dokumentumok között szerepel a volt miniszterelnök vagyonbevallása, az Altus cégbírósági adatainak kivonata, amelyekből kiderül, hogy Gyurcsány Ferenc 100 százalékos tulajdonosa a cégnek, illetve a DK közleménye arról, hogy a párt vezetője 16,2 millió forinttal támogatta a pártot magánszemélyként.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarlós kicsit megfenyegette a BKV dolgozóit

Ha sztrájk lesz a BKV-nál, elmaradhat a bérfejlesztés – mondta Tarlós István főpolgármester csütörtökön a TV2 Mokka című műsorában.

"A menedzsment bérajánlatát el lehet utasítani, lehet sztrájkolni, de akkor fennáll a veszélye, hogy nulla százalék bérfejlesztés lesz." Sztrájk esetén továbbá nem tudni, meddig tartható, hogy a teljes buszágazatot ki ne szervezzék – fűzte hozzá.

Tarlós István közölte: a menedzsmentnek legutóbb volt egy minimális emelési ajánlata, és lehetséges, hogy közel a megoldás.

A 3-as metró szerelvényeinek felújításáról elmondta, hogy a feladat elvégzésére két benyújtott – orosz és észt – ajánlat maradt.

A Napi Gazdaság azon információjára reagálva, miszerint a Fővárosi Közgyűlésben felmerült annak a lehetősége, hogy a Budapest Pride-nak a budapesti nagybani piacnál kellene helyet biztosítani, Tarlós István azt mondta: személyes véleménye, hogy "az egész jelenség" számára "nem természetes és visszataszító".

Mint mondta, nem "egészen" érti, mire jó a felvonulás, és attól tart, hogy "ez a dolog nem méltó az Andrássy út történelmi környezetéhez".

Tarlós István hangsúlyozta, hogy mindezt kizárólag személyes véleményként mondta el, továbbá közölte: nem tudja, hogy a felvonulás áthelyezésével akar-e foglalkozni a közgyűlés.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt a kormánypropaganda két újabb szlogenje

Természetesen a kormány nem érte be azzal, hogy megfenyegette a külföldről érkezőket, nehogy el merje venni a magyarok munkahelyét. Kovács Zoltán az ATV-nek elárulta, mi lesz a két másik szlogen.

Íme:

Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a kultúránkat!

Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a törvényeinket!

Az pedig már tényleg csak bónusz, hogy Kovács szerint a felháborodás keltette mémek azokat minősítik, akik készítették őket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A megmaradt fideszes zombik életüket és vérüket adnák a pártért

Masszív, stabil és elkötelezett a kormánypártok szavazótábora, nem valószínű, hogy tovább csökkenne – mondta Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet ügyvezetője az M1 aktuális csatorna műsorában csütörtökön.

Fodor Csaba, akit azzal kapcsolatban kérdeztek, hogy a Nézőpont legfrissebb közvélemény-kutatása szerdán jelent meg, azt mondta: bár a Fidesz-KDNP ősz óta sokat veszített a támogatottságából, de ez a visszaesés egy ideje megállt. Ennek oka szerinte az, hogy a kormánypárti tábor annyira masszív, stabil és elkötelezett a kormánypártok iránt, hogy már nem nagyon tud tovább csökkenni.

Hozzátette: korábbi elemzésükben a tapolcai időközi választásra hivatkoztak, amikor azt állították, hogy az egy kicsit "felrázta az ellenzéki híveket", de ennek elmúlt a hatása, és minden visszaállt az előző állapotba. Az ellenzéknek nincs olyan stabil tábora, mint a kormánypártoknak – tette hozzá.

Fodor Csaba a baloldal problémáit sokkal mélyebbnek látja annál, hogy egy vidéki építkezés (amelyet az MSZP tervez) már az első közvélemény-kutatásoknál visszaigazoljon egy "meglehetősen képlékeny" stratégiát. Szerinte a baloldalnak lett volna öt éve az építkezésre, arra, hogy politikai vérfrissítést hajtsanak végre, "az embereket valóban érdeklő témákkal", és új arcokkal álljanak elő. A baloldal öt éve nagyon komoly és mély identitásválságban van – mondta.

A Jobbikra kitérve az elemző azt mondta, a párt táborának van egy sajátos kettőssége: van egy régi mag, amely a párt "nyelvi radikalizmusára" fogékony, és van egy új tábor, akiket a "látszólag mérsékelt" kommunikációval sikerült megcélozni, ők jellemzően a politikával eddig kevésbé foglalkozó" alsó- és munkásközéposztálybeli" aktív keresők. Az elemző szerint nagyon komoly dilemma előtt áll a Jobbik, mert ha a mérsékelt irányvonalat folytatja, azzal azt kockáztatja, hogy a régi, radikális tábor lemorzsolódik, de ha a radikalizmus kerül előtérbe, akkor az eddig megszerzetteket taszíthatja el magától.

A Nézőpont szerdán az MTI-hez eljuttatott közvélemény-kutatása szerint a Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes népesség körében 27 százalékos. A Jobbikkal 16 százalék szimpatizál, ami 3 százalékponttal kevesebb az áprilisi 19 százaléknál. Az MSZP is 3 százalékpontot veszített, így a párt tábora 7 százalékos. Az LMP támogatottsága 2 százalékpontos csökkenéssel jelenleg 6 százalékon áll. A DK is 6 százalékos támogatottsággal rendelkezik a teljes népesség körében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Orbán-kormány alatt 52 EU-s vizsgálat indult a hazai projektek miatt

A Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője az európai ügyészség felállítása mellett érvelt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Gréczy Zsolt az Európai Unió csalás elleni hivatalának (OLAF) éves jelentésére hivatkozva közölte, hogy tavaly Magyarország a második legkorruptabb ország volt, és 28 bejelentésből 13 ügyben indult eljárás. Szavai szerint Molnár Csaba, a párt EP-képviselője emellett az Európai Bizottságtól azt a tájékoztatást kapta, hogy az Orbán-kormány alatt 52 vizsgálat indult hazai fejlesztési projektekre vonatkozóan.

Az ellenzéki politikus szóvá tette, hogy Polt Péter legfőbb ügyész és a hazai hatóságok nem tettek ilyen bejelentéseket, és nincs hír arról sem, hogy az OLAF-nyomozások ügyében az ügyészség lépett volna bármit.

A DK szóvivője azt mondta, azért támogatják az európai ügyészség felállítását, mert annak olyan nyomozati jogkörei lennének, amelyekkel végig lehetne vinni az ügyeket. Azt is jelezte: kormányváltás esetén független jogászbizottsággal vizsgáltatnák ki a legfőbb ügyész és hivatala döntéseinek jogszerűségét.

Gréczy Zsoltot kérdezték a nemzeti összetartozás napjáról is. A szóvivő az egyik legtragikusabb napnak minősítette a trianoni döntést, ugyanakkor jelezte, hogy Magyarország az EU részeként abban érdekelt, hogy a határok átjárhatóak legyenek, s ne legyenek nemzetiségi villongások. A közös Európa remélhetőleg egyszer majd feloldja a gyászt – fogalmazott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Húsz évesen, 39 alkalommal műtve - a reménytelenség rabjai

Nem engedhetjük meg magunknak, hogy egy húsz éves fiatalembernek ne legyenek vágyai, álmai!

Napok óta gondolkozom azon, hogy miképpen írjak egy anyáról és a fiáról, akik akkora keresztet cipelnek, ami számomra, szinte felfoghatatlan.

Adva van egy húsz éves fiatalember, akit eddigi rövid élete során már 39 alkalommal műtöttek. Ez harminckilenc altatást jelent, harminckilenc gyötrelmes várakozást az ébredésre. Juhász János Dávid, mert így hívják a fiatalembert, születése óta küzd vesegondokkal. Hat éves koráig állandó vesegyulladásai voltak, ezért eltávolították az egyik veséjét, de utána sem tudott teljes életet élni, mert a megmaradt veséje sem működött tökéletesen. Újra és újra kés alá kellett feküdnie, hogy legalább szinten tudják tartani az állapotát. 2009-ben leállt a megmaradt veséje is, ezért édesanyja, Mérei Erzsébet veséje került beültetésre 2010-ben. 2014-ben a beültetett vese is leállt, ezért Dávid, Sárbogárdról felköltözött Budapestre, hogy dialízisre tudjon járni kétnaponta. Az elmúlt egy évben a rendszeresen szedett szteroidok miatt túlsúllyal küzdő fiú, 60 kilogrammot fogyott
Édesanyja Erzsébet, 2014-ben elveszítette a munkáját, ezért nem tudta tovább támogatni anyagilag, a hol kollégiumban, hol ismerősöknél lakó fiát, ezért ő is felköltözött a fővárosba, mert csak itt tudott közmunkásként elhelyezkedni, dolgozni. Egy ismerős segítségével jutottak lakáshoz, aki elhagyta az országot és a garzonlakását odaadta használatra. Dávid a nehézségek ellenére tanult, nem is akármilyen eredményekkel, az iskola és a folyamatos orvosi felügyelet mellett fordításokat vállalt angolból, mert kötelességének érezte, hogy valahogy ő is segítsen megoldani rendkívül nehéz élethelyzetüket, és mert álmai is voltak, orvos szeretett volna lenni, hogy segíthessen!

Juhász János Dávidnak most 2015-ben, már nincsenek álmai, elveszítette őket!

Az állandó dialízis ellenére, Dávid állapota folyamatosan romlik, és az elmúlt három hónap kevés volt arra, a vizsgálatokat végző laboratórium részéről, hogy megküldjék a transzplantációs bizottság részére a véranalízis eredményét, hogy legalább végre felkerülhessen Dávid a vese transzplantációs listára. Körülbelül egy hónapja szólt, az eddig lakást biztosító ismerős, hogy végleg elhagyja az országot, ezért a garzonlakást eladja, így Dávidnak és édesanyjának, Erzsébetnek ki kell költözni, az eddig használt lakásból.

Itt tart most a történet!

Amit eddig leírtam, azok a rideg tények, érzelmek nélkül. Ezeket átélni szülőként, gyerekként elképzelni sem tudom, milyen lehet. Azt tudom, milyen érzés pár napig bent lenni gyerekkel a kórházban, tudom milyen érzés aggódni napokig, esetleg hetekig, mert ezt már átéltem, mert ezt már átéltük nagyon sokan, viszont ezt évekig csinálni, és kibírni, nem tudom, hogyan lehet! 
39 alkalommal lélekben és testben is felkészülni egy újabb műtétre, egy újabb altatásra, majd reménykedni, és újra és újra! Közben pedig küzdeni a mindennapokban a túlélésért, és megpróbálni mindig mosolyogni, optimistának lenni, előre nézni, nem tudom, hogy bírnám-e.

Juhász János Dávid és Mérei Erzsébet eddig bírták, elfáradtak, eljutottak oda, hogy egyedül nem bírják már, pedig kellene! Kellene egy negyvenedik műtét is, erő a várakozáshoz, a túléléshez, a mindennapokhoz! 

Juhász János Dávid és Mérei Erzsébet olyan keresztet cipelnek, ami irgalmatlanul nehéz, de tették és teszik becsülettel, ezt dobta nekik a gép, pedig hiszem és tudom, járna nekik is esély!

Ehhez az esélyhez kérnek, kérek segítséget az olvasóktól!

Segítség kell, mert egyedül, ma, Magyarországon, egy közmunkásnak, és egy tartósan beteg embernek, aki folyamatos orvosi kezelésre szorul, lakhatás nélkül, nincs esélyük az életre!

Nekünk kell összefogni értük, nekünk, egyszerű embereknek, hogy legyen Juhász János Dávidnak esélye élni! Nekünk kell most valahogy kiszorítani havi pár száz, vagy pár ezer forintot havi rendszerességgel, hogy Dávidék élete rendeződni tudjon, hogy lakást tudjanak bérelni, hogy ott, steril szobát tudjanak majd kialakítani, hogy lehetőségük legyen egy negyvenedik műtétre is!

Egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, mi emberek, hogy ne segítsünk, nem engedhetjük meg, hogy egy húsz éves fiatalembernek ne legyenek vágyai, álmai!

Segítsünk Juhász János Dávidnak!


Számlaszám: OTP 11773360-00704797 Tulajdonos: Juhász János Dávid
Telefonszám: 06-70/600-81-08
Email: m.bobe@hotmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kizavarta a NAV a vásárlókat Gattyán luxusboltjából

Nem tudtak költekezni kedd délután a vásárlók Gattyán György (44) luxusáruházában.

A Forbes listája szerint 174 milliárdos vagyonával az ország leggazdagabjának számító Gattyán Andrássy úti palotája zárva volt. A Blikk információi szerint azért tessékelték ki a vendégeket és tették ki a ZÁRVA táblát, mert a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a rendőrséggel közös akciót hajtott végre. Úgy tudjuk, több dokumentumot, adathordozót lefoglaltak a hatóság munkatársai, akik pincétől a padlásig mindent átnéztek.

– Kettő óra magasságában szerettünk volna bemenni az Il Bacio di Stile-be, de egy kosztümös hölgy elnézést kért, és közölte, technikai okok miatt senkit nem fogad a pláza. Ezután az egyik kint dohányzó alkalmazottól megtudtuk, hogy nagy erőkkel kiszállt a hatóság, miattuk van zárva – mesélte a Blikknek az egyik hoppon maradt vásárló.

Az üggyel kapcsolatban kérdéseinket feltettük a NAV-nak is, akik megerősítették értesüléseinket, de a nyomozás érdekeire hivatkozva ennél többet nem közöltek.

A Docler Holding álláspontja az ügyben

A cégcsoport, melynek érdekeltségébe az üzlet tartozik, később reagált cikkünkre: elismerték, hogy valós a NAV vizsgálatáról szóló információ, de szerintük a rendőrség nem volt kint az üzletben és a vizsgálat csak a back office részleget érintette, az áruházat nem kellett bezárni. A vizsgálat részleteiről azonban nem nyilatkoznak, mert nekik sincsenek bővebb információik. A cég egyben visszautasítja az offshore vállalkozásokról szóló információkat is.

Mint ismeretes, Gattyán György cégbirodalmával kapcsolatban jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A milliárdos tételek miatt a bíróság több ingatlant zár alá helyezett. A tengerentúlon élő üzletember legtöbb érdekeltsége offshore hátterű cégekben üzemel, így a hatóságnak nincs könnyű dolga. Információink szerint több cégét Luxemburgba költöztette át, amikor az eljárások még el sem indultak, csak fokozott ellenőrzéseket tartott a NAV több cég telephelyén és székhelyén.
Gattyán György eddig nem reagált megkeresésünkre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Újabb Fidesz-csoportot oszlattak fel

A helyi szervezeten belül ellentétek miatt feloszlatták és újjáalakítják a Fidesz abonyi csoportját – közölte a Pest megyei 12. választókerület elnöke, egyben a térség fideszes országgyűlési képviselője csütörtökön az MTI-vel.

Földi László tájékoztatása szerint a nagyobbik kormánypárt Kövér László házelnök által vezetett országos választmánya szerint az abonyi csoport vezetője és tagjai között olyan feloldhatatlan ellentétek feszültek, amelyek szerepet játszottak a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjének választási kudarcában. Ketten – köztük a szervezet elnöke – megtagadták a frakciószabályzat aláírását, ezért megszűnt a tagságuk – tette hozzá.

Az országos választmány a párt abonyi csoportjának megújításával Földi Lászlót bízta meg, aki kiemelte: "tiszta lapot nyitunk a helyi Fidesz történetében, és az alapokról építjük újjá a szervezetet, amely olyan lesz, mint az egész párt és annak kormánya: megbonthatatlanul egységes, végsőkig összetartó, látványosan hatékony és vitathatatlanul eredményes".

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

Eclipse-ügy: újraindult a nyomozás, Pintér lánya is érintett

A kétezres évek egyik legdurvább korrupciós botránya az Eclipse-ügy volt, amiben érthetetlen állami segítséggel, titkosszolgálati szálakkal, robbantásokkal, vesztegetéssel végül több tízmilliárdot húztak le az állampolgárokról.

A 2003-ra visszanyúló Eclipse-ügyben mindenkit felmentettek bizonyítékok hiányában 2013-ban, de most újraindul az eljárás. Az ügyben érintett Pintér Sándor lánya, egykori tirkosszolgálati vezetők, valamint fideszes és szocialista politikusok is – írta az Index.

Az ügy lényege röviden az, hogy az állam 2003-ban egy magáncéget hozott helyzetbe az autók eredetiségvizsgálatával kapcsolatban, majd milliárdokat fizettek ki nekik ezért a „munkáért" az adófizetők pénzéből. Hoztak egy módosító törvényt az 1999-től kötelező eredetiségvizsgálatról, majd közbeszerzésen kiválasztották a törvény hatálybalépése előtt két héttel alakult Eclipse-t.

A rendszer egészen 2010-ig működött, amikor nyomozást indított az ügyészség, és őrizetbe vették a társaság hét vezetőjét. Addigra állami segítséggel több tízmillió forintot síboltak ki az államkasszából, gyakorlatiag munka nélkül, hiszen a gépkocsik adatának elllenőrzése egy viszonylag egyszerű informatikai feladat. Mint azt a versenyhivatal megállapította, a rendszer 1999-től kezdve átláthatatlanul, értelmetlenül és a piaci szereplők érdekei mentén drágán lett kialakítva - egy körözött autó kiszűrése az eredetiségvizsgálattal átlagosan 5 millió forintba került 2008-ig. A szabályozást megalapozó dokumentumok 2002-re eltűntek a Belügyminisztériumból.

Az ügyben Pintér Sándor akkori és mostani belügyminiszter lánya, Pintér Hajnalka is érintett. Az Eclipse-nél a közbeszerzések két projektmenedzsere közül ő volt az egyik. Itt kell megjegyezni, hogy a bírósági eljárásban a tulajdonosok ravaszul mindent Hajnalkára akartak kenni, hiszen tudták, hogy ő érinthetetlen.

A cégnek nem csak a Fideszhez lehettek jó kapcsolatai, felügyelőbizottsági tagjuk volt 2005–2006 közt Béres Péter, Lamperth Mónika akkori belügyminiszter főtanácsadója is. De felügyelőbizottsági tagjuk volt Tuller András, az MSZP egyik bizalmasnak mondható ügyvédje is. Egy időben az Eclipse az irodáját is Pintér Sándor cégétől bérelte.

Az ügyben titkosszolgálati szál is van, amennyiben az Eclipse tulajdonosai között, Moszkvában végzett, aktív hazai titkosszolgálati múlt után, vezetőkből üzletemberré avanzsált figurák is feltűntek. Egyiküket 2000-ben a Katonai Ügyészség több tízmilliós gazdasági bűncselekményekkel vádolta meg 1992–1998 közötti munkásságáért, de 2003-ben váratlanul felmentették bűncselekmény hiánya és a társadalomra való veszélyesség hiánya miatti indoklással.

Az Eclipse-ügyben az ügyészség 2010. február 11-én indított nyomozást pénzmosás és adócsalás miatt, március 10-én pedig az Eclipse hét vezetőjét letartóztatták. Az Index szerint a nyomozás során ismeretlen időpontban a nyomozást vezető ügyészt leváltották, és több érintett nyomozót is félreállított az állam. Eközben némely érintett nyomozók arról számoltak be név nélkül, hogy a nyilvánvalónak induló ügy bizonyítékait ismeretlen hozzáférők módszeresen meghamisítják.

Időközben kiderült, hogy az üggyel összefüggésben felrobbantottak két autót is, mindkettőt ugyanazon típusú jugoszláv kézigránáttal. Illetve a cég egyik alkalmazottja, egy volt élsportoló focista, lenyúlt a cégtől 500 milliót, ám őt azóta se látták, és van orosz szál is a történetben. Nem folytatjuk, akit bővebben érdekel a sztori, itt utána olvashat.

A lényeg, hogy a nemzetbiztonság miatt titkosított tárgyalások után minden gyanúsítottat felmentettek 2013. január 8-án bizonyíték hiányában. Az ügyészség fellebbezett, aminek helyt adott a Kúria, így az ügy visszakerült a Fővárosi Törvényszékre. Tehát elvileg újrakezdődött a nyomozás, itt tartunk most.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taxis tüntetés lesz keddhez egy hétre

Demonstrációt szervez az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) június 16-án Budapesten, amennyiben addig a parlament nem fogadja el a taxirendeletet – jelentette be Metál Zoltán, a szervezet elnöke csütörtökön a fővárosban.

A Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetségével (Fuvosz) közösen szervezett sajtótájékoztatón Metál Zoltán közölte: ha június 16. előtt elfogadná a törvényhozás a már tavaly november óta kidolgozott, valamint a kormányzati szervek és a taxis szervezetek által már elfogadott taxis rendeletet, akkor visszalépnek a demonstrációtól.

Az OTSZ elnöke és Peredi Péter, a Fuvosz főtitkára a sajtótájékoztatón arról is beszámolt, hogy a rendelet mielőbbi megszületése érdekében az eseménnyel egy időben nyílt levélben fordultak Orbán Viktor miniszterelnökhöz is.

A Fuvosz főtitkára elmondta: a rendelet törvényerőre emelkedésétől várják a fuvarszervező, közvetítőcégek működési feltételeinek szabályozását. Hozzátette: a szabályozás hosszú távú célja, hogy a személyszállítás rendszerében az Uber és a hozzá hasonló cégek is megtalálják a helyüket, de már a jogszabályi keretek között.

Ehhez kapcsolódóan hívta fel a figyelmet Metál Zoltán az adóhatóság májusi ellenőrzésének eredményére, amely rámutatott arra, hogy az ellenőrzött Uber-sofőrök egyike sem rendelkezett adószámmal, számla- és nyugtatömbbel, taxaméterrel, biztosítással, sem taxiengedéllyel.

A taxis szövetség elnöke hozzáfűzte: a rendelet elfogadásáig egymással párhuzamosan vannak jelen a piacon a jogkövető magatartást tanúsító, adókat és járulékokat befizető taxisok és az okostelefonok applikációja révén fuvarhoz jutó, adószámmal, biztosítással nem rendelkező Uber, Wundercar vagy más, ezekhez hasonló szolgáltató cégek sofőrjei.

Metál Zoltán arról is beszélt, hogy egy nagyobb, személyszállítással foglalkozó cég havonta átlagosan 100-150 ezer fuvart bonyolít le, egy kisebb vállalkozás pedig 50-60 ezret, és úgy vélte, hogy a taxiengedéllyel nem rendelkező Uber havi átlaga elérheti a 100 ezres fuvarszámot is. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy az Uber 2014-es piaci előretörése óta a hivatásos taxisok a megrendelések 20 százalékos visszaeséséről számoltak be.

Az OTSZ elnöke és Peredi Péter egyetértett abban, hogy a kormányzattal folytatott tárgyalások iránya jó, a cél közös: mégpedig az, hogy a magyar vállalkozások jogkövetőek tudjanak maradni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megvan, kikre veszélyesek a bevándorlók

Lázár miniszter és Giró-Szász államtitkár szokásos sajtószeánszán kiderült az is, mit tart a miniszter kudarcnak, de az nem, hogy akkor mostantól tegeződik-e velünk a kormányzat.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki, Giró-Szász Andrással közösen tartott sajtótájékoztatóján a hvg.hu kérdésére elmondta, az illegális bevándorlók az alacsonyabb végzettségű, fizikai munkát végző dolgozók elől veszik el a munkát.

A videó végén azt is meghallgathatjuk, hogyan magyarázza el Giró-Szász András, hogy nem is vándorolnak ki sokan, Lázár János pedig elismeri, hogy a saját választókörzetét tekintve kudarcnak tekinti, hogy egyes településekről sokan elvándorolnak.

 

 

Medveczki Zoltán
medveczki@vnet.hu
Huszár Attila
attihusz@gmail.com
Fel
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Arhívum
Március
       
Április
         
Május
       
Június
         
 
MALOMVÖLGYI TÁBOR
Táborozás
MAGYARÍTÁSOK
Magyaritások

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hun TV
Hun TV