Fizetett politikai hírdetés      

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Irénkével, az önkéntes határvadásszal szállt be a TV2 a menekültek elleni kampányba

Az Alekoszos riport után ismét sikerült lejáratnia magát a TV2 Mokkájának. Most azt hitték, hatalmas sajtótörténeti esemény lesz a röszkei határ mellől élőben bejelentkezni és leleplezni az országot tönkretevő megélhetési bevándorlókat – írta meg a comment.blog.hu.

Ebben segítségükre volt egy 70 éves helyi asszony, Friedrich Irene, alias Irénke, aki foglalkozásának a csatorna azt adta meg, hogy "önkéntes határvadász". Mint kiderült, az idős nő azzal tölti idejét, hogy az illegális migránsokra vadászik és már több százukat sikerült elfogni a riasztásainak hála, így a TV riportere, Váczi Gergő a lehető legjobb kezekbe került.

És hogy mit sikerült Váczinak meg Irénkének találni? Letaposott ösvényeket, eldobált palackokat, alsóneműket és ételmaradékokat. Ám ekkor elképesztő fordulat állt be: a felbukkanó rendőrök ugyanis arról kaptak tippet, hogy a közeli fás-bokros területen migránsok vannak, így oda szaladtak. Ezt Irénke sem hagyhatta és őrült tempóval a rendőrök után sietett. Váczi Gergő kiemelte: talán megmosolyogtató a néni jelensége, de szerinte elképesztően hasznos, hogy a nyugdíjas nő az egész napját ezzel tölti.

 

A jól helyezkedők kaszáltak a trafikokkal, a többség kínlódik

Korántsem jelent automatikus meggazdagodást egy dohánybolt üzemeltetése, ezt mutatják az első teljes üzleti év számai. De azért van olyan is, akinek ez is összejött. Sopronban például két trafikkal 3,5 milliárdos forgalmat lehetett elérni. És hát nagy buktákat nem találtunk a hírességeknél, illetve a "valaki valakije" trafikosoknál sem. Akadnak azért furcsaságok is a papírra vetett számokban, például hogyan lehet Budapesten bő másfél milliárd forintos bevétel mellett plusz nulla profitot felmutatni?

Folytatás........

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Háziorvosi praxisok felvásárlásával csinálna közpénzből magánvagyont a kormány

Közpénzből vásárolna praxist az állam a háziorvosoknak, hogy egyszerűsítse a folyamatot azokon a településeken, ahol nincs vagy nyugdíj előtt áll a háziorvos.

A Népszabadság számolt be arról a törvénytervezetről, melyet ha jelen formájában fogadnak el, akkor anélkül is praxishoz juthatnak majd a fiatal orvosok, hogy jelentősebb magántőkével rendelkeznének. A kormány tervei szerint az Országos Egészségügyi Pénztárból (OEP), vagyis a betegek ellátására elkülönített összegből is megvásárolható lenne a praxisjog.

Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár a parlament szakbizottságában szerdán azt mondta: a kormányzatnak az az érdeke, hogy minél több fiatal orvos érezze vonzó pályának a háziorvoslást. Azt is hozzátette: a változtatások között a kedvezményes hitelkonstrukció bevezetése is szerepel, ám ennek részletei még nem ismertek. A tervek szerint a patikusokéhoz hasonló hitel- és kamattámogatást is adnának a körzetekbe készülő fiataloknak.

Jelenleg 240 tartósan betöltetlen körzet van, ebből 100-110 helyen több mint egy éve nincs állandó orvos. A többi, mintegy 6000 körzetben dolgozók harmada nyugdíjközeli vagy már nyugdíjas. Ahhoz, hogy ki tudjanak lépni a rendszerből, tisztes áron el tudják adni a praxisaikat, a fiatalokat kell helyzetbe hozni – írja a nol.hu.

A tervezet visszás, ugyanis így a háziorvosok közpénzből juthatnak magánvagyonhoz. Selmeczi Kamill, az Alapellátók Országos Szövetségének elnöke a lap kérdésére azt mondta: a kormánynak joga van a jó cél érdekében a megszokottól eltérő eszközöket alkalmazni. Azt is hozzátette, hogy most átlagosan 12 millió forintos „nyomott átlagáron” cserélnek gazdát a praxisok, tehát nagyságrendileg ekkora ajándékot kapnának az államtól a fiatal háziorvosok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mostantól nemcsak a köztévét lehet nézni – meghátrált a füredi kórházigazgató

Főigazgatói rendelet szólt arról, hogy a balatonfüredi szívkórház betegei csak a közmédia csatornáit nézhetik: az M1-et, a Dunát vagy a Duna World-öt. Az intézkedés indoka állítólag az volt, hogy csak így tudták biztosítani a betegek nyugalmát. Most a kórházigazgató meghátrált: innentől kezdve a betegek demokratikus úton, szavazással dönthetik el, hova kapcsolnak – derült ki az RTL Klub híradójából.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6,5 évet ül a sültkrumplirabló

Érd — F. Tibor (27) maga sem gondolta volna, hogy éhségéért ilyen nagy árat fizet: hat és fél év börtönt kapott azért, mert elvett egy adag sült krumplit.

Az éhes férfi március 9-én este esett be egy érdi gyorsétterembe, s kiszemelt magának valakit, akinek a tálcáján finom falatok voltak. Leült mellé, és közölte vele, hogy adja neki a sült krumpliját. A döbbent férfi köpni-nyelni nem tudott, de természetesen nemet mondott, se pénzt, se ennivalót nem adott. Tibor azonban annál jóval éhesebb volt. Újra követelte a sült krumplit, közben pedig megmutatta a nála lévő vascsövet.

– A támadó azt mondta, levágja a fejét a vendégnek, ha nem adja neki a sült krumpliját, de a megdöbbent férfi továbbra sem volt hajlandó átadni az ennivalóját – mondta el az ügyet ismerő hatósági forrásunk, aki hozzátette: a vacsorázni készülődő vendég barátja időközben megérkezett, s leült az asztalhoz, mert azt hitte, ismerőssel beszélget a férfi. Hamar kiderült, nem ismerős, nem is barát, csak egy éhes kellemetlenkedő. Végül F. Tibor felkapta a burgonyát, és már éppen kilépett az étteremből, amikor eszébe jutott, hogy jó modor is van a világon. Visszament, és megkínálta a még mindig levegő után kapkodó férfiakat a frissen szerzett sült krumpliból. Mivel azok nem vettek belőle, elsétált, mint aki jól végezte dolgát.

Tibor tette nem csínytevés volt, a Budaörsi Járási Bíróság néhány nappal ezelőtt hat és fél év fegyházat ítélt meg tettéért. A sült krumpli elcsenése, vascsővel a belső zsebben: ez felfegyverkezve elkövetett rablásnak minősül.

– A bűncselekmény büntetési tétele 5-től 10 évig terjedhet. A bíróság ennek fényében 6 és fél év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a férfit, aki fellebbezett – mondta Koszta János, a Budapest Környéki Törvényszék sajtószóvivője.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az osztrákokat sem tette boldoggá a magyar határzár

Rossz irányba tett lépés a határzár – jelentette ki Heinz Fischer osztrák államfő csütörtökön Bécsben.

Fischer az ausztriai látogatásra érkezett Kolinda Grabar-Kitarovic horvát köztársasági elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján beszélt a magyar-szerb határon tervezett kerítésről.

Kifejtette, nem tartja jó elképzelésnek azt, hogy kerítéssel próbálják megoldani a menekültkérdést Európán belül. Úgy vélte, hogy ez a fajta politika új falakat teremt az országok között.

Heinz Fischer szerint a menekültügyi problémát európai szintű koordinációval és szolidaritással, az érdekek kölcsönös figyelembevételével és közös erőfeszítésekkel lehet megoldani. Ha emberek élete kerül veszélybe, nem szabad őket cserbenhagyni – mondta az osztrák államfő.

Kolinda Grabar-Kitarovic nem kívánta kommentálni a magyarországi terveket, de elmondta, hogy Horvátország nem szándékozik hasonló lépéseket tenni. Hozzátette, országának az az érdeke, hogy átfogó megoldást találjon a menekültügy problémájára. A horvát államfő amellett foglalt állást, hogy a migráció gyökereit kell megvizsgálni.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a szerdai kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatón jelentette be: a kormány utasította a belügyminisztert, hogy jövő szerdáig készítse elő a magyar-szerb határ lezárását, amely egy négy méter magas kerítéssel történhet meg. Közlése szerint a magyar-szerb határon 175 kilométer hosszú szakaszról van szó. Mint mondta, Magyarország a kerítés felépítésével semmilyen nemzetközi jogi kötelezettséget, semmilyen nemzetközi szerződést nem szeg meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torgyán papa forditva vette be a Xanaxot, mert felajánlaná Orbániát Szűz Mariskának és visszavásárolná Kárpátalját

Szavak sincsenek arra, mennyire hiányzik Torgyán József a magyar politikai életből. A fájó hiány okozta sebeket most Kálmán Olga tépte fel azzal, hogy behívta az Egyenes Beszédbe a Kisgazdák korábbi vezetőjét.

Az expolitikus rögtön erősen indított, mivel kifejtette: megdöbbentőnek tartja, hogy a magyar média "agyonhallgatta" külföldi sikerét, nevezetesen, hogy a frissen megválasztott lengyel elnök azt mondta, bár az Orbán-kormány különadóival egyetért, a Torgyán által képviselt politikához érzi közelebb magát. Szerinte ez nemcsak neki, hanem az országnak is megtiszteltetés. Így az egykori kisgazda ezen felbuzdulva levélben meg is írta a lengyeleknek, hogy államszövetségre kéne lépniük a magyarokkal.

Torgyán később arra is rátért: úgy gondolja, tárgyalások útján vissza kéne vásárolni Kárpátalját. Látva Kálmán Olga döbbent arckifejezését, arra kérte, ne csodálkozzon, amire a műsorvezető azt felelte, ő nem csodálkozik, hanem majdnem elájult.

Kálmán Olga sokkos állapotban

De a java csak ezután jött, mikor Torgyán kifejtette, a baloldalnak gesztust kellene tennie a magyar nép irányába. Konkrétan fel kéne karolniuk azt az ötletét, hogy közjogi keretek között ajánljuk fel Magyarországot Szűz Máriának – az eseményre még a pápát meg a bíborosokat is meg lehetne hívni. Ja, és természetesen a Szent Koronát is körbe kéne hordozni az országban.

Sajnos a beszélgetésből az is kiderült, Torgyán József nem tervez visszatérni "ebbe a mocsokba", úgyhogy egyelőre nem lesz, aki felrázza az unalmas parlamenti vitákat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarlós Orbánhoz fordul

A főpolgármester a miniszterelnökhöz fordul a BKV finanszírozása és a vizes világbajnokság kormány által kért területei miatt. Erről Tarlós István pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján beszélt.

A főpolgármester úgy fogalmazott, kétségtelen, hogy ha a jelenlegi helyzet nem változik, akkor a BKV jövőre finanszírozhatatlanná válik, ami nem az összeomlást jelenti, de komoly járatritkítások várhatók.

Arról volt szó eddig – fejtette ki –, hogy lesz egy megállapodás az állam és a főváros között a BKV ügyeiben, ideértve az adósságátvállalást – mondta. Tarlós István szerint "ha hinni lehet" Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki bejelentésének, akkor az eddigi féléves megbeszélésekkel szöges ellentétben nem születik ilyen megállapodás.

Tarlós István jelezte, a költségvetési törvény olyan szövegezéssel lett módosítva, hogy ellenérték nélkül vállalja át az állam a BKV maradék adósságállományát, ami szerinte azt jelenti, hogy "ajándékba" nem adhatja a főváros a Dagály uszodát és környékét. Ezt közgyűlési döntés nélkül nem is tehetné meg – tette hozzá.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Románia elhalaszthatja a tervezett újabb áfacsökkentés elfogadását

Románia elhalaszthatja a Nemzetközi Valutaalap (IMF) által ellenzett, és januártól tervezett négy százalékpontos áfacsökkentés elfogadását - jelentette ki a román kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) egyik képviselője.

A román parlament pénzügyi és költségvetési bizottságában ülő Aurelia Cristea szerint a halasztást az indokolja, hogy a most elfogadás előtt álló adótörvény és adóeljárási törvény legyen összhangban az IMF és az Európai Bizottság elvárásaival.

A román kormány januártól 24 százalékról 20 százalékra akarja csökkenteni az általános áfakulcsot, miután június 1-jétől valamennyi élelmiszerre kiterjesztette a kedvezményes, 9 százalékos áfát. A nemzetközi hitelezők által ellenzett adócsökkentés esetleges halasztásáról először beszélt kormánypárti politikus.

 

 

 

 

Semjén: a migránsok baloldaliak lesznek

A kereszténydemokrata elmebeteg miniszterelnök-helyettes szerint a baloldal bevándorláspártisága a Jobbik malmára hajtja a vizet, míg a migránsok befogadása rossz üzenetet hordozna, de ők amúgy is a baloldalra húznának.

Semjén Zsolt szerint a menekültek előtt nyitva van az ajtónk. A Magyarországra érkező emberek óriási többsége azonban nem menekült, hanem egy jobb gazdasági élet reményében elindult migráns – derült ki az atv.hu-nak adott, pénteken megjelent interjújában.

Meg kell nézni honnan érkeztek a terroristák

A politikus szerint neki az állam nevében a közösség érdekeit kell képviselnie, a magyar nemzetnek pedig szerinte az az érdeke, hogy ne tegye ki annak a veszélynek, hogy integrálhatatlan migráns tömegek zúdulnak az országra. "Látni kell, hogy az ezekből az országokból érkező emberek tekintetében nagy a kockázata, hogy integrálhatatlanok, mert nem akarnak nemhogy asszimilálódni, de integrálódni sem, és az európaival sokszor ellenséges kulturális, vallási, mentalitásbeli háttérből érkeznek" – mondta a kereszténydemokrata politikus.

Ezzel kapcsolatban kifejtette, nem azonos kockázata van annak, ki milyen kulturális-, vallási-, mentalitásbeli háttérrel érkezik. Meg kell nézni, hogy akár Párizsban, akár Londonban a terrorcselekmények elkövetőinek jelentős része nem első, hanem második vagy harmadik generációs, jó iskolába járt, jólétben él és mégis ellenségnek tekinti a befogadó országot és annak kultúráját – fogalmazott, majd megjegyezte, a nemzeti érdek alapján nem tehető egyenlőségjel egy tisztázatlan hátterű migráns és egy ismert török vagy arab üzletember között, aki befektet az országba.

Semjén Zsolt erre hivatkozva úgy fogalmazott, amennyiben a nemzet érdekét alárendelné az idegen migránsok érdekeinek, akkor esküszegő lenne. Emellett szerinte minden migráns befogadása azt a rossz üzenetet küldené, hogy a harmadik világ milliárdnyi migránsa beköltözhet Európába a jobb élet reményében.

Brüsszel impotens

Magyarország érdeke az lenne, hogy Brüsszel reális megoldással álljon elő - mondta, majd hozzátette, "ehhez nagy hit kell, ismerve Brüsszel impotenciáját". Semjén Zsolt szerint kormányának már az is jó, ha az unió nem akadályozná őket. "Mert ha most hibázunk, generációkra lesz élhetetlen a hazánk" – jelentette ki.

A kereszténydemokrata politikus szólt arról is, hogy szerinte a migránsok, akik a magyar nemzethez és keresztény civilizációhoz nem kötődnek, inkább lesznek baloldali szavazók, mint konzervatívok. "Szociális szempontból is így van ez" - mondta.

Semjén Zsolt kitért arra is, hogy elsősorban az erős közbiztonság, a bevándorlás kérdésében határozottan fellépő kormány akadályozhatja meg, hogy a baloldali pártok bevándorlópárti politikája miatt elbizonytalanodott szavazók átmenjenek a Jobbikhoz. A baloldal önfelszámoló politikája miatt azonban könnyen kialakulhat egy lengyel típusú helyzet - mondta, azzal a megjegyzéssel, hogy a PIS, mint egy népi katolikus konzervatív párt lényegileg más karakterű, mint a Jobbik.

A KDNP elnöke leszögezte, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnökkel nem tud elképzelni párbeszédet, reális veszélyt pedig mostanság egyetlen baloldali párt sem jelent a kormányoldalra.

A KDNP megvalósította a programját

Semjén Zsolt úgy fogalmazott, nem érzi, hogy népharagot szült volna az üzletek kötelező vasárnapi zárva tartásának bevezetése. "Mit kellene egy kereszténydemokrata pártnak képviselnie, ha nem a szabad vasárnapot?" - kérdezte, majd elmondta azt is, a társadalom szép lassan elfogadja és változtat vásárlási szokásain, emellett a kis családi boltok is jól jártak, a kereskedelmi forgalom pedig nőtt és újabb munkahelyeket generált.

"A KDNP egyik karizmája, hogy nem adja fel" - összegzett a pártelnök és aláhúzta, a kereszténydemokrata párt az egyetlen, akiknek lényegében valamennyi programpontja megvalósult a nyáron révbe érő családi csődvédelemmel. Kiemelte továbbá, hogy a KDNP világnézeti pártként a kereszténységhez kapcsolja a kormányzó pártszövetséget, és ebből kiindulva érhet el a Fidesz olyan széles társadalmi rétegeket is, akik "nem különösebben kötődnek a kereszténységhez".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A határokat meg fogjuk védeni - Orbán megszólalt a kerítés ügyében

Magyarország a saját és Európa határait is meg fogja védeni, és nem fog segítséget kérni, mert ez a kötelessége - mondta Orbán Vikor Pozsonyban a visegrádi négyek tanácsozása után.

Az illegális bevándorlás bűncselekmény, és Magyarország nem engedi, hogy határain bűncselekményeket kövessenek el, ezért a határait és ezzel Európa külső határait is meg fogja védeni - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő pénteken Pozsonyban a visegrádi négyek miniszterelnöki szintű tanácskozását követő sajtótájékoztatón.

Orbán Viktor rámutatott: ma az európai országok közül Magyarországra nehezedik a legnagyobb migrációs nyomás, amit az is mutat, hogy az országba az idei év első öt hónapjában több mint 50 ezer bevándorló érkezett, több, mint Olaszországba vagy Görögországba.

Újságírói kérdésre hozzátette: Magyarország nem fog segítséget kérni határai megvédéséhez, mert kötelességének tekinti, hogy azt megtegye.

Korábban a szerb miniszterelnök bejelentette: arra fogja kérni Orbán Viktort, hogy ne építsen kerítést a szerb-magyar határra. Aleksandar Vucic ennek érdekében beszélni fog a magyar miniszterelnökkel - mondta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nehéz elhinni, de Schmitt Pál ismét fontos pozíciót kapott

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága egyhangú határozattal kinevezte Schmitt Pált a NOB Közügyi és társadalmi fejlődés bizottsága tagjává.

Schmitt Pál kinevezése jelentősen erősíti a magyar sportdiplomáciát és annak érdekérvényesítő képességét, ezen keresztül Magyarország várható olimpiai pályázatát is – olvasható a MOB weboldalán.

A jelek szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot nem izgatja különösebben, hogy Schmitt Pál – aki egyébként a MOB tiszteletbeli elnöke is – plágiumbotrány miatt bukott meg köztársasági elnökként 2012-ben Magyarországon.

A NOB Közügyi és társadalmi fejlődés bizottságának 29 tagja van, köztük II. Albert herceg és Sebastian Coe is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A rendkívüli intézkedésekre szánt pénzből épülhetne meg a kerítés

A rendkívüli kormányzati intézkedésekre rendelkezésre álló tartalék 60 milliárd forintos összege fedezetet nyújthat a magyar-szerb határra tervezett védvonal megépítésére – mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára csütörtök este az M1 aktuális csatornán.

A pontos finanszírozási összeg azonban még nem ismert, a kormány a védvonal lehetséges variációit, és költségeit – Pintér Sándor belügyminiszter előterjesztésére – jövő szerdai ülésén tekinti át – jegyezte meg az államtitkár.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a nap folyamán azt mondta, a kerítés 20-25 milliárd forintba kerülhet, de ezt a kormányülésen többen túlzónak ítélték.

Banai Péter Benő kérdésre megerősítette azt is, hogy a rendkívüli kiadások fedezetére a jövő évi költségvetésben is 100 milliárdos tartalék szerepel, az Országvédelmi Alap 70 milliárdos összegén túl.

A jövő évi költségvetéshez benyújtott módosító javaslatok közül a vagyonértékesítéshez kapcsolódó bevételi előirányzat 18 milliárd forintos megemeléséről az államtitkár azt mondta, hogy a vagyoni jellegű kiadások is nőnek jövőre. Ha nem érkeznek meg a várt vagyoni jellegű bevételek, akkor a kiadási oldalon is visszafogja magát a kormány – szögezte le.

A nemzetgazdasági támogatások előirányzat 12 milliárd forintos bővítésétől szavai szerint a hazai gyökerű közepes vagy nagyobb, regionális potenciállal is rendelkező vállalatok beruházásainak bővülését várják.

Az 1 százalékpontos szja-csökkentés folytatását firtató kérdésre megerősítette: a kormány célja az élőmunka terheinek csökkentése, de a mérséklés nagysága és időzítése a gazdasági teljesítmény függvénye.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Orbán, térj "észhez!" – üzeni címlapon a legnagyobb szerb napilap

Erős üzenetet küldött a magyar miniszterelnöknek a szerbiai Blic napilap a határzár építése kapcsán – szúrta ki az Index.

A cikk felcíme: Európa és az Egyesült Államok is elítélte a magyar miniszterelnök embertelen tervét, míg a sima cím: Szerbia nem tábor.

Ami pedig ennél is keményebb jelzés, hogy Orbán Viktor képét kerítés mögé montírozták és biztos, ami biztos, oda írták:

Orbán, térj észhez, és ne építs drótkerítést a határra!

A Blic egyébként Szerbia legnagyobb napilapja, a magyar Blikkhez hasonlít, de több benne a politikai és közéleti tartalom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kálmán Olga: Brüsszelben csúnya gonosz bácsik ülnek? Rezsi Szilárd: Igen!

Németh Szilárdot a nemzetbiztonsági bizottság alelnökeként hívták meg Kálmán Olga Egyenes Beszéd című műsorába, ahol elmondta: az épülő szerb-magyar kerítés mellett lesz határőrizet is. Ám nem a négyméteres falról szóló rész volt a beszélgetés legmegdöbbentőbb része, hanem az, amikor a műsorvezető rátért a rezsicsökkentésre az Európai Bizottságnak írt Trócsányi-levél kapcsán.

Németh Szilárd egyrészt Lendvai "nem lesz gázáremelés" Ildikó nyomdokaiba lépve letette a nagyesküt, hogy amíg a Fidesz-kormány van hatalmon Magyarországon, a rezsi nem fog nőni. Másrészt pedig keményen betámadta az EU-t. Ugyanis szerinte Brüsszel mindent megtesz azoknak a cégeknek a kedvéért, akik kivonultak Magyarországról a rezsicsökkentés miatt.

Így a műsor csúcspontjává az vált, amikor az alábbi, konteótól túlfűtött, bizarr párbeszéd játszódott le a rezsipápa és Kálmán Olga között:

Németh Szilárd: A {helyzet} lényege az, hogy megakadályozzák {Brüsszelben} azt, hogy a magyar családok olcsón kapják meg az energiát. (...)
Kálmán Olga: Ezt most teljesen komolyan mondja? (...) De hát ez nem lehet senkinek az érdeke.
N. SZ.: Dehogynem!
K.O.: Miért lenne Brüsszelben bármelyik hivatalnak, bizottságnak, uniós biztosnak az az érdeke, hogy a magyar családok fizessenek többet? Miért?
N.SZ.: Hát eddig is ez volt, ezért támadták folyamatosan a rezsicsökkentést.
K.O.: De ott ilyen csúnya gonosz bácsik ülnek?
N.SZ:: Igen! Itt a kijáró cégek kézben tartják őket, ez a helyzet. Ő nekik pedig az a dolguk, hogy a cégek érdekeit érvényesítsék, nekünk pedig az a dolgunk, hogy a magyar családok érdekeit érvényesítsük és ez megtörtént. És ezért támadják ezt az egészet.

Az ominózus rész a 16. perctől kezdődik a beszélgetésben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ajándék lehetne az ellenzéknek a kerítés, de balfaszok

Nem született erős ellenzéki válasz a kormány által bejelentett szerb-magyar kerítésre. A Jobbik nem tud mit kezdeni azzal, hogy a Fidesz lenyúlta a korábbi ötletét. Az MSZP pedig nem akart zsigeri reakciót, előbb a jogi hátteret és a szavazói véleményét akarja látni.

Nehezen találja a fogást a baloldali ellenzék és a Jobbik is a szerb-magyar határra ígért kerítésen. Szijjártó Péter szerdán jelentette be, hogy 175 kilométeren négy méter magas kerítést húz fel a kormány a délről érkező bevándorlók visszatartására, ami átlagos esetben ajándék lehetne az ellenzék számára.

Orbán Viktor ugyanis ezzel a döntéssel azt kockáztatta, hogy a nyilvánosság előtt egy "új vasfüggöny" felhúzójaként, egy jobbára diktatúrákban alkalmazott eszköz bevezetőjeként jelenik meg. A kerítésépítés a költségei miatt ráadásul a demagóg reakcióknak is nagy teret ad (hány éhező gyermek ebédje, ápolónő fizetése stb... jön ki a kerítésre szánt tízmilliárdokból). A Fidesznek attól is tartania kellett, hogy olyan embereknél is elszakad a cérna, akik amúgy támogatják a keményebb fellépést a bevándorlók ellen.

Ehelyett nemhogy nagy tiltakozás, tüntetés, populista visszavágás nem volt, hanem még egy igazán odamondós közlemény se jött össze az ellenzéknek. A baloldalnak és a Jobbiknak más-más okok miatt okoz fejtörést ez a kerítés, válasszuk is külön.

A Jobbiknak megint lenyúlták egy ötletét

A Jobbiknak azért nehéz fogást találnia a kerítésen, mert a fizikai határzár eredetileg a párt ötlete volt. Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere már januárban egyértelműen kimondta, hogy

a határon felépített kerítés az egyetlen megoldás, amely mellé rendőröket is állítana.

Jelezte, hogy hivatalosan is előterjeszti ötletét.

A Jobbiknak így nem maradt más választása, mint tapsolni az ötletnek, és valahogy ráígérni. Z. Kárpát Dániel frakcióvezető-helyettes és Mirkóczki Ádám szóvivő a szerdai közleményükben üdvözölte is a kormánydöntést, és a menekülttáborok zárttá tételét, illetve az önálló határőrség visszaállítását sürgette. 

A Jobbiknak tehát kényszerűen szembe kell néznie azzal, hogy megint lenyúlta a kormány egy ötletét, és bevándorlási kérdésben már nehéz jobbról előznie a Fideszt. Ezt pár hónapja a parlamentben ki is mondta Z. Kárpát. A témáról így ezután le is jött a párt, pénteken ismét a Quaestorról hirdetett sajtótájékoztatót, erősítve azt elméletet, hogy a kormány el akarja terelni a figyelmet a számára kellemetlen témákról. 

Az MSZP-ben nem akartak érzelmeket

Az MSZP-nek egyszerűbb dolga lett vola látszólag. Hiszen a kerítés szimbolizálhatja mindazt, amiről a baloldali politikusok hónapok, évek óta beszélnek (Orbán a múltba megy vissza, bezárkózó államot épít, a diktatúrák eszközeit használja stb...). Ehelyett Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője szerdán a következő, erősnek nem igazán nevezhető reakcióval állt elő:

józan észre és szakmai egyeztetésre van szükség.

Szerinte az európai határok védelméről egyeztetni kell az uniós tagállamokkal, "közösen kell megvédeni minden menekültet, és közösen kell megvédeni Magyarország polgárait az illegális bevándorlóktól".

Az országos elnökséggel többször is szembekerülő budapesti vezetés csütörtökön azért erősebben reagált. Kunhalmi Ágnes budapesti elnök látványosan egy kerítéssel zárta le a Fidesz budapesti Lendvay utcai székházát. Azt üzenték, hogy a gyűlöletkampányt folytató politikusoknak "rács mögött" lenne a helyük. A helyszínen budapesti szocialisták voltak jelen, az országos elnökségből senki. Mesterházy Attila volt pártelnök a Facebookra írta ki, hogy nyomdafestéket nem tűrő szavak jönnek a szájára. 

Az Index információja szerint az MSZP többszólamú, bizonytalankodó reakciójának az az oka, hogy az országos pártvezetés szerdán lehűtötte a "zsigerileg kiboruló" szocialistákat. Tóbiás a sajtótájékoztatóján is csak annyiban pengetett érzelmi húrt, hogy "rosszul van a Fidesz gyűlöletkampányától". 

Tóbiásék akarták kerülni, hogy érzelmi reakció szülessen úgy, hogy sem a jogi, diplomáciai hátteret nem ismerik, sem friss kutatásaik nincsenek arról, hogy az embereknek mi a véleményük. Egy MSZP-s azt magyarázta, hogy a szocialista szavazók többségének véleményét sem ismerik a kérdésben. Nagy tiltakozásra is az MSZP-től nem számíthatunk a közeljövőben.

A többi baloldali párt egy-egy közleményben, sajtótájékoztatón reagált. De mivel ezeket nyilvánvalóan nem hangolták össze, az országos hatásuk elég csekély volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiába büszkélkedik Orbán, ha közben a gyerekek 40 százaléka szegény

Riadót fújnak a jótékonysági szervezetek a magyarországi gyermekszegénység miatt – hangzott el az Euronews magyarországi helyzetet bemutató riportjában.

A Tudományos Akadémia és az Eurostat szerint 2014-ben Magyarországon minden tíz, hétévesnél fiatalabb gyerek közül négy a szegénységi küszöb alatt élt. Ezen belül az érintettek egyharmada roma, a szociális ellátás szintje viszont a 2008-as szinten mozog.

Herczog Mária, az Eurochild magyar tagozatának vezetője úgy látja, hogy egyre többen egyre kevesebb támogatást kapnak az államtól. A hangulat mind inkább a szegények ellen fordul, ami kapóra jön a segélyezés visszafogását célzó döntésekhez.

A riport bemutat egy családot, amely átszámítva összesen havi ötven eurót tud fordítani négy ember élelmezésére.

A Gyermekélelmezési Alapítvány, amely négyezer apróságnak ad enni országszerte, azt tapasztalta, hogy az emberek többsége szégyelli a szegénységét. Az éhezés visszaveti a kicsiket a tanulásban.

A riport kitér arra, hogy a magyar gazdaság az első negyedévben 3,5 százalékos növekedést jelentett. Orbán Viktor azzal érvel, hogy a külföldi bírálók immár a magyar sikerek titkát tanulmányozzák. Közben az Emberi Erőforrások Minisztériuma csaknem 9,5 millió eurónak megfelelő összeget irányzott elő a nyárra, a szegény gyerekek táplálására.

 

 

Medveczki Zoltán
medveczki@vnet.hu
Huszár Attila
attihusz@gmail.com
Fel
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Arhívum
Március
       
Április
         
Május
       
Június
         
 
MALOMVÖLGYI TÁBOR
Táborozás
MAGYARÍTÁSOK
Magyaritások

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hun TV
Hun TV