Fizetett politikai hírdetés      

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Harrach Péter szerint Európa nem lesz Európa, ha folytatódik a bevándorlás

A KDNP-s politikus kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában bírálta az unió bevándorlással kapcsolatos politikáját.

Harrach Péter arról beszélt, hogy a távoli kultúrák nem képesek integrálódni Európában, a multikulturális társadalom pedig megbukott. Azt mondta, nem érti az "ultraliberális döntéshozókat", azokat, akik a korlátlan bevándorlás hívei.

A KDNP-s képviselő szerint a jelenlegi súlyos helyzetben két fontos alapelvnek együtt kell érvényt szerezni. Egyrészt ki kell mondani, hogy – az európai kultúráért és a magyar emberekért felelősséget érezve – nem engedhető meg, hogy tömegek vándoroljanak be Magyarországra és Európába. Másrészt legalább ilyen hangsúllyal ki kell mondani azt is, hogy "a segítségre szoruló emberen segítenünk kell". Az üldözöttek és a gazdasági bevándorlók között azonban különbséget kell tenni.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a bevándorlók között "bűnözők és terroristák lapulnak meg", akik veszélyeztetik az emberek életét és biztonságát.

A KDNP szerint a hosszú távú megoldás az – mondta –, ha a szülőföldön maradáshoz megadnak minden segítséget.

Harrach Péter szerint az unió vezetéséről nem lehet elmondani, hogy hatékony lenne. Úgy fogalmazott, "erős kifejezés, ha azt mondom, hogy az unió impotens, de lényegében erről van szó". Szerinte a menekültügyben határozott lépésekre van szükség, és ezt szorgalmazza Magyarország is.

Azt mondta, a helyzet menekültügyben súlyos, ezért reméli, hogy rövidesen megváltoztatják az uniós szabályozást.

 

 

 

Kutya világ jön a rendőrökre júliustól

Szigorú rendelet lép hatályba július 1-jétől, ami a rendőrök mellett a katasztrófavédőkre, a terrorelhárítókra, a bv-alkalmazottakra és a nemzetbiztonságiakra is vonatkozik. Ha a parancsnok úgy akarja, szolgálatban nem tarthatnak maguknál mobiltelefont és tízezer forintnál több pénzt, illetve ennél értékesebb vagyontárgyat.

Július 1-jétől megszabhatják, mennyi pénzt tarthat magánál egy rendőr, illetve magával viheti-e mobiltelefonját - derül ki Pintér Sándor belügyminiszter rendeletéből, amelyet a legfrissebb Magyar Közlönyben hoztak nyilvánosságra.

A rendőrök mellett a terrorelhárítókra, a katasztrófavédőkre, a büntetés-végrehajtás alkalmazottaira és a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok munkatársaira is vonatkozik a fenti határozat.

A rendelet értelmében az országos parancsnok, a főigazgató vagy az állományparancsnok megtilthatja, hogy beosztottja 10 ezer forintnál több készpénzt, illetve bankkártyát tartson magánál szolgálatban. Ha megtiltják, a rendőr (tűzoltó, terrorelháríró stb.) köteles a vagyontárgyat, a bankkártyát vagy a pénzt a szolgálat felvételekor egy erre szolgáló páncélszekrényben elhelyezni. Amikor végzett, visszakapja a dolgait.

Ugyanígy megtilthatja a parancsnok, hogy beosztottja mobiltelefont tartson magánál. Kivéve, ha erre valamilyen nyomós oka van, ez esetben ugyanis írásbeli kérvényt nyújthat be, amit akár kedvezően is elbírálhatnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gömöri lemondása után Deutschtól is szabadulnának

Még ki sem hűlt Gömöri Zsolt széke, máris a paralimpiai bizottság alelnökének, Deutsch Tamásnak is a távozását követeli az ellenzék. 

Az MSZP úgy fogalmazott közleményében:

A magyar paralimpikonok helyzetét nem oldja meg, de enyhíti Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökének lemondása. De mi lesz a többi felelőssel?

Mikor vállalja a felelősséget a Magyar Paralimpiai Bizottságot és a Magyar Olimpiai Bizottságot egyszerre alelnöklő Deutsch Tamás? Mikor távoznak az MPB elnökségének további tagjai, akik állítólag Gömörihez hasonlóan a parasportolók támogatásaiból fizették vissza hiteleiket?

A párt szerint a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalnak is valós feladata lenne a bizottságnál.

A Jobbik pedig így érvelt Deutsch távozása mellett:

Miután Gömöri Zsolt végre bejelentette lemondását a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) éléről, a Jobbik természetesnek venné, hogy alelnöke, a fideszes Deutsch Tamás is bejelentse távozását. Megengedhetetlennek tartjuk ugyanis, hogy az a személy vezesse akár "technikai értelemben" is az MPB-t, akinek kezdeményezésére a bukott elnök végtörlesztéséhez szükséges összeget folyósították.

A fideszes sportkorrupció felbukkanása az MPB-n belül azt mutatja, a sport minden területét át kell világítani. A politikusok különböző sportszakmai szervezetek élére erőltetése ugyanis a sportolóknak, valamint az utánpótlás-nevelésnek szánt adófizetői és szponzori pénzek lenyúlására adott lehetőséget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brüsszelnek nem tetszik, ahogy Miskolc kiüríti a számozott utcákat

Brüsszel úgy értékeli, hogy a miskolci önkormányzatnak a "Számozott utcák" ügyében hozott intézkedései sem az uniós romastratégiák keretrendszerével, sem a kormány által a magyar romastratégiában vállalt intézkedésekkel nincsenek összhangban – derül ki abból a válaszból, amelyet Vera Jourová igazságügyi biztos adott Niedermüller Péter DK-s EP-képviselő írásbeli kérdéseire.

Niedermüller még márciusban fordult a cseh biztoshoz, azt írva, hogy Miskolc vezetése a városrész felszámolásáról határozott, ám az önkormányzat az ott élőknek nem kínált fel másik lakást, vagy olyan kompenzációt, amelyből ingatlant vásárolhatnának, s csak akkor kaphattak pénzt, ha elköltöznek a településről. Polgárjogi vezetőkre hivatkozva a Demokratikus Koalíció alelnöke azt írta: az intézkedés valódi célja a romák kitelepítése.

Niedermüller arról is beszámolt, hogy miután az érintettek nem voltak hajlandóak elköltözni, a város tartozások miatt elkezdte felmondani bérleti szerződéseiket. 150 családot fenyeget kilakoltatás – írta márciusban Jourovának Niedermüller.

A DK-s politikus abban kérte a biztos állásfoglalását, hogy összhangban áll-e mindez az uniós romastratégiák keretrendszerével, amely a romák lakhatási körülényeinek javítását tűzte ki célul.

"Úgy tűnik, hogy a romák lakhatási helyzetének javítását illetően a miskolci önkormányzat által hozott intézkedések nincsenek összhangban az európai uniós keretrendszerrel, illetve a magyar kormány által a saját nemzeti stratégiájában vállalt végrehajtandó intézkedésekkel" – áll a Jourová által jegyzett válaszban, amelyet Niedermüller irodája juttatott el az MTI-hez.

Niedermüller aziránt is érdeklődött, hogy Magyarország megfelelően alkalmazza azt az uniós irányelvet, amely mindenkivel szemben egyenlő bánásmódot ír elő faji- vagy etnikai származásra való tekintet nélkül.

A biztos válaszából az derül ki, hogy a brüsszeli testület kapcsolatba lépett a magyar hatóságokkal, hogy felmérje, hogy a miskolci intézkedések és az önkormányzati rendelet, melyen alapulnak, összhangban áll-e a faji alapon történő megkülönböztetést tiltó uniós jogszabállyal.

Válaszában az uniós biztos azt is hangsúlyozza, hogy a romaintegrációs stratégián belül a tagállamoknak a lakhatás kérdését a társadalmi befogadásra és a szegregáció megszüntetésére vonatkozó integrált megközelítés részeként kell kezelniük, a lakáscélú intézkedéseknek pedig meg kellene szüntetniük a romák társadalmi kirekesztése fokozódásának aránytalan kockázatát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valamit változtatni akarnak a vakáción

Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár volt a vendég az ATV reggeli műsorában, ahol homályosan ugyan, de előre vetített egy lehetséges átalakítást a tanévvel kapcsolatban.

Annyit azért ki lehetett hámozni abból, amit mondott, hogy az államtitkár a nyári szünidő lerövidítésén, de hosszabb őszi és téli szüneten gondolkodik. Ahogy ő fogalmazott, a tanítási napok számát egy picit másképp kellene rendezni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Díszparcellába vitette szüleit a volt szegedi temetőigazgató

Szeged - Mandátuma utolsó heteiben szabálytalanul helyeztette át szüleit a Belvárosi temető díszparcellájába az üzemeltető önkormányzati cég menesztett igazgatója. A város nagyjainak fenntartott sírhelyre csak közgyűlési jóváhagyással lehet temetni. Az egykori fideszes városatya, Balogi Dániel nem kívánt nyilatkozni.

Juhász Gyula és Vaszy Viktor sírja mögött új síremléket fedeztünk fel a Belvárosi temető lezárt díszparcellájában. Az önkormányzati sírkerteket kezelő Szegedi Testamentum Temetkezési Kft. volt ügyvezetőjének szülei nyugszanak benne. Balogi Dániel 2006 és 2010 között fideszes önkormányzati képviselő volt, a cég élére 2011. április 16-ától nevezte ki az előző, még jobboldali többségű közgyűlés. A városvezetés tavaly novemberben, az önkormányzati választások után menesztette másik 12 cégvezetővel együtt.

Ő abba a csoportba tartozott, amely megkapta egyéves fizetését 75 százalékos adózás mellett. A temető érintett része – amely a Testamentum honlapja szerint továbbra is díszparcella – megtelt, helyette új, a város nagyjainak fenntartott temetkezési helyet a főbejárat közelében nyittatott a város. Egy temetői dolgozótól úgy értesültünk, az új síremlék helyéről éjszaka vitték el az ott lévők földi maradványait.

Molnár Tamás jelenlegi ügyvezető igazgatótól megtudtuk, szabálytalanul exhumáltatott és temettetett az elődje a régi díszparcellában. A régiben és az újban is – az önkormányzati rendelet szerint – ugyanis kizárólag a polgármester javaslatára, illetve a közgyűlés jóváhagyása alapján lehet exhumálni és temetni. A díszpolgárokat például díszsírhely illeti meg. Az újonnan adományozott sírhely használati ideje a temető fennállásáig tart, és díjmentes.

A sírokról az elhunytak hozzátartozóinak hiányában közpénzen az üzemeltető köteles gondoskodni. Az igazgató elmondta azt is, hogy az érintett díszparcellának azon a részén, ahol az új sír van, három elhunytat hantoltak ki. Mindannyian 1919-es munkásmozgalmi aktivisták. Földi maradványaikat a közös csonttárolóban helyezték el. Ezek a régi sírok 1977-ben, illetve 1985-ben lejártak ugyan, de fotók tanúsága szerint még pár éve is látogatták őket.

Az ügyvezető elmondta, a korábbi igazgató a számlák alapján a mandátuma utolsó heteiben rendelkezhetett a szülei átviteléről a Belvárosi temető másik részéből a díszsírhelyre. A beavatkozások egy részét rosszul számolták el, így az új cégvezetés pár hete a pótlására szólította fel Balogi Dánielt, aki eleget is tett az újabb befizetésnek. A teendőkről Molnár Tamás azt mondta, elődje hozzátartozói természetesen a díszparcellában maradnak, hiszen kegyeletsértő lenne az eltávolításuk, ha arról a család másképp nem rendelkezik.

Kerestük Balogi Dánielt is, hogy az ügyről és annak részleteiről kérdezzük, de nem kívánt nyilatkozni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Semjén Zsoltot betámadta a Bors

Semjén Zsolt mondatát idézte a keddi nyomtatott Bors, azzal a felütéssel, hogy: több fényt.

A lap idézett egy mondatot a KDNP-s politikustól, ami így hangzik:

„Nem minden iszlám hátterű ember terrorista, de buddhista hátterű terroristát még nem láttunk.”

Majd a Borsnak erről az ugrott be, hogy:

- inkább szónokoljon a vasárnapi boltbezárásról, azt legalább már megszoktuk

Felhívták a figyelmet arra a tényre is, hogy elég sok buddhista terrorista van, és végül furfangos módon, butának nevezték a miniszterelnök-helyettest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyetemistákat toboroz a magyar CIA

Az Információs Hivatal Neptun-üzeneteken keresztül toboroz magának mesterszakos egyetemista munkatársakat. Az új kollégajelöltek figyelmét olyan extravagánzs szavakkal igyekeznek felhívni, mint például presztízs, egyéb javadalmazás, ösztöndíj.

Az Információs Hivatal felhívását változtatás nélkül közöljük:

Mesterszakos egyetemista vagy?

Kezdd a pályád a hírszerzésnél!

Változatos, érdekes munkára vágysz?

Csábít a külföld varázsa?

Fejleszteni akarod a képességeid, a tudásod?

Szeretnél tenni Magyarország gyarapodásáért, biztonságáért?

Beszélsz idegen nyelven?

Könnyen teremtesz kapcsolatot?

Nálunk a helyed!

Presztízsértékű munkahely budapesti székhellyel.

Versenyképes kezdő fizetés és egyéb javadalmazás.

Ösztöndíj lehetőség.

Legyél több, mint egy átlagember!

Az alkalmazás feltételei:

  • magyar állampolgárság,
  • mesterdiploma, vagy annak megszerzése a 2015-2017. évben,
  • felsőfokú (C1) komplex nyelvvizsga megszerzése a felvételi eljárás befejezéséig,
  • bővebb információ a www.ih.gov.hu honlapon.

A pályázatokat fényképes, szakmai önéletrajzzal várjuk az

Információs Hivatal, 1539 Budapest, Pf: 600 címre.

Úgy tűnik, az IH-nak már tényleg nincs jobb ötlete, mint hogy fiatal egyetemistákat kérnek fel, hogy később saját, egykori csoporttársaikat is lehallgathassák a nemzet védelmének érdekében.

Titeket érdekelne ez a meló?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Századvég: a többség egyetért a bevándorlós plakátok üzeneteivel

A Századvég felmérése szerint a magyar társadalom többsége egyetért a kormány bevándorlókról szóló hirdetéseinek üzeneteivel. A múlt héten készített országos közvélemény-kutatás szerint a nemzeti konzultáció három üzenete közül kettőnek a támogatottsága független a válaszadók politikai nézeteitől.

A Századvég Alapítvány – ezer felnőtt telefonos megkérdezésén alapuló – felmérése annak járt utána, hogyan vélekednek az állampolgárok az óriásplakátokon megjelent állításokról. A múlt héten, kedd és vasárnap között végzett felmérés összegzését kedden juttatták el az MTI-nek.

Az adatfelvétel szerint a magyar törvények és a magyar kultúra tiszteletben tartásának fontosságával kapcsolatban általános és szinte egyöntetű az egyetértés, hiszen a megkérdezettek 85, illetve 77 százaléka osztja ezeket a véleményeket.

A nyilvánosságban leginkább vitatott, "Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!" állítást is támogatja a választópolgárok többsége, 59 százaléka.

A kutatásban a politikai hovatartozás dimenziójában is vizsgálták a kérdéseket, ebből az derült ki, hogy az első két üzenet (a magyar törvények és a magyar kultúra tiszteletben tartása) támogatottsága lényegében független a válaszadók politikai nézeteitől, a magyarok munkáját érintő kérdésben pedig csupán a magukat baloldalinak valló válaszadók körében tapasztalható elutasítás.

A magukat jobboldalinak vagy középen állónak definiálók körében a munkahelyekkel kapcsolatos állítás is elnyerte a többség egyetértését – írták.

A Századvég szerint az utóbbi évek egyik leghevesebb politikai vitáját váltották ki azok a plakátok, amelyeket a kormány a bevándorlásról szóló nemzeti konzultációban való részvételre buzdítás szándékával helyezett ki.

A három változatban megjelenő fő üzenet arra hívja fel a figyelmet, hogy aki az Európai Unión kívülről Magyarországra érkezik, annak "tiszteletben kell tartania a kultúránkat", "be kell tartania a törvényeinket" és "nem veheti el a magyarok munkáját".

A Századvég felmérésében szereplő kérdés úgy szólt: Ön inkább egyetért vagy inkább nem ért egyet a kormány bevándorlással kapcsolatos óriásplakátjainak alábbi üzeneteivel?

 

 

 

 

Míg a CÖF Gyurcsányt támadta, magára haragította Brüsszelt

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) elnöke kedden felszólította az Altus Zrt.-t, hogy lépjen vissza az Európai Bizottsággal megkötött szerződéstől. Csizmadia László kedden, budapesti sajtótájékoztatón ismertette annak a válaszlevélnek a tartalmát, amelyet Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság (EB) elnökének nevében írt Walter Deffaa, a bizottság főigazgatója a CÖF-nek.

E szerint az Európai Bizottság aggasztónak tartja, hogy az Altus-szerződéssel kapcsolatos információkat a CÖF-CÖKA a magyar polgárok tudomására hozta, ezáltal zavart okozott és valószínűleg kedvezőtlen képet festett Magyarországon az Európai Bizottságról.

A CÖF-CÖKA szerint kettős mérce működik az Európai Parlamentben és az Európai Bizottságban, ahol Magyarország szabadon bírálható, mindeközben az ott ülők úgy vélik, hogy az európai polgárok szabad véleménynyilvánítását és szólásszabadságát korlátozni kell – mondta Csizmadia László.

Hozzátette: azzal, hogy az EB nem ismeri be, hibázott, szembemegy az unió erkölcsi és jogi előírásaival.

Úgy vélte, az Altus-ügy messzebbre megy, mint hogy azzal lehessen lezárni, amit Junkcer üzent nekik, vagyis hogy minden rendben van.

Csizmadia László szerint az EB pályázati döntése "pártos, egyoldalú beavatkozási lehetőséget teremt" a magyarországi és más uniós jobboldali kormányok fejlesztéspolitikai működésébe, ezért a szerződést "vissza kell dobni".

A CÖF-CÖKA felszólította továbbá az Altus Zrt.-t, hogy lépjen vissza a "kétes, erkölcstelen, vitatható módon megkötött" szerződéstől.

Fricz Tamás politológus a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, ha az Altus Zrt. kiválasztása megfelelt a jogszabályoknak, akkor felmerül a lehetősége annak, hogy azok a szabályok rosszak, felületesek. Az EB válaszlevelét komolytalan magyarázkodásnak nevezte.

Ifjabb Lomnici Zoltán jogász felhívta a figyelmet a pályázati leirat 8. fejezetére, amely a pályázatból való kizárási szempontokat tartalmazza, a többi között a politikai vagy nemzeti részrehajlás kérdését. Az erre adott válaszokat "becsületbeli nyilatkozatban", aláírással hitelesítve kell benyújtani – mondta. Hozzátette: ez a tény számos aggályt vet fel, ezért egy alapos vizsgálatot kellene lefolytatni.

Biztosat azonban csak akkor lehetne tudni, ha meg lehetne ismerni a benyújtott dokumentumok teljes anyagát – jelentette ki ifj. Lomnici Zoltán.

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) április 20-án fordult nyílt levélben Jean-Claude Junckerhez, az Európai Bizottság elnökéhez. A CÖKA azt követelte, hogy zárják ki az Altus Zrt.-t a Magyarországot érintő EU-támogatások ellenőrzéséből, illetve hozzák nyilvánosságra a pályázat elbírálóinak névsorát, mutassák be a beadott pályázatokat és tegyék közzé az értékeléssel összefüggő összes adatot.

Az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt., amelynek vezérigazgatója Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnökének felesége, tavaly nyert el tanácsadói megbízást az EU 2014 és 2020 közötti fejlesztési programjainak ellenőrzésére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elfogadták a jövő évi adótörvényeket – íme a változások

A javaslatot a képviselők 133 igen szavazattal, 39 nem ellenében hagyták jóvá.

Jövőre a jelenlegi 16-ról 15 százalékra csökken a személyi jövedelemadó kulcsa. 2016-tól kezdődően négy év alatt fokozatosan a duplájára, a mostani gyermekenkénti havi 10 ezerről havi 20 ezer forintra nő a két eltartott után érvényesíthető családi adókedvezmény mértéke.

Fontos változás, hogy a sertés tőkehúsok értékesítését is a kedvezményes, 5 százalékos adómérték alá sorolja a törvény.

A magyar kormány és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) között idén február 9-én aláírt megállapodásnak megfelelően a bankadó felső kulcsa a hitelintézetek esetén az adóalap 50 milliárd forintot meghaladó része után 2016-ban 0,53 százalékról 0,31 százalékra, 2017-ben és 2018-ban 0,21 százalékra csökken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lezárják a szerb-magyar zöldhatárt

A PestiSrácok.hu úgy értesült, a rendőrség felkészült és csak a parancsra vár, hogy a kormány lezárja a szerb-magyar zöldhatárt.

A teljes fizikai határzár lehetőségét Orbán Viktor még a múlt hét pénteki Kossuth rádiójának adott interjújában vetette fel, mint mérlegelendő opciót.

A portál rendészeti forrásai azt állították, hogy Pintér Sándor a kormányülésen tesz javaslatot a fizikai határzárra. A határőrizettel megbízott állomány már csak a parancsra vár, hogy megerősítsék a szolgálatot - írják.

A portálnak Kovács Zoltán kormányszóvivő nem nyilatkozott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lesz Felcsúton is kutyapártos ellenplakát

Simicskától bérli a plakáthelyeket az MKKP. Ötszáz ellenplakátot fognak kirakni júliusban országszerte, Felcsúton is sikerült két helyet megszerezniük és Alcsútra is jut egy.

Húszféle verzió készül, ezek közül három fog szolidaritásra buzdítani és tájékoztatni a bevándorlókkal foglalkozó civilszervezetekről – írja a VS.hu. A kormány nemzeti konzultációs plakátjait kritizáló kampányban különösen nagy gonddal választják ki azokat a darabokat, amelyek Felcsútra kerülnek. Az az üzenet ékesíti majd a kormányfő szülőfaluját, amely a legtöbb like-ot kapja az MKKP Facebook-oldalán. Pillanatnyilag 17 843 vokssal ez a terv vezet, de ma estig még lehet szavazni.

Két hullámban tervezik a plakátolást, először július 1-jén, aztán 16-án ragasztanának. Kovács Gergő, az MKKP elnöke a VS.hu-nak elmondta, hogy a plakátok felét Budapesten helyezik el, de a külföldi magyarokra is gondoltak, Berlinben és Londonban is lehet számítani az ellenkampány üzeneteire.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rabszolgaságot emleget a DK a közmunka miatt

A Demokratikus Koalíció (DK) elfogadhatatlannak tartja a belügyminiszter módosító javaslatát, amelynek alapján szerintük semmi akadálya nem lesz annak, hogy "rabszolgaként béreljék" a közfoglalkoztatottakat, és így a polgármesterek olcsó munkaerőhöz juttassák a fideszes vállalkozókat.

Gréczy Zsolt, a párt szóvivője az MTI-nek kedden küldött közleményében azt írta: a belügyminiszter által benyújtott törvénymódosító javaslat azt tartalmazza, hogy "az agráriumot elfoglalt oligarchák" napi 500 forintért kérhetnek majd közmunkást a polgármesteren keresztül. Hozzátette, ha egy közmunkás nem akar az utasításnak eleget téve például a felcsúti fideszes polgármester, "Mészáros Lőrinc birtokán dolgozni", akkor három hónapra kizárják a közmunkaprogramról.

A DK szerint "a közmunkaprogram nem szólhat arról, hogy a fideszes kiskirályok jobbágyként dolgoztathassák nyomott áron a munka nélkül maradt, de becsületesen dolgozni akaró embereket".

A közfoglalkoztatásról és a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó, valamint egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslat szerint az álláskeresőt három hónapra ki kell zárni a közfoglalkoztatásból, ha a számára egyszerűsített foglalkoztatás keretében felajánlott munkát nem fogadja el, illetve a közfoglalkoztatáson kívüli egyéb foglalkoztatási jogviszonya munkavállalói felmondással vagy közös megegyezéssel szűnt meg.

A Belügyminisztérium által az MTI-hez múlt csütörtökön eljuttatott közleményben kiemelték: a javaslat tovább erősíti azt a kormányzati szándékot, hogy biztosított legyen a közfoglalkoztatás lehetősége azok számára, akik munkavégzésre képesek és hajlandóak, azonban az elsődleges munkaerőpiacon átmenetileg nem tudnak elhelyezkedni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A korkedvezményes nyugdíjról

A közvéleményt a mai napig foglalkoztatja, hogy a rendvédelmi szervek dolgozói közül sokan fiatalon, alig 40, 45 évesen elmehettek nyugdíjba.

Ha valaki elérte a 25 éves munkaviszonyt, választhatott, hogy nyugdíjba vonul, vagy tovább dolgozik. Ez érintette a rendőröket, katonákat, vám- és pénzügyőrség, a büntetés-végrehajtás dolgozóit egészen a 2012-es jogszabályváltozásig...

- A munkaviszonyba beszámítottak az iskolai évek is, így fordulhatott elő az, hogy 40 éves emberek hagytak fel az aktív munkával. Ráadásul az ekkor járó lelépési pénz, ill. a fizetéshez képest magasabb nyugdíj, még a maradni szándékozókat is tulajdonképpen olyan helyzetbe hozta, hogy nem volt jobb döntés, mint menni... Ráadásul munkát is vállalhattak, így az egyébként sem rossz nyugdíjat még a rendszeres havi fizetéssel is kiegészítették. Mindezt tették életerős, tapasztalt emberek...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Simicska akkor is nyer, ha nem nyer

A kormányfővel háborúzó Simicska Lajos cége, a Közgép a versenytársakhoz képest alacsony árajánlatokkal indul az állami megbízásokért. A Népszabadság cikke szerint ezzel rá is irányíthatják Brüsszel figyelmét a hazai pályázati rendszerre.

A versenytársainál alacsonyabb árajánlatokkal induló Simicska igazolni próbálja a régi gyanút, hogy a magyarországi autó pálya-, út- és vasútépítések túlárazottak.

A lap azt írja, vagy nyer az ajánlattal és pénzhez jut, vagy a brüsszeli kasszából költekezni próbáló projektgazdák kínos magyarázkodásra kényszerülnek.

Például a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a XXIII. kerületi Grassalkovich út–Ócsai út–Haraszti út kereszteződésénél található felüljáró felújítására kiírt pályázat eredményhirdetése után is elindult a kérdezősködés. 

A Közgép azért szorult ki a versenyből,mert túl olcsón, konkrétan a legolcsóbban vállalkozott. A kirívóan alacsonynak minősített ajánlatában 430 millió forintos vállalási ár szerepelt, ami 238 millió forinttal előzte meg az A-Híd és a Strabag konzorciumának 668 millió forintos árajánlatát – írja a lap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilincsben vitték el a békéscsabai plakátrongálót

Békéscsabán a Bánát utcában található, nemzeti konzultációt hirdető óriásplakátot festette le egy férfi, akit másnap hajnalban bilincsben vittek el a rendőrök. A rendőrség közölte, az agresszívvá vált férfi nem tett eleget a rendőri felszólításnak.

A megyeszékhelyen, a Bánát utcában festette le fehér festékkel a bevándorlásról és a terrorizmusról nemzeti konzultációt hirdető óriásplakátot – melyen az állt: Ha Magyarországra jössz, ne vedd el a magyarok munkáját - vasárnapra virradóra a békéscsabai, 40 éves J. István. A férfit a rendőrség rongálással gyanúsítja. Ez a törvényi tényállás 2011. január 1-je óta szerepel a Büntető Törvénykönyvben. A törvény értelmében a büntetés egy évig terjedő szabadságvesztés.

J. István lapunknál sérelmezte a hajnali rendőri intézkedést. Elmondása szerint fél ötkor otthonában rángatták ki az ágyból. Nem engedték felöltözni, egy szál gatyában „feltörölték vele” a padlót a rendőrök, majd megbilincselték. Az utcán várakoztatták megbilincselve fél óráig, a szomszédok előtt megalázva ezzel, vécére sem engedték. Azt mondta, a szobáját is feldúlták.

A bordája és a térde sérült meg, az orvosi látlelet szerint sérülései jogi értelemben nyolc napon belül gyógyulónak minősülnek. A férfi elmondta, a békéscsabai, Bánát utcai plakátlefestést egy percig sem tagadta, de nem érti, miért bántak úgy vele, mint egy gyilkossal.

A rendőrségen közölték, férfi a nem tett eleget a rendőrök felszólításainak. Többször kérték meg arra, hogy öltözzön fel. Először erre nem volt hajlandó, a rendőröket kezdte el szidalmazni. Végül felvett egy pólót. Miután felállt az ágyról, folyamatosan kiabált, szitkozódott. Nem működött együtt, agresszívvá vált, az egyik karját a rendőrök felé lendítette, felemelte.

– Biciklivel mentem az óriásplakáthoz, melynek a szövege szúrta a szemem – magyarázta J. István. – Felkészültem, egy teleszkópra szerelt partvissal festettem le a szöveget, Magyarországot meghagyva, mert a hazámat tisztelem, szeretem – mondta el lapunknak J. István.

– Véleményt nyilvánítottam a magam eszközeivel, ma újra ugyanígy megtenném. Az sem bánt, hogy előállítottak a rendőrök, ez nem is volt nehéz, hiszen a festékes partvis csöpögött, és ez a zsarukat az otthonomig vezette. Ami viszont ott történt, az szerintem nem volt európai rendőri intézkedés, senkit nem öltem meg, raboltam ki, a cselekményemet azonnal beismertem.

A rendőrségnél elmondták, a férfit nem rángatták ki az ágyból és nem akadályozták meg abban, hogy felöltözzön. A nyomozók a háza nyitott kapuján és a szintén nyitva hagyott bejárati ajtaján át mentek be.

Az ágyon fekvő férfi nem tagadta, hogy lefestette a plakátot, de nem tett eleget a rendőrök felszólításainak. Többször kérték meg, hogy öltözzön fel. Először erre nem volt hajlandó, a rendőröket kezdte el szidalmazni. Végül felvett egy pólót.

Miután felállt az ágyról, folyamatosan kiabált, szitkozódott. Nem működött együtt, agresszívvá vált, az egyik karját a rendőrök felé lendítette, felemelte. A rendőrök ekkor szakszerűen megbilincselték, és kikísérték a szolgálati autóhoz. A férfi eközben azt hangoztatta, hogy „ebből sajtócikk lesz”. Azt is mondta, hogy a vele szemben intézkedő valamennyi rendőrt feljelenti.

A rendőrségen megkeresésünkre közölték, hogy a férfi állításaival szemben a nyomozók a szobáját nem „dúlták fel”. A bizonyítékokat, a rongálás elkövetéséhez használt eszközöket gyűjtötték össze és foglalták le.

A rendőrök orvossal vizsgáltatták meg a férfi bilincs okozta sérülését és a térdén lévő horzsolt sérüléseket, amelyek 8 napon belül gyógyulónak minősülnek. Azt az orvos nem tudta megállapítani, hogy a sérülések a rendőri intézkedés közben vagy azt megelőzően keletkeztek-e.

A férfi a vizsgálat közben bordafájdalomra panaszkodott, ezért röntgenre kísérték, ami törést, zúzódást nem mutatott ki. A gyanúsított az alkoholszondát nem tudta megfújni, értékelhető légalkoholmérést a rendőrök nem tudtak nála végezni.

A rendőrségen közölték, az agresszívvá vált, együttműködést nem tanúsító férfit az intézkedés biztonsága érdekében az előállító helyiségben kísérték el a mosdóba. Hozzátették: J. István a rendőrökkel nem működött együtt, az előállítás ennek megfelelően, törvényesen, szakszerűen történt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Százmilliókat vesznek ki a zsebükből – tüntetnek a taxisok

Egységes, a piacot szabályozó rendeltért tüntetnek ma a taxisok az Alkotmány utcában. Nem tetszik nekik, hogy az olyan alkalmazások miatt, mint például az Uber, évente 600 milliós bevételtől esik el a szakma – írta a VG.hu.

Ezekekkel a cégekkel kapcsolatban az a taxis vállalkozások kifogása, hogy minden rendeletet figyelmen kívül hagyva működnek és kárt okoznak Magyarországnak és a taxisoknak is

- mondta az újságnak Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke a lapnak.

Például mióta másféléve működik az Uber Magyarországon, azóta csaknem egymilliárd forintot vettek ki a hagyományos taxisok zsebéből. Ez egyébként más európai országokban is probléma: a spanyolok blokkolják az alkalmazás elérését, míg Olaszországban egyenesen be is tiltották.

Jelenleg az 1988-ban megszületett Minisztertanácsi rendelet szabályozza a piacot, amit az elmúlt évek alatt ugyan többször módosítottak, de azt sok szempontból meghaladta az idő – írta az újság. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ezért többször egyeztetett már a taxisokkal, de hiába ígérték először februárra, majd áprilisra a kormányrendelet megszületését, ez idáig még nem történt meg.

Frissítés: A szervezők szerint háromszáz autóval vettek részt a demonstrációban, az MTI munkatársa azt tapasztalta, hogy a járművek teljes szélességében elfoglalták az Alkotmány utca egy szakaszát.

 A demonstráció után Peredi Péter, a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetségének (FUVOSZ) főtitkára petíciót adott át Fónagy Jánosnak a Parlament előtt.

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára a petíció átvételekor elmondta: többhónapos előkészítés és folyamatos egyeztetés után a kormányt megelőző fórumok a taxisrendeletet megtárgyalták, és azt a szerdai kormányülésen tárgyalják majd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyakorlatilag Orbán Viktor a főszereplő Demjén Rózsi vizes vb dalának videóján

Magyarország rendezi a 2017-es vizes világbajnokságot Budapesten és Balatonfüreden. Ennek örömére a Magyar Úszó Szövetség kitett  Youtube-csatornájára egy dalt még május 21-én, amit az esemény himnuszának szánhatnak. Az "Ússz, amíg élsz" című szerzeményt Demjén Rózsi énekli rajta, ám a hozzá montázsolt alacsony színvonalú videón feltűnően gyakran bukkan fel a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor.

Érdekesség, hogy ezt a dalt egy másik, de igen hasonló videóval már 2013-ban is feltöltötte az Úszó Szövetség, és annak a jelenteiben szintén igencsak sokat látni a kormányfőt.

A mostani alkotás viszont nem igen nyerte el a kommentelők tetszését, íme néhány a reakciókból:

- Hmm lássuk csak milyen szavak jutnak az eszembe...GICCS,GEJL,NYÁL. Kurva kínos volt végignézni.

- Ez egy propagandavideó! komolyan ez a halom fos lesz az úszó VB himnusza? Miért nem lesz egyből az országé, ha már Rózsi olyan mélyen dugta fel a nyelvét a fenséges hátsókba, hogy onnan csak dinamittal lehet kirobbantani? Megérdemelné a megtiszteltetést, a picsába Kölcseyvel meg Erkellel, nem?

- Nem tudom, melyik fáj jobban – a primitív "agit-prop" video, amely szellemiségében a késő Kádár-kort és videotechnológia gyermekkorát idézi, vagy Demjén csodanótája... De azt hiszem, inkább a MÚSz seggnyalással meghintett, primitív, képiekben gyerekes műve bosszant jobban. Ilyen agyatlan tákolmány nem méltó egy világeseményhez!

- Ez valami pusztulatosan fostos.

- Jajjjjj...! Ez fájt! :(

 

 

Medveczki Zoltán
medveczki@vnet.hu
Huszár Attila
attihusz@gmail.com
Fel
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Arhívum
Március
       
Április
         
Május
       
Június
         
 
MALOMVÖLGYI TÁBOR
Táborozás
MAGYARÍTÁSOK
Magyaritások

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hun TV
Hun TV