Fizetett politikai hírdetés      

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

800 milliót költ autókra a kormány

Delegációs célokra járműveket szerez be a kormány – derült ki a pénteki Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatból.

A határozat szerint a nemzetgazdasági miniszter feladata, hogy július 31-ig biztosítson a rendőrségnek 351,5 millió forintot, a Terrorelhárítási Központnak 384,0 millió forintot, Külgazdaság és Külügyminisztériumnak 135 millió forintot a védett személyek közúton történő utasbiztosításához szükséges járművek beszerzésre.

A kormány a belügyminisztert, valamint a külgazdasági és külügyminisztert arra utasította, hogy gondoskodjon olyan szabályozási környezet kialakításáról, amely alapján a beszerzésre kerülő gépjárművek csak delegációs célokra használhatók.

 

 

 

 

Kiröhögik a tolvajkormány legújabb rendeletét

Egy friss kormányrendelet szerint az anyós vagy nagymama – kizárólag vasárnaponként – szakképesítés nélkül is adhat majd el élelmiszert, amikor besegít a „családi boltban”.

A Demokratikus Koalíció közleményében a helyzet abszurditására rámutatva ironikusan azt a kérdést teszi fel: „Végül is miért is lennének fontosak azok a szabályok, amik a vásárlók egészségét hivatottak védeni?”

A Demokratikus Koalíció üdvözli a szabad vasárnap új megvilágításba helyezését. A DK szerint a vasárnapi boltbezárás új rendeletéhez hasonló siker lenne, ha vasárnaponként lehetne engedély nélkül vadászni, jogosítvány nélkül autót, repülőt vagy hajót vezetni, esetleg anatómiai ismeretek nélkül sebészi beavatkozást végezni.

„A DK gratulál a kormánynak a progresszív, cseppet sem túlbonyolított, gazdaságélénkítő és igazságos részletszabályozáshoz a vasárnapi boltbezárással kapcsolatban. A DK reméli, hogy a fentiekkel ötletet adhatott a szakmai szempontokat mindig előtérbe helyező Orbán-kormánynak” – zárul a közlemény.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varga Mihály kétezer új óvodai helyet ígért 2016 végéig

Kétezerrel bővül az óvodai férőhelyek száma 2016 végéig mintegy 2,5 milliárd forintból – közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egy szombati budapesti rendezvényen.

A következő hónapoktól 64 településen alakítanak ki újabb óvodai férőhelyeket, erről az Emberi Erőforrások Minisztériumával és a Belügyminisztériummal közösen döntöttek - közölte Varga Mihály. Felidézte, hogy szeptembertől kötelező lesz óvodába járatni a hároméves, vagy annál idősebb gyereket, ezért új óvodai férőhelyekre lesz szükség.

A nemzetgazdasági miniszter szombaton a családháló.hu családi magazin és közösség rendezvényén azt mondta, a kormány ahogy eddig, intézkedéseivel a jövőben is támogatja a családokat, és 2016-ban is a családok lesznek a legfontosabbak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lázár János is elmondhatta "őszödi beszédét"

Érdekes történetről számolt be Berkecz Balázs, az Együtt elnökségi tagja. Állítása szerint Lázár János egy június 8-án tartott szekszárdi építészeti fórumon meglehetősen őszintén beszélt és kritizálta az államot.

A politikus blogján azt írta, a Miniszterelnökséget vezető miniszter bevallotta, "részben túlszabályozás, részben értelmetlen bürokrácia, részben öncélú bürokrácia van Magyarországon". Úgy fejtette ki:

Riasztó állapotban van az állam, nagyságát, mozgásképtelenségét és az elnehezültségét – a magyar szó, hogy elnehezült valaki vagy elnehezült valami jól adja vissza – és azt mondják a mi munkatársaink, illetve azt tanácsolják nekünk, hogy három-négy dologhoz próbáljunk hozzányúlni: az egyik az adóeljárásrend, nem az, hogy mennyi adót kell fizetni, hanem hogyan kell adózni: ugye a söralátéttől most már egy sörgyárig jutottunk, ami szükséges, mert a söralátét olyan messze van, hogy inkább egy sörgyár nagyságú egy alátét adóbevallás. (...) Engem azzal bízott meg a miniszterelnök úr, hogy a rám jellemző hát ööö... vakmerőség – fogalmazzunk egy szalonképes szóval – a rám jellemző vakmerőséggel próbáljak a bürokráciának nekiesni és majdnem már az elhalás állapotába jutottam, mert a minisztériumok semmiféle segítséget nem adtak arra, hogy a rájuk vonatkozó szabályokat hogyan lehetne megváltoztatni, hiszen az a létezésük alapjait veszélyeztetné (...).

De a Fidesz vezető politikusa arra is kitért, "érdekkijáró, posztkádári kultúrában élünk 30 éve." Ám ezt követően jött még csak a java:

Mi a nyugat-európai bérekkel versenyezni a következő 20 esztendőben nem tudunk (...).

(...) általában a magyar képzés jó munkaerőt teremt, ráadásul miután titkolt és látens idegengyűlölet tombol tulajdonképpen mindenhol a világban, ezért szívesebben alkalmaznak fehér magyarokat, mint bárki mást. Az onnan látható, hogy ha valaki magyar útlevéllel vállal Spanyolországban munkát, akkor 100 euróval eleve, vagy 200 euróval eleve többet kap a román állampolgárhoz képest – csak az útlevél alapján – és akkor még nem is fogtak rá jelzőt és nem is nézték meg, tehát más a besorolása, automatikusan.

A jövőről pedig így fogalmazott Lázár:

(...) a következő időszakban nagyon fontos, hogy megpróbáljunk minél több embert érdekeltté tenni a változásban, mert szerintem öt év kormányzás után olyan változásokat kell csinálni, amik strukturális és kulturális változásokat jelentenek. Tehát sokkal mélyebb változásokra van szükség az országban ahhoz, hogy jobb dolgok történjenek, vagy jobb dolgok legyenek, mint az, hogy most jön egy kormány, aztán jön egy másik."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Félelmet keltenek a "különböző színű emberek"

A "különböző színű emberek" félelmet keltenek a Tücsök utca lakóiban – legalábbis Nógrádi Tibor szegedi fideszes képviselő szerint. A politikus arról is beszélt, hogy a migránsok senkit sem zaklattak, tud viszont olyan magyarokról, akik lenyúlják őket. 

A szegedi Gyálarét, Klebelsbergtelep és Tompasziget a migráció központja a városban, mert itt közlekednek legfőképpen gazdasági bevándorlók és politikai menekültek – mondta Nógrádi Tibor.

A fideszes képviselő szerint a migránsok a bozótosban, a dzsumbujban és a kiserdőkben bujkálnak, és sok szemetet hagynak maguk után. Ráadásul a rosszul öltözött, "különböző színű emberek" félelmet keltenek a lakókban. A Tücsök utcaiak például már félnek hazamenni.

A politikus azért az is elmondta, hogy a migránsok senkit sem zaklatnak, és bűncselekményt sem követtek el. Vannak viszont olyan magyarok, akik keresnek rajtuk.

Nógrádi Tibor azt mondta, hogy hallott olyan ásotthalmiról, aki már 1 millió forintot szedett össze a migránsoktól. A Delmagyar.hu megkérdezte a politikust, hogy mégis hogyan történt ez, azonban nem kaptak választ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elzavarták a beteget: 60 fölött ez ingyen nem jár

Fapados ellátás véráldozatokkal

Mind többet és mind többször kényszerülünk fizetni az egészségügyi ellátásunkért. Leginkább a vállalhatatlan várakozás miatt nyúlunk a zsebünkbe, a legnagyobb gond ezzel azonban az, hogy sok esetben állapotunktól teljesen független, ráadásul kiszámíthatatlan hol, mennyit kell, kellene várnunk az orvosi beavatkozásra.

Zoltán karácsony előestéjén került kórházba trombózissal. Néhány orrpolipon kívül addig komolyabb betegsége nem igen volt, 62 éves korát meghazudtoló formában van – volt legalábbis az év végi ünnepekig. Biciklizett, túrázott, emellett persze teljes erőbedobással dolgozott. Ahogy teszi ezt immár 43 éve. Egyheti bent fekvés után hazaengedték, a megfelelő gyógyszerek és kímélő életmód mellett otthon lábadozott. Mikor visszament kontrollra, egy újabb vizsgálatot írtak elő neki, hogy kiderítsék, vajon mi okozhatta a bajt. Csakhogy ez az ő korában (?!) már ingyen nem jár- legalábbis ezt mondták neki.

„Protein CS antitrombinIII-as vizsgálat, ez a hivatalos neve. Ebből derül ki, hogy betegség, genetikai eltérés, vagy esetleg egy egyszerű baleset okozta-e a trombózist. Ez azért nem mindegy, mert most vérhigítót szedek, a jelen állás szerint életem végéig kellene, de ha az eredmények negatívak lennének, fölösleges a gyógyszer” – meséli a férfi, akivel orvosa a legnagyobb meglepetésére közölte: ezért a vizsgálatért fizetnie kell, 60 év fölött ugyanis már nincs rá TB támogatás.

,,A doki lelkiismeretesen körbetelefonálta más kórházakban dolgozó kollégáit, hátha máshol, máshogy van, de mindenütt ugyanazt a választ kapta. Mondta, hogy sorra küldik vissza a betegeket hozzá, hogy nem fizetik. Végül elküldött, hogy végeztessem el a vizsgálatot egy magánklinikán, majd jöjjek vissza az eredménnyel. Nonszensz, hogy végigdolgoztam már több mint négy évtizedet, kórház közelében nem igen jártam, most meg fizetnem kell”- háborog a férfi, aki végül az orvos tanácsára a közeli magánklinikára ment, ahol elvégezték a vizsgálatsorozatot – mintegy 20 ezer forintért.

Időközben kiderült: járt volna neki ingyenesen az ellátás. Az OEP tájékoztatása szerint ugyanis a vizsgálatot fizetik és az nem is életkorhoz kötött. Megkérdeztük az érintett intézményt, ahol a telefonban annyit mondtak: ebben az életkorban nem végeznek ilyet, mert fölösleges. Mindezt ugyanakkor cáfolja a trombózisra szakosodott szakember: szerinte igenis indokolt.

Hogy az ügyben tisztán lássunk, megkerestük az említett intézményt is, ahol utánanéztek a történteknek és kiderült: korábban valóban volt kis fennakadás, náluk ugyanis nem végzik ezt a speciális vizsgálatot, szerződésük pedig nem volt más laborokkal. Ma viszont már kötöttek erre megállapodást.

„Megkérdeztem az illetékes főorvost és a laboratóriumunk vezető főorvosát is. Mivel a szóban forgó, ritka vizsgálatokat saját laboratóriumunk nem tudja elvégezni, külső vizsgálóhelyek segítségét kell és kellett igénybe venni. Néhány évvel ezelőtt valóban előfordult, hogy a megszólított külső laboratórium nem vállalta a vizsgálat elvégzését. Az utóbbi 2-3 évben azonban egy kiemelt szinten működő külső vizsgálóhellyel szerződést kötöttünk, így a vizsgálatok elvégeztetése gördülékeny és zökkenőmentes” – írta hivatalos válaszában dr. Schandl László orvos-igazgató. Más kérdés, hogy a történet idén kora tavaszra datálódik, a beteget pedig egy magánlaborba irányították. Hosszabb kutatómunkával az ügyben idáig jutottunk, a kérdések tisztázását ezen a ponton feladtuk.

A meglehetősen különös, ellentmondásos helyzet nem mindennapi, mint ahogy az sem, hogy életkora miatt küldjenek el valakit. Az viszont már mindennapos, hogy az ember az időkényszer miatt kénytelen fizetni az amúgy támogatott ellátásért.

Andreának a dereka állt be úgy, hogy gyakorlatilag mozdulni sem tudott. Bejelentkezett a gerincgyógyászatra, ahol megröntgenezték ugyan, de komolyabb vizsgálat kellett a pontos diagnózishoz. Csakhogy a CT-vizsgálatra 6 hetes várólista volt, így dönthetett: vagy küzd a fájdalmakkal, mozgásképtelenségével még másfél hónapot, vagy átsétál a másik épületbe, és kifizeti zsebből a 35 ezer forintos vizsgálatot.

Itt persze csak kellemetlenség lett volna a,,mellékhatás”, sok esetben viszont életet kockáztató a várakozás. A 47 éves Gábor esete már sokkal súlyosabb. Gerincfájdalma miatt kapott MR beutalót 2014. augusztusban, amire 2014. decemberre adtak neki időpontot, a szakorvos nem jelezte, hogy akut vizsgálatkérés indokolt. Ezt nem várta ki, hanem kifizette a vizsgálat költségeit, így még augusztusban meglett a lelet: a hátfájást tüdődaganat okozta. Azóta már megműtötték, most jól van. Ha nem megy el 2 hónapja magánúton a vizsgálatra, még ma sem lenne diagnózisa, nemhogy a kezelése elkezdődhetett volna.

Kovácsy Zsombor új fogalmat hozott az egészségügybe. Az Egészségbiztosítási Felügyelet egykori vezetője, egészségügyi ügyvéd-jogász a repülőjáratokhoz hasonlítva fapados ellátásról beszél. Vagyis szerinte Magyarországon csak korlátozott ellátásra van pénz, a gond azonban, hogy ez se kimondva nincsen, se a viszonyok nem átláthatóak. A kifejezést abban a megközelítésben használja, hogy a „diszkont” szolgáltatás forrásszűke esetén vállalható és korrekt módszer, amennyiben világos, hogy mi és milyen feltételek mellett jár alapszolgáltatásként, és mely esetekben kell többletet fizetni.

A magyar rendszer azonban nem „így” fapados, sokkal inkább olyan repülőjárathoz hasonlít, ahol papíron minden szolgáltatás benne van az árban, valójában lötyögnek az alkatrészek, és az utas nem tudja, mikor esik szét a gép.

„Teljesen rendjén való, hogy a közfinanszírozott ellátás csak bizonyos keretek, feltételek között jár térítésmentesen, ezt azonban mindenütt egyformán és egyértelműen tisztázni kell. Ha átlagosan nézzük a várakozást, nincs nagy különbség Nyugat-Európához képest, csakhogy nálunk az egyik helyen 2 napot, a másik intézményben meg 3 évet kell várni egy-egy beavatkozásra, ami tökéletesen kiszámíthatatlan körülményeket jelent. Igazán nincs tisztázva, mikor elfogadható a várakozás. Persze vannak az egyértelműen sürgős esetek és a halaszthatók, de a gyakorlatban egyáltalán nem mondható, hogy csak kényelmetlenséget okoz a várakozás. A valóságban sok esetben az egészségkárosodás borítékolható a rendszerben”- mondja az ügyvéd.

Szerinte a legnagyobb gond az úgynevezett ,,közepes időfaktorú” súlyos betegekkel van, ahol talán egy-két hét belefér, de a hónapos várakozás már kimutathatóan akár az életkilátásokat is rontja.

,,Nem egy rosszindulatú daganatos betegségben szenvedő ügyfelem van, akik az elkésett diagnózist vagy terápiát követően fordulnak hozzám a megkésett diagnózissal, van, hogy már csak a hozzátartozók jutnak el hozzám a beteg elvesztése miatt”- teszi hozzá az ügyvéd, aki szerint a jelenlegi folyamatok épp nem az átláthatóság irányába hatnak, azaz hogy mindenütt azonos feltételek mellett legyen igénybe vehető az állami egészségügy.

Káros változásként említi azt, hogy januártól közfinanszírozott helyen nem lehet fizetett szolgáltatást nyújtani, és szintén igen veszélyesnek minősíti a hálapénz bármilyen legalizálását.

,,Pontosan kell lefektetni az alapokat, mi sürgős, mi nem, mi jár ingyen és miért kell fizetni, de akkor legyenek világosak a határvonalak, merjük feltétek közé szorítani a vállalható ingyenes szolgáltatási kört. Az, hogy teljes körű, ingyenes ellátásról beszélünk, miközben teljesen esetleges vagy éppen illegális tényezőktől függ az ellátásnak nemcsak a sikere, hanem már az is, hogy fogadják-e a beteget, önámítás, álszolidaritás”- teszi hozzá Kovácsy Zsombor, aki a népszavazás nyomán megszüntetett vizitdíjat is hasznos eszköznek tartaná a rendszer ésszerűsítése érdekében.

Új budapesti kórház építése helyett pedig a daganatos betegek időben történő kivizsgálását és kezelését pártolná.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szégyenünk, Deutsch

Két hír karolt egymásba múlt vasárnap. Elsőre távolinak tűnő ügyek, mégis összetartoznak. Tökéletesen leírják, hogyan élünk most. Mindkettő abszurd, elszomorító és felháborító.

Az egyik hír Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő, MTK-elnök, internetkonzultációs hoppmester, a Hét Határ Önkormányzati Szövetség elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, annak fogyatékosok sportjáért felelős szakmai tagozatának elnöke, valamint a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöke (talán több tisztsége nincs) felől érkezett. Gömöri-ügyben tudott oda nyilatkozni, miszerint a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke munkavállalóként jogosan kapott milliókat Deutsch előterjesztésére, míg a sportolók nem az ő munkavállalóik, ezért nem kaphattak ilyen, munkavállalóknak járó támogatást. Nem, nem bánt meg semmit.

Nyeljünk egy nagyot, lélegezzünk mélyeket, az segít leküzdeni a hányingert.

A paralimpikonok, kedves Deutsch úr, nem végtörlesztési támogatást kértek. Nem olyan problémáik vannak, mint a milliókkal kitömött elnöküknek. Hanem például szeretnének megfelelően táplálkozni, hogy versenyezni tudjanak. Szeretnének normális felkészülési lehetőséget, szeretnének eljutni a versenyekre, szeretnék, ha az elméletileg rájuk költendő közpénzt és szponzori támogatásokat valóban rájuk és a sportra költenék. Nem Gömöri luxusautójára, a Kanári-szigeteken tett kiruccanására, milliós jutalmaira és szintúgy milliós gálavacsorájára.

Deutsch persze ezt nem érti, Deutschnak ugyanis minimum 25 éve könnyű. Kétségbevonhatatlan, rendszerváltáskori érdemei mára busás ellentételezést nyertek. Az akkori, lobogó liberális fiatalembert sokszorosan kifizettük már. 24 éves korától kiemelt fizetést biztosítunk neki közpénzből. Élete nagyobbik felét kivételezett státusban élte le. Fogalma se lehet, milyen nélkülözni, az aprópénzt számolgatni, mellőzöttnek lenni. Hát még arról, hogy milyen kerekes székben ülve munkát találni, majd munka mellett edzeni, versenyre járni – és aztán azt hallani a vezetőktől, azt olvasni az MPB honlapján, hogy ő egy aljas összeesküvő, a pénze pedig jó helyen van Gömörinél.

A másik hír a plakáttépők letartóztatásáról szól. Mint az a hivatalos jelentésből kiderült, a Kiemelt Ügyek Főosztályának (!) Bűnügyi Alosztálya (!) álruhás (!) rendőrökkel védi Pártunk és Kormányunk idegengyűlölő plakátjait (igazából minden szó után tehetnék felkiáltójelet). Az undorító szöveget letépő fiatalokat elvitték. Ízlelgessük! Itt egy kormányzati kampány, amiről a társadalom többsége nem azt gondolja, mint Habonyék. Ők utálkoznak, nem mi. Az állami propagandaeszközöket titkos megfigyelésbe veszik, karhatalommal védik. Ismerős ízek... De míg 25 évvel ezelőtt a büdösen erjedő hatalom ellen lázadó fiatalok lettek volna a fideszesek, ma Pártunk és Kormányunk az. Sőt! Azt gondolom, 25 éve még a fiatal, liberális Deutsch Tamás támasztott volna létrát a plakáthoz. Ma meg pont azt látni rajta, mint az egész Fideszen. Egy önmaga paródiájává aszott, humortalan, részvét nélküli, erőszakos, hisztérikus és korrupt bagázs vezeti az országot.

És ennél már csak rosszabbak lesznek – Deutsch is és a Fidesz is. Fogunk még szégyenkezni miattuk, sokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Külföldön élő magyarok csinálnak viccet a kormány gyűlöletkampányából

Újabb és újabb zseniális kezdeményezések születnek válaszul a kormány idegenellenességére. Az egyik legújabb közülük a "Külföldi vagyok, elveszem a munkájukat" Facebook-oldal.

Ide azok a külföldön élő magyarok posztolják történeteiket, akik bizony az ottani emberek elől "lopták el" a munkát.

Georg Ausztriából például azt írta:

Nemcsak elvettem a munkájuk... nekem dolgoznak:)))

Zsuzsa Skóciából szerelmi szálat is szőtt történetébe:

Skóciába jöttem, engem vettek el, nem a munkámat.

Zsuzsanna pedig Németországból üzeni:

Németországba jöttünk, elvettük a munkájukat, egy bölcsődei helyet és most az összes sör és perec jön.

Persze az összeállításunk nem lenne teljes, ha nem idéznénk egyetlen angliai magyar beszámolóját sem. Íme:

Én Angliába jöttem diákként. Tavaly. De nem csak tanulni. Mivel nem hipergazdag családból származom, vagy munka vagy mehettem volna haza. 4 nap alatt találtam munkát egy étteremben, azóta is ott dolgozom. Egyetem alatt hétvégén (az hogy laza vasárnap már rég elvesztette értelmét), esszéírás és kutatás közben, próbák előtt, próbák után. Szünetekben 0-24, hogy meglegyen a lakbér. De nem baj. Mert megbecsülnek és megfizetnek. Diákként, 20 óra munkával megkeresem a lakbér-számla-étel-meg még egy kis utazgatás, plusz repülőjegy haza árát. Otthon még egy albérletre se telne a diákmunkából (diákhitelből pláne!).

Ja, színésznek tanulok. És dramaturgnak. Rendeztem is. Írok sok drámát. Jól. Büszke vagyok arra hogy Magyarországon nőttem fel és nagy lelkesen terjesztem/tanítom/alkalmazom a magyar kultúrát. A színpadon és a színfalak mögött. A csoporttársaim imádják a magyar népzenét például.

Büszke vagyok a gyökereimre, de most már igazán nem értem mi folyik otthon.

Úgy jöttem ki, hogy 'Áh, lehet visszajövök'. Most már nem. Már itteninek vallom magam. Letelepedtem. Diploma után is maradok. Mert itt megbecsülik a művészetet, a nyelvtudást, az embert. Miért mennék haza?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nemsokára a passzív félévesek is vállalhatnak diákmunkát

Hamarosan a parlament elé kerül az az iskolaszövetkezeteket érintő törvénymódosítás, ami garanciákat tartalmaz a diákmunkáért fizetendő minimum összegre, illetve megoldja a passzív féléves diákok helyzetét - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerő-piaci és képzési államtitkára az InfoRádióban.

A törvénymódosítási javaslat a passzív félévesek problémáját is kezeli - közölte Czomba Sándor az InfoRádió műsorában.

Az államtitkár felidézte, hogy a mostani szabályozás szerint a 25 év alatti aktív félévesek esetében a munkáltatóknak gyakorlatilag nem kell szociális hozzájárulási adót fizetniük a diákmunkások után, de ez nem vonatkozik a passzív félévesekre.

Az élet azonban szerinte azt bizonyítja, hogy nagyon sokszor önhibájukon kívül kerülnek a hallgatók ilyen helyzetbe, és szeretnének ebben az időszakban is munkát vállalni. A parlament előtt lévő törvénymódosítás ezért ki fogja bővíteni ezt a kedvezményt a passzív félévesekre is a 25 év alattiak esetében.

A másik kezdeményezésük azt célozza, hogy az iskolaszövetkezeten keresztül a diákmunka-vállalással kapcsolatban részben fehérítsék ki ezt a szektort, részben garantálják a diákok számára legalább a minimálbér, illetve ha a diáknak szakképzettsége van, akkor a garantált bérminimum megfizetésének a lehetőségét.

A passzív féléves törvénymódosításról még a tavaszi ülésszakon döntés születhet - tette hozzá Czomba Sándor. A másik javaslat szerinte hosszabb időt vesz igénybe, így csak az őszi ülésszakra lehet kész.

 

 

 

Piti tolvaj lopta el a paksi atomtitkokat

Atomtitkok kerültek illetéktelen kezekbe néhány héttel ezelőtt, amikor feltörték a Paksi Atomerőmű egyik vezetőjének kocsiját – tudta meg a Blikk kormányközeli forrásból.

Az igazgató az autóban hagyta a laptopot és néhány adathordozót, majd találkozóra ment a Belgrád rakparton. Pár perc elég volt ahhoz, hogy valaki – akinek vélhetően fogalma sem volt, mit tárolnak a számítógépen – feltörte a kocsit, elemelte a notebookot és az egyéb adathordozókat, majd lelépett a zsákmánnyal. Mire a vezető visszaért a kocsijához, már se híre, se hamva nem volt a számítógépnek és a titkos dokumentációknak: kormányközeli forrásból úgy tudjuk, a készülő erőművel, Paks II.-vel kapcsolatos tervek szerepeltek a laptopon. Bár a tulajdonos azonnal feljelentést tett a rendőrségen, a számítógép és az elkövető azóta sem került elő.

Valószínűleg a piti tolvaj csak azért nyomta fel a kocsit, mert könnyű zsákmányt látott a laptopban, az adatokkal pedig már csak azért sem tud mit kezdeni, mert az ilyen típusú információkat jelszóval védik. A férfi, aki nem vigyázott eléggé a dokumentumokra, alaposan megütheti a bokáját.

– Ha titkos dokumentumokról van szó, akkor megvalósult a gondatlanságból elkövetett minősített adattal való visszaélés bűncselekménye. Ez pedig 3 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható – mondta dr. Fridman Róbert ügyvéd.

Az ügyben a BRFK folytat vizsgálatot, ők annyit közöltek, hogy lopás bűntette miatt folyik az eljárás. Az azonban meglehetősen sokatmondó, hogy a kiemelt ügyek főosztálya jár el az ügyben, ami egy hagyományos autófeltöréshez képest eléggé szokatlan.

A Miniszterelnökség annyit válaszolt: lapértesüléseket nem kívánnak kommentálni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kivizsgálná az állítólagos paksi adatlopást az LMP

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában kér tájékoztatást az illetékes szervektől Szél Bernadett LMP-társelnök az állítólagos paksi adatlopási ügyről, amelyről a Blikk számolt be szombaton.

Szél Bernadett az állítólagos paksi adatlopási ügy napirendre vételét kéri a bizottság következő, június 18-i ülésén - közölte az LMP. A párt közleménye szerint a rendőrség újságíróknak megerősítette, hogy ellopták a paksi atomerőmű egyik vezetőjének számítógépét, és a kiemelt ügyek főosztálya folytat nyomozást.

Szombaton a Blikk írt arról egy kormányközeli forrásra hivatkozva, hogy az ellopott laptopon a készülő új erőművel, Paks II.-vel kapcsolatos tervek szerepeltek és bár a tulajdonos azonnal feljelentést tett a rendőrségen, a számítógép és az elkövető azóta sem került elő.

A nemzetbiztonsági bizottság LMP-s tagja szerint tisztázni kell, hogy az ellopott laptoppal együtt kerülhettek-e illetéktelen kezekbe érzékeny, minősített információk, és ha így történt, ezek milyen természetűek voltak, hozzájárult-e az eset a paksi bővítés vagy az atomerőmű jelenlegi működési kockázatainak növekedéséhez.

A képviselő szerint a kapott tájékoztatás fényében szükséges lehet az atomerőmű bővítésével, működésével összefüggő minősített műszaki információk kezelési rendjének áttekintése, felülvizsgálata is. Az LMP ugyanakkor továbbra is sürgeti a bővítési beruházás 30 évre titkosított finanszírozási és tartalmi részletei közül mindazok nyilvánosságra hozását, amelyek nem hordoznak kézzelfogható biztonsági kockázatot.

A 444.hu megkérdezte az új atomerőmű építésével foglalkozó, a Miniszterelnökség felügyelete alá tartozó céget az esetről. Azt a választ kapták, hogy „a Paks II. projekttársaságnál a minősített adatok kezelésére és védelmére szigorú biztonsági előírások vonatkoznak. A társaság informatikai eszközei speciális hardveres és szoftveres adatvédelmi rendszerekkel vannak ellátva, a rajtuk tárolt adatokat a legkorszerűbb védelmi rendszer óvja az illetéktelenektől".

A cégnél hozzátették, hogy az ügyben a BRFK folytat nyomozást, amelynek érdekei miatt a rendőrségi vizsgálat lezárultáig nem áll módukban több információt adni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sokat veszíthetnek az állami vezetők

Se kiemelt kórház, se nyaralás, se lakás. Erről nyújtott be módosítójavaslatot Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az Országgyűlésnek, miután a minisztériumok néhány napja közzé tették útiköltség elszámolásukat, és kiderült, több százezres repülőjeggyel utazgattak államtitkárok és helyetteseik – derült ki az RTL Klub Híradójából.

Az MSZP álszentnek nevezete Lázár Jánost, ők azt mondják, az elmúlt 5 évben minden korábbinál több állami vezető korlátlanul élvezhette a juttatásokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varga várta az egyetlen hazatért fiatalt

Amúgy is stresszes dolog az ember első munkanapja az új munkahelyén, hát most gondoljanak bele milyen lehetett Sie Gábornak, akit Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter fogadta a székesfehérvári Macher Gépészeti és Elektronikai Kft.-ben, egy rakat sajtóssal meg mikrofonnal együtt.

Sie Gábor annak az 50 fiatalnak az egyike, aki jelentkezett a kormány Gyere haza, fiatal! programjára,

amiben a „gazdasági válság idején külföldön munkát kereső” magyar fiatalokat segítik állást és lakást találni itthon és az állásinterjúkra hazautazás költségét is állják. A programra 100 millió forintot szánnak, amit bővíthetnek, ha jól működik a program.  Eddig 50 fiatal és 51 cég van benne.

A program eddig inkább a blamás kommunikációról volt híres, Czomba Sándor ugyanis korábban kicsit eltúlozta, hogy mennyien érdeklődnek a program iránt, amikor azt mondta, hogy 40 ezren regisztráltak a Gyere haza fiatal! Program Facebook-oldalán, majd kiderült, hogy igazából csak ennyien látták az oldalt. Regisztrálni a Facebookon nem is lehet, legfeljebb lájkolni, amit eddig (pár indexes újságíróval együtt) meg is tettek 580-an. A program oldalán eddig kb. 800-an regisztráltak az NGM szerint. 

Varga Mihály Gábor munkába állásának alkalmából elmondta, hogy nemcsak Magyarországnak van szüksége a fiatalokra, de a fiatalok is haza akarnak jönni,

egy hivatkozott felmérés szerint csak a kivándorlók 10 százaléka tervez hosszú távon kint maradni. 

Gábor eddig két évet Londonban dolgozott, hétfőtől pedig várhatóan már egy kormányzati alkalmazott sem kíséri ki a céges konyhába kávéért.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kétgyermekes tanárnőt tettek utcára Ózdon

Két gyermekét egyedül nevelő tanárnőt lakoltattak ki Ózdon. Janiczak Dávid polgármester szerint senkivel nem kivételeznek. Átmenetileg a szomszédos Hangony falu segít az otthon nélkül maradt családon.

Rajzfilmfigurákkal tapétázott szoba, használt heverők, nyolcvanas évekbeli bútorok. Esküvőre kapott kávéskészlet, számos könyv. Tisztes szegénység. Így él ma Ózdon egy két gyermekét egyedül nevelő pedagógus, akinek nagyobbik fia orvosi egyetemre jár, a kisebbik pedig még az általános iskola padjait koptatja. Kilakoltatták őket, mert az asszony elmaradt a lakbérrel. Annak ellenére kellett menniük, hogy az utolsó pillanatban, ismerősök segítségével összeszedték a közel kétszázezres hátralékot, s jelezték az önkormányzatnak: befizetik a pénzt, ha leállítják a végrehajtást.

Janiczak Dávid jobbikos polgármester azonban megüzente:

nincs kivételezés, elég méltányosságot gyakoroltak már.

Pedig valaha harcostársak voltak, a tanárnő is a Jobbikkal szimpatizált. A párt azonban Ózdon is kettészakadt néhány éve, s a pedagógus nem a jelenlegi polgármestert támogató csapat tagja maradt, sőt a választások idején aktivistaként a programja ellen kampányolt.

Pechjére.

Janiczak Dávid lapunknak azt mondta: ennek az ügynek semmi köze a politikához,

ha a legjobb barátjának lenne ekkora elmaradása, őt is kilakoltatná. Nincs kivételezés.

Így kezdődött...

Az asszony története tizenöt évvel ezelőtt kezdődött, akkor nyert a borsodi városban liciten egy meglehetősen lelakott önkormányzati bérlakást. A környék csendes és nyugodt volt, így nagy lelkesedéssel vágtak bele otthonuk felújításába, közel egymillió forintot költve rá. A számlákat a mai napig megőrizte, mert szóban kapott olyan ígéretet, hogy később esetleg meg is vehetik az ingatlant, s akkor a felújítás költségeit leírhatják a vételárból. Ehelyett azonban csak a szerződését újították meg 2005-ben, újabb öt évre.

Férje eközben egy kis építőipari céget indított, ám a 2008-ban kezdődött gazdasági válság miatt csődbe ment: tipikus történet, nem fizetett a fővállalkozó.

– Súlyos anyagi helyzetbe kerültünk, pár hónapig elmaradtunk a lakbérrel, így szerződést bontottak velünk. Szóban azonban megállapodtam a vagyonkezelővel, hogy ha később rendesen fizetek, a lakásban maradhatok, és újrakötik a megállapodást: ekkorra a tönkrement vállalkozás felőrölte a házasságomat is, így jó néhány éve egyedül nevelem két gyermekemet – mondja.

A hátralékai azonban két év óta egyre halmozódtak.

– Diákhitelt kellett törlesztenem, mert továbbtanultam, és kölcsönöket is felvettem, hogy a két gyereket tudjam taníttatni. Igyekeztem törleszteni mindig, főleg a lakbérre figyeltem nagyon, de a tartozásom mégis túl sok lett. A tanári fizetésből nem tudtunk hárman megélni, rokoni, szülői segítségünk nem volt – meséli.

Már ruhát sem vettek

Az asszony az idén tavasszal kapott egy fizetési meghagyást, az Ózd-Invest Kft. követelése állt rajta a lakbér- és rezsitartozások miatt.

Itt elkövette az első hibát: nem ment be a céghez. Később tudta meg, kérhetett volna részletfizetést. Ehelyett inkább azt az utat választotta, hogy erőn felül megpróbált dupla lakbért fizetni minden hónapban, hogy csökkentse a hátralékokat.

Szegényesen étkeztek, nem költöttek ruhára. Nem jött újabb felszólító levél az ingatlanos cégtől, így teljesen váratlanul érte, amikor április végén megjelent a lakásnál a családsegítő szolgálat, s közölték: rajta vannak azoknak a listáján, akiket kilakoltatnak. Megkérdezték: hány kiskorú gyermeket nevel?

Később bement az ingatlankezelőhöz, ahol az egyik ügyintéző arról tájékoztatta: ha egy összegben kifizetik a tartozást, maradhat a család. Versenyfutás kezdődött az idővel. Aznap, mire összeszedték a pénzt, a postaládájukban ott volt a végrehajtó kilakoltatási végzése. A családsegítő munkatársa pedig jóindulatúan figyelmeztette az asszonyt: ne fizesse be a hátralékot, mert így is, úgy is kilakoltatják.

Rajta van ugyanis a listán.

Nem kivételezést kért

– Huszonnégy éve tanítok, két gyereket iskoláztatok, a nagyobbik fiam orvostanhallgató. Nem kértem kivételezést, csak egy kis méltányosságot. Erőt vettem magamon, még a polgármestertől is kértem segítséget, noha tudtam:

„pártbéli bűneimért" nem számíthatok túl sok jóindulatra.

Így is lett. Gúnyosan közölte velem: vegyem tudomásul, hogy rám is azok a törvények vonatkoznak, mint másra. A történtekért én is hibásnak érzem magam, de az anyagi javaimat a gyermekeimre fordítottam, ezt sohasem fogom megbánni. Most már nemcsak másod-, de harmadállásban is tanítok, ennek ellenére nehéz talpra állni – mondja.

Az alagútban már megjelentek „fénypontok is". A szomszédos Hangony polgármestere és egyik képviselője felajánlotta: amíg nem rendeződik a sorsuk, lakjanak a település önkormányzati lakásában. Volt olyan kósza ígérete az ózdi polgármesternek, hogy ha a tanárnőnek nem is, de egyetemista fiának esetleg kiutalnak egy másfél szobás bérlakást. Amikor azonban erre rákérdeztek a helyi ingatlanos cégnél, ott ugyanazt a választ kapták, mint korábban.

Azt mondták, épp elég méltányosságot gyakoroltak már.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pintér-rabszolgák! Sorakozó! Fogadás széljobbról!

A belügyminiszter nem mindig van a figyelem középpontjában, és ez bizony néha nagyon ártalmas lehet. Talán ez zavarhatta meg, a meleg mellett Pintér Sándor beépített áramköreit. De lehet, hogy az Index munkatársait. Nézőpont kérdése.

Az egyik oldalon ugyanis miért ne hihetnénk el, ha egy nem túl sokat emlegetett miniszter némi közfigyelemre vágyik. Ez igenis kijár neki. Mert igazán disznóság, hogy a vezért minden egyes önkéntelen tikk-jéről külön tudósítás olvasható. Részletes elemzéssel abban az irányban, hogy igazán ideje lenne megkérdeznie orvosát és gyógyszerészét. Legalább egy média-szakmunkásnak. Arról, hogy miért is nem lehet semmit tudni a miniszterelnök mentális állapotáról, és az azt övező pletykákról. Szóval! Lehet, hogy Pintér Sándor csak ült bánatosan, és mélázott a belügyminiszterek sanyarú sorsán. Amikor már egy fene gárdamegmozdulás sincs, ami kapcsán kiküldhetné a legényeket. Biztosítani a gárdát. Esetleg valami Gyöngyöspatához hasonló esemény alkalmával a lakosságot arról, hogy két hét alatt itt minden rendben lesz.

S akkor, talán a miniszterelnök plakátkampányából is ihletet merítve, bevillant a régóta dédelgetett ötlet a közmunka-táborok létrehozásáról. Amelynek képzete legelőször közel két éve villant be egy pintéri nyilatkozat visszhangjaként. Amikor a közmunkában látta annak a lehetőségét, hogy minden munkaképes ember álljon neki közmunkában gondolkodni. Amelyről a belügyminiszter gondoskodna. Elvégre a tényleges hatalom jó része, a belügyi apparátus egy általa felügyelt szervezet kezében és gumibotjában van. S annak igazolására, hogy Pintér Sándor nem beszél a levegőbe, még ugyanabban az évben, 2013-ban megszórta kitüntető figyelme forintokban is mérhető jutalmával a közmunkások robotoltatásában sztahanovista eredményeket elérő önkormányzatokat. Az tehát, hogy Pintér Sándor a szívén viseli, és teljesen magáévá tette Orbán Viktor elveit az unortodox workfare-ről, korántsem újdonság. Így az a törvényjavaslat, mellyel talán az iránta tanúsított lanyhuló figyelmet kívánta kicsit felpiszkálni korántsem minden előzmény nélküli.

Ezért kicsit meglepő volt az Index-en azt olvasni, hogy: „Meglepő törvényjavaslattal állt elő Pintér Sándor belügyminiszter”.Valójában talán az lett volna meglepő, ha előbb utóbb nem rukkol elő valamivel, amellyel megzsarolja, illetve kényszeríti az egzisztenciálisan kiszolgáltatott munkavállalókat. Az ugyanis aligha tekinthető másként, hogy még a különben legfeljebb a kormányzatilag asszisztált éhen-döglést szolgáló közrabszolgaságot is elvenné attól, aki nem hajlandó elviselni a legmegalázóbb körülményeket is, és felmond egy munkahelyen. Gyakorlatilag egyfajta hűbérbirtokká téve a cégeket és feudális jussá téve a munkáltatói állapotot. Mert közmunkára nyilvánvalóan azok szorulnak, akik olyan területein élnek az országnak, ahol már a közrabszolgaság is egyfajta feudális kegy a polgármester részéről. Illetve azok, akik képzettségük, vagy pillanatnyi családi helyzetük következtében nem tudnak megjelenni gazdasági menekültként. Más országokban.

De az, hogy hónapokra kizárná azokat, akiknek „a közfoglalkoztatáson kívüli egyéb foglalkoztatási jogviszonya munkavállalói felmondással vagy közös megegyezéssel szűnt meg”, mást is jelezhet. Leginkább azt, hogy a gazdasági exodus kormánya eljutott arra a pontra, ahol már a közmunkára sincs pénz. Valószínűleg olyan szinten üres a kassza, hogy minden kifogás kell, mint egy falat kenyér azoknak, akik annak idején nagy garral ígértek milliónyi új munkahelyet. S nem Angliában, Kanadában, Németországban, vagy másutt, hanem Magyarországon. Akik már szinte a Goebbels-i demagógia szintjein plakátolnak arról, hogy az idegenek elveszik a munkát. Csak arról felejtenek el plakátolni, hogy közel félmilliónyi ember elől nincs mit elvenni. Ahogy arról sincs plakát, hogy mekkora gazdasági és politikai összeomlás lenne abból, ha tényleg hazajönnének a külföldre életpályát váltó százezrek. A munkavállalói kiszolgáltatottság növelésén túl tehát nagyon leleplező, a kongó gazdaságot megbongató ez a javaslat.

De a törvényjavaslatnak ez csak az egyik pontja, amit érdemes figyelembe venni, amikor beleolvasgatunk. Van benne egy másik nagyon érdekes, és az ország számára végtelenül megalázó momentum:
„2§. (3d) Az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvény szerint foglalkoztatni kívánó munkáltató a munkaerő-igényét május 1-je és október 31-e között annak a településnek a polgármesterénél is bejelentheti, ahol a tervezett foglalkoztatás helye található. A polgármester a településen lakóhellyel rendelkező álláskeresők közül a munkáltató által bejelentett munkaerőigénynek megfelelő személyekről tájékoztatja a munkáltatót.
Ha erről lehántjuk azt a mázat, amit a fogalmazás rátesz, akkor nagyjából annyi marad, hogy a polgármester a kezébe adott hatalommal élve, vagy akár visszaélve biztosíthatja az általa kedvezményezett munkáltató számára a kényszer-munkaerőt. Bagóért. Szabaddá téve az utat egy olyan gyakorlat teljesen általánossá tétele előtt, ami a munkavállaló kirúgását, majd a polgármester segítségével rabszolgaként való újraalkalmazását jelentheti. Ha pedig netán vonakodik, arra az esetre talán már érik Pintér Sándor következő javaslata arról, ami a két éve érő ötlet kiteljesedését jelentheti. A belügy kényszerítőerejének bevetésével, akár munkatáborszerűen is megszervezhetik a polgármester segítségével a közrabszolgaságot. A polgármesternek ott lesz a lista, hogy kit kell majd közvetíteni. Azok közül, akiket külön azért rúgnak ki korábban, hogy olcsóért munkára bírják.

Talán nem is ötven goumier-t találtak volna vétkesnek, ha kevesebb is elegendő Aut-Taurirtban. És valamilyen kihágás miatt Burca, Lenormand és Hilliers katonai mérnökhadnagyok is vétkesnek találtattak, ezért Aut-Taurirtba helyezték át őket.
(Rejtő Jenő: Előretolt helyőrség)

Andrew_s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A botrány miatt újabb szponzor függesztette fel a paralimpiai bizottság támogatását

A Coca-Cola után újabb szponzor függesztette fel a Magyar Paralimpiai Bizottság támogatását. Állítólag most az Allianz mondta vissza az együttműködést a sajtóban megjelent hírekre hivatkozva – értesült a Magyar Nemzet.

A döntés nem meglepő, hiszen a NOL korábbi értesülése szerint az Allianz anyavállalata hetek óta elemezte a történteket és gondolkodtak azon, tegyenek-e lépéseket.

A paralimpiai bizottság körüli felhajtás akkor kezdődött, mikor kiderült: Gömöri Zsolt elnök 2012-ben hárommillió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a testülettől devizahitelének végtörlesztésére. Ezt csak azt követően fizette vissza, hogy a média foglalkozni kezdett az üggyel, de lemondani nem akart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Civilizációs végpontok a hazai védőnők Balog Zoltán szerint

A szakmai kollégiumi rendszeren belül önálló védőnői tagozat jön létre, és a vállalkozásban dolgozó védőnők is mentesülhetnek az iparűzési adó megfizetése alól - mondta Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár szombaton a parlamentben. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere civilizációs végpontoknak nevezte a védőnőket.

Az elmúlt időszakban olyan kapcsolatrendszer alakult ki a védőnői szervezetekkel, amely komoly reményre ad okot, és az alapellátási törvénytervezet egyik fontos célja, hogy a védőnői szolgálatot megerősítse - közölte a védőnői szolgálat százéves fennállása alkalmából tartott rendezvényen Zombor Gábor.   

Az államtitkár hozzátette, bízik abban, hogy olyan jogszabályrendszer tudnak létrehozni, amelyben a védőnők jobban érzik magukat, növelni tudják szakmai presztízsüket, és minden többletfeladatot plusz juttatásokkal tudnak majd finanszírozni. Jelezte azt is, hogy számítanak a védőnőkre a népegészségügyi szűrőprogramok lebonyolításában, amelyre 15 milliárd forintot tudnak a jövőben elkölteni.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere azt mondta, a védőnői szolgálat fennállásának száz éve alatt a védőnők bebizonyították, hogy sokkal többek eredeti vállalásuknál, hiszen egy személyben néha orvosok, pszichológusok, tanítók, lelki támaszt nyújtók a gondozott családoknak.

Balog Zoltán szerint a védőnőknek fontos szerepük van az élet védelmében, és ez leginkább azokban a hátrányos helyzetű településeken mutatkozik meg, ahol sok minden más is "fenyegeti az életet, a megélhetést". A védőnők egyfajta civilizációs végpontok is, és ha a szolgálat munkatársai ott vannak a végeken, akkor nagyobb az esély arra, hogy ott vonzóbb élhetőbb lesz az élet - fogalmazott a miniszter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarlós kegyvesztettsége miatt fideszes zsebekben tűnnek el pénzek

A főpolgármester alkalmatlansága vezetett ahhoz, hogy a kormány rátette a kezét a budapesti fejlesztésekre is. Tarlós István személyes felelőssége, hogy mennyi pénz tűnik el emiatt "fideszes zsebekben" – mondta Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökségének tagja, fővárosi önkormányzati képviselő szombaton az MTI-nek.

A politikus kifejtette: Tarlós István "kegyvesztett lett a kormányzatnál", a legtöbb fontos ügyben kivették a kezéből az irányítást.

Budapesten az elmúlt öt évben semmi nem történt az óbudai árvízvédelem, a gát megépítése érdekében, csak egy tervezői pályázat volt, amelyre 66 millió forintot kellett kifizetnie a fővárosnak, pedig a pályázati tervek nem használhatók – mondta.

Gy. Németh Erzsébet szerint a kormányzat is megelégelte ezt a "tehetetlenséget", ezért a Fidesz a közelmúltban törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentnek, hogy a gátépítést és a 3-as metró felújítását kivegyék a főváros kezéből, és kiemelt nemzetgazdasági beruházássá nyilvánítsák.

Ezt a javaslatot nem fővárosi fideszes képviselők adták be, hanem Gulyás Gergely, majd csak a végén íratták alá két fővárosi képviselővel, vagyis nem konzultáltak előtte erről – tette hozzá.

Gy. Németh Erzsébet kiemelte: Tarlós István "alkalmatlansága" nagyon sok pénzbe fog kerülni, ugyanis a két projekt kiemelt beruházássá nyilvánításával nem lesz rálátás arra, miként költik el a forrásokat, pedig 200-220 milliárd forintról van szó.

Ráadásul a törvény értelmében nincs helye a műszaki tanács véleményének, állampolgári kifogásnak, és a környezetvédelmi szakmát sem kell bevonni – közölte.

A képviselő a 3-as metróval kapcsolatban elmondta: "a nyilvánosság kizárásával döntöttek valahol valakik", hogy a metrókocsikat csak felújítják, nem pedig újakat vesz a főváros, és a kormány már eleve csak felújításra adott bankgaranciát, holott az új metrókocsik vásárlása hosszabb időre oldaná meg a problémát.

Ez mintegy 30 százalékkal kerülne többe, de kétszer annyi ideig futhatnának a metrókocsik – fűzte hozzá.

Gy. Németh Erzsébet végül arra is kitért, hogy "megjelent a Quaestor is a fővárosban", hiszen a városigazgatóság gazdasági igazgatójává nevezték ki a cég egyik leányvállalatának üzleti igazgatóját.

"Ennek a 150 milliárd forintot ellopó brókercégnek az embere ma Budapest alkalmazásában áll", ami tűrhetetlen – fogalmazott a politikus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyagyás Tódi is ott volt a BL-döntőn Berlinben

Gyagyás Tódi Fidesz-frakcióvezető és egyik gyermeke is ott volt a június 6-i BL-döntőn Berlinben, nemcsak Orbán Viktor és fia.

Nem a VIP-ben ültek, hanem olyan székeken, amelyekre 120 000 forint volt a jegy – szúrta ki egy olvasó a 444.hu szerint azon a nagy felbontású fotón, amelyet tegnap tettek közzé a BL-döntő stadionjáról.

Az UEFA honlapja szerint ezekre a helyekre egyetlen jegy 390 euróba, azaz kb. 120 000 forintba került.

Frissítés: a cikkel kapcsolatban az alábbi közleményt küldte el a Fidesz-frakció:

A szóban forgó mérkőzésen Rogán Antal felesége és legkisebb gyermeke nem vett részt. Az egyik internetes portálon megjelent felvétel, amely csak a gyermeket ábrázolja nyilvánvalóan hamisítvány. Amellett, hogy a gyermekről készült kép közlése sérti a gyermek személyiségi jogait, abba a kép-és videóhamisítási törvénybe is ütközik, amely a bajai videó kapcsán született. Ezért a hétfői nap folyamán megtesszük a szükséges jogi lépéseket.

Rogán Antal maga finanszírozta az utat és a jegyeket a BL-döntőre, éppen ezért a részletek nem tartoznak a nyilvánosságra. Arra azonban felhívjuk a figyelmüket, hogy mivel úgy nevezett korlátozott kilátású helyekről van szó, a sajtóban leírt jegyár nem felel meg a valóságnak, kevesebbe kerültek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Fidesz szerint a szocialistákat nem érdekli a magyar emberek sorsa

A Fidesz szerint a szocialisták bevándorláspárti politikája nem segíti, hanem veszélybe sodorja Európát, Magyarországot. A nagyobbik kormánypárt Tóbiás József nyilatkozatára reagálva azt írta, hogy szocialisták csak a bevándorlókkal szolidárisak.

Ahogyan arról az Origo beszámolt, az MSZP elnöke az Európai Szocialisták Pártjának 10., budapesti kongresszusán zsákutcának nevezte a gyűlöletkeltésre alapozó politikát, és annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a belső szolidaritásra és közös felelősségvállalásra épülő migrációs politika vezethet eredményre az EU-ban.

A Fidesz erre reagálva felháborítónak nevezte, hogy a szocialisták mindig csak a bevándorlók iránti szolidaritásról beszélnek, de a munkájukat, megélhetésüket és biztonságukat féltő

magyar emberek és a külhoni magyarok iránt közömbösek.

Közölték, a Fidesz a bevándorlási szabályok szigorítását célzó első törvénymódosító javaslatokat az Országgyűlés elé terjesztette, és készek további döntésekre is Magyarország határainak megvédése érdekében.

Medveczki Zoltán
medveczki@vnet.hu
Huszár Attila
attihusz@gmail.com
Fel
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Arhívum
Március
       
Április
         
Május
       
Június
         
 
MALOMVÖLGYI TÁBOR
Táborozás
MAGYARÍTÁSOK
Magyaritások

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hun TV
Hun TV