Igazmondó Lázár János

A minap a huszadik kormányinfón nem fogta vissza magát „Magyarország kormányzója", a kis-miniszterelnök keményen ostorozta az Európai Uniót.

Ne tévedjünk, hiába viseli a miniszterelnök-helyettes titulust Semjén doktor, a jó kereszténydemokraták elnökének legfeljebb vadászati kérdésekben és a magyar igazolványok kiosztásában van szava.

A magyar kormány második embere, a szürke eminenciás végrehajtó maga Lázár János, aki saját bevallása szerint egy mesterszakács hátul a konyhában, miközben az étteremben Orbán Viktor a „főúr”. Rendben is lenne a dolog, ha hétről-hétre nem ilyen pocsék menüt szolgálnának fel, amitől megcsömörlött már az ország négyötöde. Az már más lapra tartozik, hogy ebben a vendéglátóipari egységben a többi „szolgának” mi a pontos beosztása. Persze Pintér miniszter gondoskodik az étterem biztonságáról. Ebben az esetben könnyű dolga van, hiszen saját magától szedhet védelmi pénzt.

A ceremóniamester Balog miniszter, akinek mindegy, hogy keresztelőt, esküvőt vagy éppen halotti tort kell levezényelnie a restauráciában. Hende miniszternek csak a honvédő tortával van dolga, Szijjártó pedig igyekszik minél több kínai, török és arab csoportot beinvitálni az étterembe, hogy ők is megismerkedjenek az igazi magyaros ízekkel. 

Varga miniszternek kéne megcsinálni az ételek kalkulációját, de mivel ehhez (sem) ért, a munkát kiadta gebinbe Matolcsynak. Semjén a főkóstoló, mert érte igazán nem nagy kár.

De térjünk vissza a kormányinfó 20-ra. Lázár chef azt találta mondani – miközben ismertette: új jogszabályok készülnek a határ védelme érdekében –, hogy Magyarország kifejezetten sérelmezi, hogy az Európai Unió lényegében nem ad segítséget ahhoz, hogy képes legyen a schengeni határ védelmét ellátni. Szégyenletes eljárásnak minősítette, hogy az Európai Bizottság kihagyja Magyarországot a más országoknak járó támogatásokból.

A chef elmondta: a miniszterelnök arra utasította Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, hogy vegye fel a kapcsolatot Berlinnel és Brüsszellel és adjon soron kívüli tájékoztatást az elmúlt 48 órában a magyar-szerb határon kialakult helyzetről.

Elég érdekes fordulat lehetett a kormányülésen, amikor a főnök elmondta ezt az ultimátumot annak a külügyminiszternek, aki jobbára csak gyáravatásokkal van elfoglalva. Régen rossz, ha a főúrnak most kellett szólni, hogy vegye fel a kapcsolatot Bergengóciával és Hencidával. Időközben letelt a 48 óra, de még nem tudunk semmilyen fejleményről, még arról sem, sikerült-e a kapcsolatfelvétel.

A mesterszakács értékelése szerint az elmúlt napok eseményei világosan bizonyítják, hogy az unió képtelen megvédeni Európa határait, gyenge hozzá.

Lázár főszakács ezúttal sem mondott igazat, ami nem előnyös egy konyhában (sem). Nézzük csak a kormányzat hirdetményét, amely augusztus 12-én jelent meg. Ebből kiderül, hogy „az Európai Bizottság jóváhagyta Magyarország Belső Biztonsági Alapjának többéves Nemzeti Programját, így a 2014-2020-as időszakban 61,4 millió euró Európai Uniós támogatás válik felhasználhatóvá Magyarország számára.

A Belső Biztonsági Alap hozzájárul továbbá a külső határok ellenőrzésének és védelmének megerősítéséhez, a vízumeljárás fejlesztésével elősegíti a legális beutazást és támogatja az illegális bevándorlás kezelésére tett erőfeszítéseket.

A források mielőbbi felhasználása érdekében a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap keretében a Belügyminisztérium az első felhívásait 2015. június 30-án tette közzé, mintegy 2,1 milliárd forint értékben, további mintegy 3 milliárd forint értékű pályázat kiírására 2015 második félévében kerül sor.”

Magyarország 61,4 millió eurós támogatást használhat fel a Belső Biztonsági Alapból

Hát, ilyen a mi kis látványkonyhánk. A régi poént, miszerint „Kicsit sárgább, kicsit savanyú, de a mienk”, már ide sem hozom, nagyobb baj van itt ennél. Az sem biztos, van-e HACCP-engedélye az étteremnek. Elkelne itt már egy NÉBIH-ellenőrzés is.

 

 

 
 
Medveczki Zoltán
medveczki@vnet.hu
Huszár Attila
attihusz@gmail.com
Fel
 
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
MALOMVÖLGYI TÁBOR
Táborozás
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hun TV
Hun TV