Hulladéklerakók készültek el Szabolcsban és Borsodban

Huszonkét hulladéklerakó rekultivációja fejeződött be év végén Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megye több településen, a környezetvédelmi programra több mint 1,6 milliárd forintot fordítottak – közölte a projekt kommunikációjáért felelős társaság.

A projektgazda Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szilárdhulladék-gazdálkodási Társulás által indított, az idei év elején zárult komplex rekultivációs projektben eddig 108 szemétlerakót számoltak fel, a beruházás folytatásaként pedig december végéig további telepeket szüntettek meg.

A száz százalékban az Európai Unió által támogatott, 1,67 milliárd forint értékű fejlesztés tizenkilenc szabolcsi és két borsodi települést érintett, ahol összesen huszonkét lerakót zártak be.

A komplex környezetvédelmi beruházás első ütemében az új nyíregyházi, kisvárdai és nagyecsedi regionális hulladéklerakók, illetve egy hulladékválogató épült meg több mint 9 milliárd forintból. A beruházás ezután mechanikai-biológiai kezelőművek építésével, a szelektív gyűjtés fejlesztésével, valamint új gyűjtőszigetek kihelyezésével folytatódott; ezeknek a munkálatoknak az értéke elérte a 3,7 milliárd forintot.

A társulás ezután első körben 105 szabolcsi és 3 borsodi település használaton kívüli, nagy környezeti terhelést jelentő lerakóját számolta fel 2014 végére mintegy 6,7 milliárd forintból, majd az időközben megszerzett uniós források révén fejeződhetett be a most zárult 1,6 milliárdos program.

 

 

 

 

 

 
Medveczki Zoltán
medveczki@vnet.hu
Huszár Attila
attihusz@gmail.com
Fel
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

         
 
MALOMVÖLGYI TÁBOR
Táborozás
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hun TV
Hun TV