Huffingtonpost.de: Dobjátok ki végre Orbánt az EU-ból!

Gusztustalan, amit Orbánék tesznek a menekültekkel, dobjátok ki végre az EU-ból! – sürgeti a legnépszerűbb amerikai hírportál német változata, a Huffingtonpost.de. Úgy ítéli meg, hogy ami Magyarországon történik, az teljességgel elviselhetetlen, ezért itt az ideje elgondolkodni a „Hungarexiten”.

Budapesten öt éve egy kőkemény jobboldali populista uralkodik, aki tetszése szerint írja át az alaptörvényt, ássa alá a sajtószabadságot és kényszeríti külföldre a legtehetségesebb fiatalokat. És mintha nem lenne elég a rengeteg riasztó jelzés, a mérgezett politikai légkörben a fasiszta Jobbik lépett elő a második erővé.

Ami a Keletinél lejátszódott, az gúnyt űz az unió minden eszményéből. Orbán Viktornak sikerül minden nap még a reggeli előtt megszegnie a közösség alapszerződéseinek jó felét. Ki gondolta volna, hogy egyszer egy politikus a saját újraválasztására kacsintgatva sok ezer rászoruló létével játszik? Hogy több száz embert egy vonatra csalogasson, hogy azután táborba vigye őket? Hogy azzal riogasson sokakat, milyen veszélyes lenne számukra Magyarországon élni? Ezt nyugodtan lehet fenyegetésként is értelmezni. Egyes mondatai elhangozhatnának egy közép-amerikai diktátor szájából is.

A kormányfő közben arra panaszkodik, hogy az egész káoszért a németek a felelősek. Ám igazából neki az a fő, hogy boldoggá tegye a korszerűsítés veszteseit, akik a Fideszre szavaznak. Tudatosan eszkalálja a helyzetet, hogy javítsa tárgyalási pozícióját.

Az Orbán-rezsimet uniós pénzekből finanszírozzák, jóllehet a politikus mindent elkövet, hogy lábbal tiporja az európai ideálokat. Ám a 7-es paragrafus módot ad arra, hogy de facto kihajítsák Magyarországot a szervezetből. Minek kell még történnie, hogy Brüsszel végre rájöjjön: a magyarok a legnagyobb a legnagyobb pimaszsággal és szégyentelenséggel sértik meg a közösség alapértékeit?

 

 

 
 
Medveczki Zoltán
medveczki@vnet.hu
Huszár Attila
attihusz@gmail.com
Fel
 
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
MALOMVÖLGYI TÁBOR
Táborozás
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hun TV
Hun TV