Hazudunk reggel, délen, meg este

Nagyon szeretne már háborús helyeztet idéző konfliktusokat vagy legalábbis feszültséget látni a magyar kormány a déli határon. A migráns téma végülis lassan kifullad, már elkerülnek minket, az ellenségképre felhúzott drága kampány viszont nem mehet pocsékba.

Tegnap, előbb Szijjártó Péter csillogtatta meg parádés diplomácia képességeit, miután a románok, szerbek alázása után most a horvátokat kezdte szánalmasozni, este pedig Bakondi György főtanácsadó, majd később Kovács Zoltán kormányszóvivő is arról beszélt már, hogy derék magyar rendőreink lefegyvereztek negyven horvát rendőrt, mert átjöttek a határon. Rogán Antal aztán még rádobott egy lapáttal a Pasa parki virtusból: megfenyegette Horvátországot, hogy ezért még egyszer jól keresztülhúzzuk a schengeni csatlakozási szándékaikat.

A kormányzati picsahisztit már akkor sem értette a naiv szemlélő: egy szomszédos országról van szó, akik a barátaink, a partnereink, akikkel egyébként az év más 364 napján számos területen együttműködésre vagyunk utalva – a médiaszínjáték helyett nem lett volna elég szólni nekik, hogy fiúk, húzzatok vissza a vonal mögé, különben nem megyünk többet az Isztriára?

Mára kiderült, hogy de, pontosan ez történt, nem volt semmiféle lefegyverzés. Maga a magyar rendőrség közölte, hogy az – egyébként fegyvertelen, és az ő segítségükre érkező – horvát kollégáikat igazoltatás után egyszerűen visszakísérték az államhatárhoz.

Érdekes lesz látni, hogy innen – kamu terroristán és behazudott lefegyverezős sztorin túl – merre vezet még a kormányzati kommunikáció útja. Hadat üzenhetnénk például Amerikának, mint 1941-ben, de a következő választásig akár még egy teljes párhuzamos világ felépítése is beleférhet, mint Észak-Koreában. Biztosan lenne, akinek tetszene, hogy Orbán Viktor nemcsak Európát mentette meg, de embert is küldött a Napra.

Vagy lehetne simán csak igazat mondani.

 

 

 
 
Medveczki Zoltán
medveczki@vnet.hu
Huszár Attila
attihusz@gmail.com
Fel
 
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
MALOMVÖLGYI TÁBOR
Táborozás
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hun TV
Hun TV