Gyagyás szomszédja karácsonykor is százmilliókat nyert

Csetényi Csaba két cége nyerte a Magyar Olimpiai Bizottság bruttó 457 millió forintos közbeszerzését. Az egyik alvállalkozója Andy Vajna feleségének üzlettársa – írta meg az Átlátszó.

Egy nappal karácsony előtt, december 23-án érkezett a hirdetmény a közbeszerzési értesítőben, hogy Rogán Antal Pasa parki szomszédjának, Csetényi Csabának két cége, a Network 360 Kft. és az Affiliate Network Kft. nyerte még november 4-én a Magyar Olimpiai Bizottság tenderét. A feladatuk az alábbi volt:

olimpiai eseményekhez kapcsolódó médiakampány tervezése, szervezése és lebonyolítása, ennek körében jubileumi rendezvények és médiakampány megszervezése, valamint lebonyolítása.

Emellett pedig az "ajánlattevő alapvető feladata a magyar olimpiai hagyományt, az olimpia gondolatát és szellemiségét MOB 120 éves eredményeit és az esemény Budapest 2024-es olimpiai pályázatához kapcsolódó legfontosabb üzeneteit bemutató TCR médiakampány teljes körű megtervezése és lebonyolítása 17.11.2015. és január 31. közötti intervallumban.”

A MOB közbeszerzése mellőzte a nyílt versenyt, hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást írtak rá ki “az ajánlatkérő által előre nem látható okból előállt rendkívüli sürgősség” miatt. Ez az Átlátszó szerint azért hihető nehezen, mert nyilván már tudhatta előre a Magyar Olimpiai Bizottság, hogy mikor lesz a 120. születésnapja, és a 2024-es olimpiai pályázatról sem mostanában, hanem még februárban döntöttek.

A közbeszerzési hirdetményből az is kiderül: Csetényi a megbízás 59%-át végezteti alvállalkozókkal, amiből 20%  rendezvényszervezési feladatokat tesz ki. Ezt az a Sensation Event & Congress Kft. végezheti, amelynek a tulajdonosa Sárosi Mónika, akinek tulajdonrésze van Andy Vajna filmügyi kormánybiztos feleségének, Vajna Tímeának májusban alapított castingcégében, az Universe Management Kft.-ben is.

 

 

 

 

 
Medveczki Zoltán
medveczki@vnet.hu
Huszár Attila
attihusz@gmail.com
Fel
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

         
 
MALOMVÖLGYI TÁBOR
Táborozás
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hun TV
Hun TV