Hazudott Balog! Senki nem tud a befogadott keresztény családokról

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere néhány napja Párizsban mesélt arról: Magyarország titokban befogadott ezer keresztény menekült családot még valamikor tavaly, tavaly előtt. Állítása körül azóta egyre nagyobb a homály, finoman szólva is valami nem stimmel a történetben.

"Magyarország 2013–2014-ben ezer keleti keresztény családot befogadott Irakból és Egyiptomból a nyilvánosság kizárásával, biztonságos módon és a magyar állampolgárság megadásával, azzal a lehetőséggel, hogy bármikor visszatérhetnek az eredeti lakhelyükre"

- ezzel próbálta fényezni Magyarországot Balog az embertelen képet festő hazai menekülthelyzet közepette, egy, a Közel-Keleten üldözött kisebbségek megsegítése érdekében rendezett konferencián Párizsban, noha itthon már a miniszteriuma is mélyen hallgat az állítólagos jótéteményről.

A 444.hu járt utána az elhangzottaknak. Megkérdezték az EMMI-t, ahol teljesen elzárkóztak a részletek elől, mondván, ez a családok érdeke. A lap azonban csupán a körülményeket szerette volna megtudni, vagy, hogy miért éppen Egyiptomból és Irakból érkeztek családok, mikor Szíriában és Nigériában is üldözik a keresztényeket. Nem derült ki.

Szijjártó Péter a Népszabadságnak annyit árult el, hogy kopt keresztény menekültekről van szó. A lap megkereste a Magyarországi Kopt Ortodox Egyház egykori elöljáróját és templomba járó híveit is. Tőlök megtudták, hogy az egyetlen hazai kopt templomot összesen száz-száztíz család látogatja, és nem hallottak róla, hogy az elmúlt években ezresével érkeztek volna kopt keresztények az országba.

 

 

 

 

 
 
Medveczki Zoltán
medveczki@vnet.hu
Huszár Attila
attihusz@gmail.com
Fel
 
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
MALOMVÖLGYI TÁBOR
Táborozás
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hun TV
Hun TV