Fidesz: soha annyi magyar gyerek nem kapott ingyen enni, mint most

A Fidesz szerint a polgári kormány intézkedéseinek köszönhetően Magyarország ma az egyetlen európai ország, ahol a kisgyermekek 90 százaléka naponta háromszor jut ingyenes étkezéshez.

A Fidesz-frakció hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében – az ellenzék és a Nemzeti Minimum csoport nyilatkozataira reagálva – kifejtették: soha annyi magyar gyerek nem kapott ingyen enni, mint most, míg korábban 92 ezer, idén szeptembertől már 318 ezer kisgyermek étkezését biztosítja a kormány.

Jövőre a gyermekétkeztetésre fordított összeg csaknem a háromszorosa lesz annak, amit a baloldal kormányzása alatt valaha is fordított a gyermekek étkeztetésre – tették hozzá, jelezve: az elmúlt 25 év alatt ez a kormány tette a legtöbbet a családok terheinek csökkentéséért és a gyermekek rendszeres étkeztetéséért.

Közölték: már az Országgyűlés előtt van a legújabb törvényjavaslat, amely tovább bővíti az ingyenes gyermekétkeztetést és biztosítja a rászoruló gyermekek szünidei étkeztetését is. "A hatályos és a kormány által az Országgyűlés elé benyújtott törvények garantálják a gyermekek étkeztetését. Míg az ellenzék el van foglalva a pártcsatározással, a kormány cselekszik" – írták.

Szabó Tímea, a PM társelnöke előzőleg arra szólította fel a kormányt, hogy vonja vissza azon állításait, amelyek szerint mindent megtesznek a gyermekéhezés felszámolásáért, és ismerjék el, hogy az ügyben félrevezették a nyilvánosságot.

A Nemzeti Minimum civil csoport alapítói, támogatói az MTI-hez hétfőn eljuttatott nyílt levelükben arra kérték a kormányt és a parlamenti képviselőket, hogy törvényi szinten teremtsék meg a magyarországi rászoruló gyerekek feltétel nélküli, mindennapi, minőségi étkeztetésének átlátható kereteit és költségvetési forrásait.

   

 

 

 

 

 
 
Medveczki Zoltán
medveczki@vnet.hu
Huszár Attila
attihusz@gmail.com
Fel
 
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
MALOMVÖLGYI TÁBOR
Táborozás
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hun TV
Hun TV