Sándor Mária: Nem értem!

El akarják távolítani a kamerák elől a „fekete ruhás nővért”

– Már azt sem értettem, miért akarnak etikai eljárást indítani ellenem. Az pedig végképp nem világos, a javaslatot miért vonták vissza – nyilatkozta most a 168 Órának Sándor Mária nővér, aki az év elején fekete ruhában tiltakozott az egészségügyben tapasztalható áldatlan állapotok miatt.

Kiállásából végül mozgalom lett, sok egészségügyi dolgozó követte a példáját.

Különböző módszerekkel február óta akarják a „fekete ruhás nővért” eltávolítani a kamerák kereszttüzéből. Nemrég Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke jelentett be ellene panaszt, mert szerinte Sándor Márta a „kommunikációs csatornákon tett nyilatkozataival” megszegte az egészségügyi szakdolgozókra vonatkozó etikai kódex szabályait. Sándor Mária a Facebookon nyilvánosságra hozta Balogh levelét, amelyet így kommentált: „Elvitték az ügyet Zala megyébe. De azt is tudjuk, miért. Ott van a legjobb jogi csapatuk. Példát lehet statuálni, hogy jár, aki szembefordul a rendszerrel...”

Balogh múlt héten visszavonta a panaszát, mondván: ő és munkatársai fenyegető leveleket kaptak. Az ATV-nek azt mondta: vagy ő hívja fel Sándor Máriát, vagy fordítva, „mindenesetre szeretne egy közvetítőt, aki kettejük kommunikációjában segédkezik”. Sándor Mária a 168 Órának úgy reagált, nem érti: ha Baloghot megfenyegették, miért nem tett feljelentést.

Az egyeztetésekről pedig így fogalmazott:
– Ha valakinek mondani akarok valamit, nekem nem kell közvetítő. Különben is, eddig több levelet írtam Balogh Zoltán elnök úrnak, de még egyikre sem válaszolt.

 

 

 
 
Medveczki Zoltán
medveczki@vnet.hu
Huszár Attila
attihusz@gmail.com
Fel
 
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
MALOMVÖLGYI TÁBOR
Táborozás
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hun TV
Hun TV