Rogán: a Fidesz-KDNP támogatja, hogy Magyarország katonákat küldjön Kurdisztánba

A Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportja egyetért azzal, hogy Magyarország katonákat küldjön az iraki Kurdisztán területén található Erbílbe az Iszlám Állam elleni fellépésre alakult nyugati koalíció támogatására – közölte Rogán Antal, a kormánypárt frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Magyarország "nem támadó, hanem védekező funkcióra" küldene katonákat – fogalmazott a politikus, arra kérve az ellenzéket, hogy fontolják meg a magyar katonai részvétel támogatását, amelyhez kétharmados többségre van szükség az Országgyűlésben.

Rogán Antal közlése szerint a parlamenti döntés április közepére várható.

 

Orbán szerint eljön még az elégtétel ideje

„Mi célszemélyei voltunk a titkos nyomozásoknak, bennünket zaklattak, bennünket hallgattak le, ránk telepítettek ügynököket, és bennünket gumibotoztak” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben.

A kormányfőt az azonnali kérdések során a jobbikos Mirkóczki Ádám kérdezte arról, igaz-e Simicska Lajos nagyvállalkozó vádja, miszerint a katonaság idején együttműködött a III/4-es főcsoporttal.

Orbán Viktor úgy reagált: amit legszívesebben mondana, azt nem mondhatja, s amit szíve szerint tenne azokkal, akik „sunyi módon gyanúsítgatnak”, azt nem teheti. „A népnyelv erőteljes kifejezéseit és a népi elégtétel bevett módszereit kerülnie kell a miniszterelnöknek” – fogalmazott, megjegyezve: „pedig kedvem lenne hozzá, és igény is volna rá”.

Azt mondta: ezt kerülni kell, amíg az ország élén áll, de „ez nem tart örökké, mindennek rendelt ideje van, az elégtételnek is”. Azt hangoztatta: „mifelénk az ilyesmit nem cáfolni szokták, hanem visszautasítani”, nevetségesnek tartotta a hallottakat.

Közölte: ha bármit fel lehetett volna hozni ellene az elmúlt 25 évben, akkor már régen „kitekerték volna a nyakát”.

A kommunizmus elleni küzdelmet erkölcsi indíttatásúnak nevezte, utalva arra, hogy erkölcsi kötelesség teljesítéséért nem járhat előny, és sosem hozakodtak elő antikommunista érdemekkel.

Kiemelte: a valóságban fordítva állnak a dolgok, „mi célszemélyei voltunk a titkos nyomozásoknak. A valóság az, hogy mi alakítottuk az első kommunistaellenes szervezetet” – szögezte le, s jelezte: büszke, hogy 25 évet tett bele abba, hogy „a kommunisták még felvizezett, hosszúlépéses formában se térhessenek vissza”.

 

Az összeomlásban lévő M1 még hazudni sem tudott, pedig erre lett kitalálva

A Demokratikus Koalíció kitart korábbi véleménye mellett, hogy a köztévét jelenlegi formájában meg kell szüntetni, mert az arra fordított pénzt hasznosabb célokra is el lehet költeni, mint a magyar választók tudatos átverése és a Fidesz pártérdekeinek elvtelen kiszolgálása – mondta a párt alelnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján. Varju László leszögezte, hogy a közpénzből finanszírozott "Fidesz tévé" csak "az előrehozott választásokig" működik.

A független képviselő azt mondta, vasárnap sajtótörténelmet láthatott az ország, mert a Fidesz uralma alatt létrejött "állami hazugságtévé" születésekor "finoman szólva is komplikációkkal tele adásnapot tartott".  A hibákat soroló politikus szerint a köztévé mint "összeomlásban lévő médium, még hazudni sem tudott, hiába lett pontosan erre kitalálva". Közismertnek nevezte, hogy a közmédiát azért szervezték át, hogy az afölötti teljes hatalmat a Fidesz vegye át, az Orbán Viktor miniszterelnök és Simicska Lajos nagyvállalkozó között kitört "maffiaháború keretében".

A nyolcvanmilliárd forint adófizetői pénzből felállított köztévé ráadásul még a közszolgálatiság látszatát is eltörli, ugyanis levették a műsorról a parlamenti közvetítéseket – fogalmazott Varju László.

 

Fidesz: minden ami rossz a szocialistákhoz köthető

A szocialisták politikai felelősséggel tartoznak az évtizedes pénzügyi korrupcióért, hiszen az ő kormányzásuk alatt, az ő törvényeik és bizalmuk mellett tüntették el az emberek pénzét – közölte a Fidesz-frakció hétfőn az MTI-vel.

A kormánypárt arra reagált, hogy Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese és Pad Ferenc, a szocialisták tapolcai jelöltje országos érdekképviseleti fórum indítását jelentette be a Quaestor károsultjainak megsegítéséért.

A Fidesz értékelése szerint az évtizedes pénzügyi korrupciónak a megerősített pénzügyi felügyeletnek köszönhetően sikerült véget vetni. Hamarosan az Országgyűlés elé kerülnek a brókercégek működését szigorító javaslatok, és a Fidesz kezdeményezni fogja, hogy a brókercégek vezetői teljes személyes vagyonukkal feleljenek a kártalanításért – írták, hozzátéve: a bankok és a takarékszövetkezetek után a befektetési szolgáltatóknál is rendet tesznek.

 

Templomon álltak bosszút a vasárnapi zárva tartás miatt

Rejtélyes felirat jelent meg a szentgotthárdi katolikus templom kapuján – írta meg a nyugat.hu. Az áll rajta: Isten is megpihent a hetedik napon, pihenjetek ti is!

Ám nemcsak a "javaslat" tűnt fel a templomon, hanem a kaput purhabbal le is fújták, hogy ne lehessen kinyitni. A fotók az esetről állítólag a Facebookon jelentek meg. Itt arról is írtak, a templommal szemben térfigyelő kamera van, így feltehetően könnyű lesz megtalálni a tettest, aki ellen rongálás lehet a vád.

A felirat készítője valószínűleg a vasárnapi zárva tartás ellen akart tiltakozni.

 

Feljelentették a köpködő jobbikost

A debreceni zsidó hitközség elnöke, Horovitz Tamás feljelentette Kulcsár Gergelyt, a Jobbik országgyűlési képviselőjét – derült ki az RTL Klub híradójából. Kulcsár egy pár évvel ezelőtti e-mail szerint a holokausztnak a Duna-parton emléket állító vascipők egyikébe köpött bele.

Bár a Jobbik szóvivője, Mirkóczki Ádám korábban úgy nyilatkozott, Kulcsár "megbánta a tettét, amit hirtelen felindulásból követett el", most Kulcsár tagadta, hogy leköpte volna a vascipőt.

A politikus nem nyilatkozott az RTL Klubnak, mert lezártnak tekinti az ügyet, de közleményben azt írta:

Egy sok évvel ezelőtti szerencsétlen levélváltást hoztak nyilvánosságra és azzal gyanúsítanak, hogy egy holokauszt emlékművet gyaláztam meg. Ami a valóság: soha nem gyaláztam meg, nem köptem le egyetlen emlékművet sem, egy rossz vicc volt az egész.

 

 

 

 

Gyagyás Tódi: el kell kobozni a csalók vagyonát!

A Fidesz szerint a közelmúlt brókerbotrányai miatt zajló büntetőeljárásokban el kell kobozni a csalásokban részt vevők teljes magánvagyonát. A kormánypárt erről törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésnek legkésőbb április elején – közölte Rogán Antal frakcióvezető hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Úgy fogalmazott: a kártalanításnál nem maradhat el a személyes felelősségre vonás, vagyis az, hogy a csaló brókercégek tulajdonosai és vezetői a magánvagyonukkal is feleljenek. A politikus arról is beszélt, hogy sűrű és szigorú ellenőrzésekre van szükség a brókercégek világában, és el kell végezni ugyanazt a munkát, amit a bankoknál, valamint a takarékszövetkezeteknél.

Rogán Antal a sajtótájékoztatón tűrhetetlen csúsztatásnak nevezte azt a parlamenti MSZP-s felszólalást, amely szerint a Magyar Televízió nem közvetíti élőben az interpellációkat és az azonnali kérdéseket.

Az új M1-re vonatkozó kérdésekre a frakcióvezető azt válaszolta: nem szeretne foglalkozni egyetlen csatorna műsorával sem. A Magyar Televízió jogszabályokban garantált függetlenséget élvez – tette hozzá. Azt azonban megemlítette – utalva a hvg.hu egyik publicisztikájára –, megengedhetetlennek tartja az olyan megjegyzéseket, amelyek a köztelevízió egyik cigány származású munkatársát érték.

Azzal kapcsolatban, hogy 19 "rendszerbontó" népszavazási kezdeményezést indítanak a március 15-ei civil demonstráció szervezői az Orbán-rendszer lebontásáért, az "új magyar köztársaságért", Rogán Antal azt mondta: "19 kérdés megfogalmazása maga a komolytalanság, így is érdemes kezelni", nem kívánnak vele foglalkozni.

 

200 milliós terv L. Simon kezében?

Magyarország kormánya 200 millió forintért rendelt koncepciótervet, amelyből a Hajógyári-sziget déli szegletét szeretnék hasznosítani. A fejlesztésre váró terület alig egyharmadát teszi ki a szigetnek. A szigetet úgy alakítanák át, hogy ha esetlegesen Magyarországon rendeznénk olimpiát a jövőben, akkor akár egyik helyszínéül is szolgálhasson – írta meg a Népszabadság.

Ez már a sokadik fejlesztéssel kapcsolatos tanulmány. A mostani hasznosítással kapcsolatos feladatokat állítólag L. Simon László parlamenti államtitkár kapta. A lap tudomása szerint L. Simon a Forster Örökségvédelmi Központtal is egyeztet az átalakításokkal kapcsolatban. A Fidesz a sziget fejlesztését még ebben a ciklusban szeretné elvégezni a Városliget felújításával együtt.

A területet 2006-ban adták el, majd 2013-ban vásárolta vissza a magyar állam. 2006-ig izraeli befektetők kezében volt az átalakításra szánt terület. Terveik szerint hoteleket és kaszinókat húztak volna fel Álomsziget néven. A továbbadást követően Lázár János kapta a megbízást a fejlesztési terv kidolgozására, de az akkori Miniszterelnökséget vezető államtitkár továbbadta a pályázatot a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek, akik pedig egy várostervező cégre bízták a feladatot.

A Népszabadság felkereste a Miniszterelnökséget, de az üggyel kapcsolatos kérdésekre eddig még nem kaptak választ.

 

Vége: teljesen szétlopták Orbánék a nyugdíjalapot

Január végével a törvény értelmében és a benne lévő vagyon elapadása miatt is, megszűnt a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap, melyet a magánnyugdíjpénztáraktól átvett vagyon kezelésére hoztak létre.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) oldalán található dokumentum alapján január végével teljesen kiürült a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap. Igaz, gyakorlatilag már 2013 év végén elfogyott a nyugdíjvagyon, hiszen a 2013 novemberi 16,3 milliárd forintos állomány decemberre 200 millióra apadt. Ettől a ponttól kezdve pedig 100 és 300 millió forint között mozgott havonta a megmaradt vagyon nagysága, míg 2015 janár végére teljesen lenullázódott az egyenleg. Így pedig maga az alap létezése is okafogyottá vált, és január 31-ével egy törvény rendelkezése alapján megszűnt. Igaz, előtte a meglévő néhánymillió forintot az alap átutalta a központi költségvetés javára.

Mire ment el a nyugdíjvagyon?

Ha a 2011-es létezése óta összegezzük, hogy az átvett majdnem 3000 milliárd forint mire is ment el, akkor elmondhatjuk, hogy nagyobb részt az eredeti célokat szolgálta. Akkor ugyanis a kormány nyilatkozatai alapján az átvett vagyonból csökkentik az államadósságot.

Ha az ÁKK oldalán található dokumentumok adatait összegezzük, kiderül, hogy 2036,8 milliárd forint, vagyis a teljes vagyon 69,2 százaléka ment adósságcsökkentésre, melyből 1354 milliárdot még 2011 júniusában fizettek ki. Ezt követően a legnagyobb egyszeri adósságcsökkentésre fordított összeg 2012 novemberében került kifizetésre, 172,3 milliárdos értékben.

Az adósságcsökkentés mellett 233,2 milliárd forintot, vagyis a vagyon 7,9 százalékát a reálhozamok kifizetésére fordították, 201 milliárdot (6,8 százalék) a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek adott át az alap adósságcsökkentés céljából. Végezetül, de nem utolsó sorban még 2011 október-decemberben 528,8 milliárd forint az alap befizetett a költségvetésbe is, melyből 70 milliárdot visszakapott.

 

Hol a pénzünk?

Azt etetik meg velünk, hogy a bebukott brókercégek 15 éve folytatnak illegális tevékenységet. Eközben azt is mondják, hogy nem rendszer szintű problémáról van szó, hanem elszigetelt esetekről. Ha nem rendszerhibáról van szó, akkor most miért akarja a Fidesz a rendszert átalakítani? Ők mit csináltak az elmúlt 5 évben?

Amit tudni lehet, az annyi, hogy lenyúlták a takarékszövetkezeteket, hogy el akarták érni – vagy már el is érték – hogy a bankok több mint fele magyar kézben legyen. Tudjuk, hogy milyen energiával feketítették be a bankokat és milyen módon hozattak a bírósággal alkotmánysértő jogszabály alapján alkotmánysértő döntéseket. Eközben egyfolytában veregetik a saját vállukat, hogy most hetek alatt lebuktattak három brókerházat is.

Eddig nem vették észre, hogy a Buda-Cash-nek, a Hungária Zrt.-nek és a Questornak ugyanaz a könyvvizsgálója volt? Szijjártónak eddig fogalma sem volt, hogy miket művel a Questor, amellyel szoros üzleti kapcsolatokat ápolt?

Sokszáz milliárd forint sorsáról mindössze annyit tudunk, hogy magánszemélyek tízezrei veszítették el megtakarításaikat, részben, vagy egészen. Ki fogja kárpótolni őket? Ok, tudom, van betétbiztosítás, van befektetés-biztosítás, de nincs kötvény-biztosítás (Questor – vagy talán mégis?).

Engem leginkább az érdekelne, hogy kinek, kiknek a zsebébe landoltak a milliárdjaink. Mert, hogy helyettük megint mi fizetjük a révészt, abban biztos vagyok.

dr. Sándor Zsuzsa

 


Fel
 
Arhívum
Március
       
Április
         
Május
       
Június
         
Július
       
Augusztus
       
Szeptember
         
Október
       
November
         
December
       
MALOMVÖLGYI TÁBOR
Táborozás
MAGYARÍTÁSOK
Magyaritások
Hun TV
Hun TV