Augusztus 20. – Kik voltak a pofozkodó kidobóemberek?

Pofonok Józsefvárosban: „Mocskos szemetek. Ezt nem jól csinálta a Máté”

Az Együtt a helyzet tisztázását követeli a józsefvárosi önkormányzati ünnepségen történt atrocitásokkal kapcsolatban.

Augusztus 20-án a Józsefvárosi Önkormányzat által szervezett ünnepségen a polgármester ellen tüntetők jelentek meg. Őket azonban feltartóztatta egy, magukat azonosítani nem hajlandó férfiakból álló sorfal. Az esemény dulakodásba torkollott, és pofonok is csattantak. Az Index videót is közölt a történtekről. „Az ellentüntetőket feltartóztató kopaszok azonnal engedelmeskedtek Kocsis Máténak, amikor a polgármester utasított őket, hogy valakit engedjenek be” – írta az Index.

Az Index videójának végén egy, a rendezvényről távozó férfi az ellentüntetőkre utalva a következőket mondta: „Mocskos szemetek. Ezt nem jól csinálta a Máté”.

Az Együtt most válaszokat követel Kocsis Mátétól, és főnökétől, Orbán Viktortól: kik voltak a kopasz kidobók, kitől kaptak utasításokat, és hogyan történhetett meg a rendőrök jelenlétében egy idős nő bántalmazása?

Az Együtt azt követeli, hogy Orbán Viktor miniszterelnök vizsgálja ki, miként lehetséges, hogy a kamerákkal felszerelkezett rendőrök végignézték, ahogy önkéntes rendőrt játszó magánszemélyek bántalmaznak egy tüntető asszonyt.

Kocsis Máté tisztázza: kik voltak a rendezvényen lökdösődő, pofozkodó kopasz férfiak? Milyen utasításokat kaptak és kitől? Valóban Bajusz Ferenc hívta oda őket? Várható-e bármilyen felelősségre vonás a Polgármesteri Hivatalon belül? Az Együtt azt is követeli, hogy hozzák nyilvánosságra a szerződést, ami alapján a kidobóemberek a helyszínt biztosították.

A Józsefvárosi Önkormányzat augusztus 20-án kiadott közleménye

Az index.hu hazug és manipulatív állításaival szemben, a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti Ügyosztályának vezetőjeként nem hívtam semmilyen biztonsági őröket a mai józsefvárosi augusztus 20-i ünnepség biztosítására. A rendezvény biztosítását, mint minden ünnep esetében, a közterület-felügyelet látta el. Az index.hu-val szemben jogi lépéseket teszek a valótlan tényállítás miatt.

Bajusz Ferenc,

a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti Ügyosztályának vezetője

 

 

 

 
 
Medveczki Zoltán
medveczki@vnet.hu
Huszár Attila
attihusz@gmail.com
Fel
 
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
MALOMVÖLGYI TÁBOR
Táborozás
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hun TV
Hun TV