A miniszter szülővárosa 1,2 milliárdot kapott karácsonyra

Hódmezővásárhely 1,2 milliárd forintos támogatásáról döntött a kormány az óév utolsó napjaiban. De jutott pénzt Felcsútnak, ahol a kormányfő a gyermekéveit töltötte, továbbá Kisvárdának is, ahol korábban a fejlesztési miniszter ügyvédkedett, illetve önkormányzati képviselő is volt.

Több milliárd forintot csoportosított át az Orbán-kormány december 29-i döntésével mintegy száz magyarországi település önkormányzati feladatainak támogatására – derült ki a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatból. 

Lázár szülővárosa az élen

Az egyik legnagyobb összegű támogatást Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szülővárosa, Hódmezővásárhely kapta, ahol Lázár polgármester is volt 2002–2012 között. A kormányhatározat szerint a város a pénzt önkormányzati fejlesztések önerejére fordíthatja. 

 Még többet, 1,59 milliárd forintot kapott Budapest III. kerülete, amelyet 1990–2006 között Tarlós István jelenlegi főpolgármester irányított polgármesterként. A kerület a pénzt egy piac fejlesztésére, egy utca meghosszabbítására, sportberuházásra és egy iskola nyílászárócseréjére fordíthatja.

Felcsút utat, járdát építhet 

Ha csak jóval kevesebb is, de Felcsútnak is jutott a kormányzati keretből. A Fejér megyei község, ahol Orbán Viktor kormányfő a gyermekéveit töltötte, 40 millió forintot kapott út- és járdaépítésre. 

Felcsútra máshonnan is jelentős pénzek áramlanak. Mint arról az Origo beszámolt, a mostani idényre a Magyar Labdarúgó-szövetség 1,73 milliárdos támogatást hagyott jóvá a felcsúti fociakadémiát működtető alapítványnak, így 2011 óta több mint 11 milliárd forint került a taopénzekből Felcsútra. 

Felcsúton kisvasút is épül. A keskeny nyomközű vasút az eredeti, októberi befejezési határidejét lekésve még épül a felcsúti Pancho Aréna és az alcsútdobozi arborétum között. 

Pénzhez jut Kisvárda is

Kisvárda önkormányzati fejlesztések finanszírozásához kap 500 millió forint kormányzati támogatást. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településről érkezett egyébként a kormányba Seszták Miklós fejlesztési miniszter, aki korábban a városban volt ügyvéd, illetve önkormányzati képviselő

 

 

 

 

 
Medveczki Zoltán
medveczki@vnet.hu
Huszár Attila
attihusz@gmail.com
Fel
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

         
 
MALOMVÖLGYI TÁBOR
Táborozás
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hun TV
Hun TV