A Fidesz megint felháborodott Gyurcsányon

Felháborító, hogy Gyurcsány Ferenc nyíltan fenyegeti politikai megtorlással a bírákat azért, mert a Sukoró-ügyben bűncselekményt állapított meg a bíróság - írja közleményében a Fidesz sajtóosztálya. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök korábban azt mondta, hogy a Sukoró-ügyben szerdán hozott ítéletek azt mutatják, az igazságszolgáltatás egy része törvénytelenül, politikai elvárásoknak eleget téve működik.

Gyurcsány Ferenc a független magyar bíróságot támadja és nyíltan fenyegeti azért, mert Sukoró-ügyben a magyar bíróság kimondta, hogy bűncselekmény történt - olvasható a Fidesz által kiadott sajtóközleményben.

A párt szerint ez felháborító.

A Fidesz úgy véli, hogy a volt miniszterelnök, "a független magyar bíróságot akarja politikailag kézi vezérelni", ahogy szerintük 2006 őszén a rendőrséggel tette.

A Szolnoki Törvényszék szerdán első fokon négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt vezérigazgatóját a Sukoró-ügyként ismertté vált perben. Császy Zsolt, az MNV volt értékesítési igazgatója 3 év 6 hónap börtönt kapott. A bíróság az első- és a másodrendű vádlottat különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök pénteken azt mondta, hogy szerinte a Sukoró-ügyben hozott ítéletek mutatják: az igazságszolgáltatás egy része törvénytelenül, politikai elvárásoknak eleget téve működik. A diktatúrákra jellemző súlyos bűncselekménynek nevezte, hogy a hatalom a bíróságot felhasználva bebörtönzi ellenfeleit.

Gyurcsány Ferenc azt is mondta, a Sukoró-ügyben egyértelműen az ő elítélése volt a cél. Azonban ez nem sikerült, és ezért a nála védtelenebb, gyengébb Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt vezérigazgatóját és Császy Zsoltot, az MNV volt értékesítési igazgatóját ítélték letöltendő börtönbüntetésre. Hozzátette:

az ítélet meghozatalában részt vevők tette nem fog következmények nélkül maradni.

A hatalom bukását követően tisztességes eljárásban bizonyítják majd be bűnösségüket.

 

 

 
 
Medveczki Zoltán
medveczki@vnet.hu
Huszár Attila
attihusz@gmail.com
Fel
 
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
MALOMVÖLGYI TÁBOR
Táborozás
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hun TV
Hun TV