Lázár elvárná a menekültektől, hogy köszönjenek

Egy videóinterjúban Lázár a menekültek mellett a kerítés, Paks II és Simicska ügyében is megszólalt. Nem tartja magát cezarománnak.

A Vásárhely24-nek adott videóinterjút a Miniszterelnökséget vezető Lázár János, melynek első része ki is került a netre.

Lázár több kérdést is érintett, és mondott érdekes dolgokat. Menekültügyben úgy fogalmazott "az én értékelésem szerint nem menekültválság van", hanem a szervezett embercsempészet csapdjábáan van az ország. A menekültügyi humanitárius részéről szólva mindenesetre érdekes az állam képviselőjének szájából azt hallani, hogy "ezt a munkát a "civilek el is végzik" - vajon nem azért, mert az állam nem végez elégséges munkát?

A kerítésről is szólt Lázár, ami szerinte nem akarja a menekülteket megállítani, csak terelni "a hivatalos átkelők felé", mert jobb lenne, rendezettebb lenne a vándorlás, s ha menekültek kopogtatnának, "és esetleg köszönnének".

A belpolitikáról és konfliktusairól szólva Lázár nem tartja magát balhés személynek, szerinte nincs cezaromániája, nem ő pedálozik a feladatokárt. Paksról szólva is meglepő kijelentést tesz: szerinte "Paks egyenlő olcsó áram" (bár bannak ennek ellentmondó tanulmányok és szakértők).

Simicskáról (aki a kérdező riporter szerint "sok kárt okozott a kormánynak és kormánypártnak") Lázár úgy tartja, az ügy nem igazán fontos, de szerinte az oligarcháknak, uzsorásoknak, üzletembereknek távol kellene maradniuk a politikától, azzal csak a megválasztott politikusoknak kéne foglalkozniuk.

További részletek a videóban

 

 

 
 
Medveczki Zoltán
medveczki@vnet.hu
Huszár Attila
attihusz@gmail.com
Fel
 
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
MALOMVÖLGYI TÁBOR
Táborozás
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hun TV
Hun TV